Suroviny
Porce: 2-3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 432 kJ / 342 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,41 g |
| Tuky | 23,23 g |
| Vláknina | 11,93 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3,24 g |
| Sůl | 8,04 g |
| Sacharidy | 16,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pomazánka z černých fazolí, karamelizované cibule a fenyklu je velmi snadná a rychlá, pokud máte připravené fazole dopředu. Ale když máte fazole jen sušené, tak na cca 12 h namočte, slijte, dejte vařit do čerstvé vody s bobkovým listem na cca 45 minut a až ke konci osolte.
Krok 2: Bylinky a namáčení omezují případné nadýmánín, tak to nepodceňujt.
Krok 3: Slijte uvařené fazole a na cedníku nechte vychladnout.
Krok 4: Odeberte potřebné množství luštěnin a zbytek zamražte.
Krok 5: Pokud nemáte jinou možnost, použijte fazole z konzervy, ty slijte, propláchněte a nechte okapat.
Krok 6: Na středním plameni pomalu osmahněte na oleji cibulku s půl lžičkou soli do zlatova za občasného míchání.
Krok 7: Cibule začne zhruba po 15 minutách karamelizovat a v ten okamžik přidejte fenyklová semínka, promíchejte a ihned vsypte i fazole, zbylou půl lžičku soli a tak 2 lžíce vody. Směs jen prohřejte a přemístěte do mixeru (food procesoru nebo do vyšší misky s ponorným mixerem).
Krok 8: Vymixujte ne zcela do hladka.
Krok 9: Když budete přidávat bonusové lahůdkové droždí, chia či slunečnicová semínka, tak je tam dejte ještě před mixováním a přilejte tak panáka či dva vody.
Krok 10: Já nakonec přidla skoro půl hrnečku. Semínka totiž do sebe nasáknout tekutiny a pomazánka by se bez přidané vody hůř mazala. Vodu přidávejte postupně. No a máte hotovo. Fakt snadné a velmi rychlé!
Zveřejněno 9. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomazánka z černých fazolí, karamelizované cibule a fenyklu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qmv2
Moje poznámka
Pomazánka z černých fazolí, karamelizované cibule a fenyklu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qmv2
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 7 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 8 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 8 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 10 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 13 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 3 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 6 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 7 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 9 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 10 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 10 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 11 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 12 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 12 hodinami
Tématické fráze:
příprava černých fazolí,
cerne fazole recepty,
jak vařit černé fazole,
jak varit cerne fazole?,
voda z uvarenych fazoli pouzit?,
pomazanka zfeniklu,
karamelizovaný cibule,
fazolová pomazánka recept,
pomazánka z černých bílých fazolí,
spravna priprava cernych fazoli,
cerné fazolemi,
pomazánka z černých fzolí,
kadlíkovy konzervy,
co uvarit z cernych fazoli,
drcené fazole,
míchání cibule v oleji,
černá fazole jak ji vařit,
fazole černé oko recept,
pmazánka z černých fazolí,
recept smes fazole černe oko
Suroviny:
olej,
cibule,
sůl,
semínka fenyklová,
fazole černé,
semínka slunečnicová,
droždí lahůdkové,
semínka chia
Komentáře (1)