Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 964 kJ / 1 425 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,66 g |
Tuky | 57,69 g |
Vláknina | 12,35 g |
Cholesterol | 366 mg |
Sodík | 190 mg |
Sůl | 1,24 g |
Sacharidy | 189,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Polentu uvaříme podle návodu, přidáme do ní máslo, mléko, vejce a promícháme.
Krok 2: Dále přidáme mouku, prášek do pečiva, cukr, pomerančovou kůru, rozinky, mandle a opět promícháme. Pokud je těsto hutné, můžete přidat trochu pomerančové šťávy.
Krok 3: Ve fritéze nebo ve vyšším kastrůlku rozpálíme olej.
Krok 4: Rukama lehce potřenýma olejem tvoříme kuličky a dozlatova je v oleji osmažíme.
Krok 5: Kuličky vyndáme na papírovou utěrku, aby se přebytečný olej vsáknul.
Krok 6: Servírujeme ještě teplé, posypané cukrem. Ale i studené jsou výborné.
Zveřejněno 28. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polentové kuličky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/plEr
Moje poznámka
Polentové kuličky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/plEr
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 6 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 10 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 14 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 5 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 5 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 8 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 9 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 10 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 10 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 11 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 11 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 12 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 13 hodinami
Tématické fráze:
polenta,
polentové kuličky,
polentové noky s ořechy,
polentové noky
Suroviny:
polenta,
rozinky,
mandle sekané,
cukr krupice,
máslo,
vejce,
mouka polohrubá,
mléko,
kypřící prášek do pečiva,
kůra pomerančová,
olej,
cukr moučkový,
cukr vanilkový
Komentáře (7)