Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 964 kJ / 1 425 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,66 g |
| Tuky | 57,69 g |
| Vláknina | 12,35 g |
| Cholesterol | 366 mg |
| Sodík | 190 mg |
| Sůl | 1,24 g |
| Sacharidy | 189,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Polentu uvaříme podle návodu, přidáme do ní máslo, mléko, vejce a promícháme.
Krok 2: Dále přidáme mouku, prášek do pečiva, cukr, pomerančovou kůru, rozinky, mandle a opět promícháme. Pokud je těsto hutné, můžete přidat trochu pomerančové šťávy.
Krok 3: Ve fritéze nebo ve vyšším kastrůlku rozpálíme olej.
Krok 4: Rukama lehce potřenýma olejem tvoříme kuličky a dozlatova je v oleji osmažíme.
Krok 5: Kuličky vyndáme na papírovou utěrku, aby se přebytečný olej vsáknul.
Krok 6: Servírujeme ještě teplé, posypané cukrem. Ale i studené jsou výborné.
Zveřejněno 28. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polentové kuličky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/plEr
Moje poznámka
Polentové kuličky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/plEr
Nejnovější recepty
Ostrá masová směs s rýží
Přidáno před 13 hodinami
Palačinky s dušenými jablky
Přidáno před 15 hodinami
Brokolicové karbanátky
Přidáno před 19 hodinami
Bramborová kaše s mrkví
Přidáno před 20 hodinami
Knedlíčky gyoza
Přidáno před 20 hodinami
Krůtí prsa s kokosovým mlékem a špenátem
Přidáno 28. 10. 2025 22:38:09
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová kýta po uhersku
Vosats před 19 minutami
Topinka s ostrou játrovou směsí
Sahula před 8 hodinami
Krémové smetanové rizoto s hlívou ústřičnou
dandelion.z před 11 hodinami
Makovec IV.
Jandulka18 před 11 hodinami
Marinovaná krkovice s pečenými brambory a česnekem
Trol60 před 11 hodinami
Rychlé, lehké a levné palačinky
Merylas před 12 hodinami
Pomazánka z nivy
Kajkajak před 13 hodinami
Kuřecí řízek
Lida.Rose před 14 hodinami
Luxusní francouzský toustový chléb
boomgo před 15 hodinami
Tématické fráze:
polenta,
polentové kuličky,
polentové noky s ořechy,
polentové noky
Suroviny:
polenta,
rozinky,
mandle sekané,
cukr krupice,
máslo,
vejce,
mouka polohrubá,
mléko,
kypřící prášek do pečiva,
kůra pomerančová,
olej,
cukr moučkový,
cukr vanilkový
Komentáře (8)