Kapří rolované bifteky se slaninou a houbovou omáčkou
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 878 kJ / 3 795 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 143,68 g |
Tuky | 348,87 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 1,07 g |
Sodík | 3,64 g |
Sůl | 9,05 g |
Sacharidy | 19,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kapří filet rozdělte nožem na proužky široké cca 2,5 cm a posypejte je rovnoměrně ze všech stran směsí soli s drceným pepřem i kmínem (výborný je citrónový pepř). Postupně od středu pak stáčejte jeden za druhým na prkénku do podoby kotoučů a zároveň rybí kousky prokládejte stejně širokými proužky anglické slaniny (poslední vnější otočku tvoří rovněž slanina).
Krok 2: Každý úhledně stočený biftek stáhněte po obvodu delším pruhem složeného alobalu a všechny zprudka opečte v pánvi na rozehřátém oleji či sádle, aby se ryba zatáhla a nepustila šťávu. Zapečený kotouč opatrně překlopte na druhou stranu, lehce stáhněte oheň a maso dopečte. Případně kousky vložte na chvilku v pekáčku do vyhřáté trouby.
Krok 3: V předstihu připravte houbovou omáčku: Sušené houby jemně rozdrťte (můžete v chopperu), zalité horkou vodou cca 10 minut povařte a nechte vše zvolna zchladnout. V kastrůlku na rozehřátém másle nechte zesklovatět jemně nasekanou cibuli a zaprašte ji moukou.
Krok 4: Dobře umíchanou světlou cibulovou jíšku nařeďte houbovým vývarem s drcenými nabobtnalými houbami a vše zvolna provařte. Omáčku dále zjemněte smetanou, ochuťte ji solí a bílým pepřem. Rozdělte ji pak na nahřáté talíře, přidejte připravené kapří bifteky a porce dozdobte plátky citrónu, snítkou petrželky a proužky kapie. Jako příloha se hodí různě upravené brambory včetně hranolků, pečivo či rýže.
Zveřejněno 13. 12. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapří rolované bifteky se slaninou a houbovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/plDV
Moje poznámka
Kapří rolované bifteky se slaninou a houbovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/plDV
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 8 hodinami
Horký zeleninový salát
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí prso, pečený květák s parmazánem. Vhodné pro diabetiky
Přidáno před 16 hodinami
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno 15. 5. 2025 08:55
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno 14. 5. 2025 18:09
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Srbské rizoto z vepřové plece
Vlak0078 před 7 hodinami
Balkánský pekáček s kuřecím masem
Matea před 7 hodinami
Pečené vepřové plátky se sýrovým nádivkovým překvapením
Matea před 8 hodinami
Empanada (slaný koláč) s hovězím masem a sýrem
Antonausprag před 9 hodinami
Sakrajda - perníkový závin s povidly a ořechy
vodakp před 9 hodinami
Segedínský guláš
BublinaF před 11 hodinami
Těsto na pizzu
Vladimir74VD před 12 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
-Petra- před 13 hodinami
Vepřové kostičky pečené s medovo-pivní směsí
Jan Nemec před 13 hodinami
Tématické fráze:
recept na kapra,
ryba s houbovou omáčkou,
recept tatarsky bif,
biftek se slaninou,
kapri recepty s omackou
Suroviny:
filet z kapra,
sůl,
pepř černý,
kmín drcený,
slanina anglická,
olej,
houby sušené,
máslo,
cibule,
mouka polohrubá,
smetana sladká,
sůl,
pepř bílý mletý,
citron,
petrželka,
kapie
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.