Kapří rolované bifteky se slaninou a houbovou omáčkou
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 878 kJ / 3 795 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 143,68 g |
| Tuky | 348,87 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 1,07 g |
| Sodík | 3,64 g |
| Sůl | 9,05 g |
| Sacharidy | 19,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kapří filet rozdělte nožem na proužky široké cca 2,5 cm a posypejte je rovnoměrně ze všech stran směsí soli s drceným pepřem i kmínem (výborný je citrónový pepř). Postupně od středu pak stáčejte jeden za druhým na prkénku do podoby kotoučů a zároveň rybí kousky prokládejte stejně širokými proužky anglické slaniny (poslední vnější otočku tvoří rovněž slanina).
Krok 2: Každý úhledně stočený biftek stáhněte po obvodu delším pruhem složeného alobalu a všechny zprudka opečte v pánvi na rozehřátém oleji či sádle, aby se ryba zatáhla a nepustila šťávu. Zapečený kotouč opatrně překlopte na druhou stranu, lehce stáhněte oheň a maso dopečte. Případně kousky vložte na chvilku v pekáčku do vyhřáté trouby.
Krok 3: V předstihu připravte houbovou omáčku: Sušené houby jemně rozdrťte (můžete v chopperu), zalité horkou vodou cca 10 minut povařte a nechte vše zvolna zchladnout. V kastrůlku na rozehřátém másle nechte zesklovatět jemně nasekanou cibuli a zaprašte ji moukou.
Krok 4: Dobře umíchanou světlou cibulovou jíšku nařeďte houbovým vývarem s drcenými nabobtnalými houbami a vše zvolna provařte. Omáčku dále zjemněte smetanou, ochuťte ji solí a bílým pepřem. Rozdělte ji pak na nahřáté talíře, přidejte připravené kapří bifteky a porce dozdobte plátky citrónu, snítkou petrželky a proužky kapie. Jako příloha se hodí různě upravené brambory včetně hranolků, pečivo či rýže.
Zveřejněno 13. 12. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapří rolované bifteky se slaninou a houbovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/plDV
Moje poznámka
Kapří rolované bifteky se slaninou a houbovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/plDV
Nejnovější recepty
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 9 hodinami
Likérové kávy
Přidáno před 14 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 15 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 16 hodinami
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno 11. 12. 2025 21:55:54
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno 11. 12. 2025 21:44:40
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vosí hnízda
kolarz90 před 2 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Sahula před 3 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné à la dršťková
H33inrich před 4 hodinami
Mramorová bábovka jak ji dělá moje babička
Slaninova.L. před 5 hodinami
Kapustová polévka
Topmoni před 6 hodinami
Ořechovo-jablečný koláč II
jliv22 před 6 hodinami
Hrníčková bábovka
karolinanenickova10 před 6 hodinami
Výborné lasagne
Ketynna před 8 hodinami
Uzený bůček pečený s brambory v jednom pekáčku
Jan Nemec před 8 hodinami
Tématické fráze:
recept na kapra,
ryba s houbovou omáčkou,
recept tatarsky bif,
biftek se slaninou,
kapri recepty s omackou
Suroviny:
filet z kapra,
sůl,
pepř černý,
kmín drcený,
slanina anglická,
olej,
houby sušené,
máslo,
cibule,
mouka polohrubá,
smetana sladká,
sůl,
pepř bílý mletý,
citron,
petrželka,
kapie
Komentáře (1)