Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 30 235 kJ / 7 226 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 123,83 g |
Tuky | 449,30 g |
Vláknina | 14,60 g |
Cholesterol | 2,79 g |
Sodík | 1,23 g |
Sůl | 3,07 g |
Sacharidy | 664,55 g |
Postup přípravy
Krém:
Do mléka vsypeme cukr, vanilkové pudingy, hladkou mouku a 3 žloutky a pořádně rozmícháme. Dáme vařit za stálého míchání na mírném ohni uvaříme hustý puding, odstavíme a hned do něj zamícháme vyšlehaný sníh ze 3 bílků a špetky soli. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
Po vychladnutí do pudingu zašleháme máslo (pokojové teploty) a natřeme na korpus.
Šlehačku šleháme s cukrem a asi v polovině šlehání přidáme ztužovač. Šlehačky šleháme každou zvlášť a teprve potom je dáme do jedné mísy a potřeme s nimi pudingový krém. Nahoře pak už dozdobit hoblinkami čokolády nebo přes stencil poprášit kakaem.
Zveřejněno 19. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzské řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3XVM
Moje poznámka
Francouzské řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3XVM
Nejnovější recepty
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 45 minutami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 3 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 3 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 3 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 4 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 3 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 3 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 3 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 3 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 4 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 4 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 6 hodinami
Buřtguláš
Rosiwannabe před 6 hodinami
Mirabelková marmeláda
vojfrancezska před 7 hodinami
Mirabelkový sirup
vojfrancezska před 7 hodinami
Tématické fráze:
francouzsky rez,
francouzké řezy,
francouzske dezerty,
francouzské dezerty recepty,
francouzské zákusky,
francouske rezy,
francouzska slehacka,
francouzske moučníky,
francouzké dezerty,
francouske řezy recept,
francouzské žloutkové řezy,
francouzske rezy s jablky,
jemné francouzské řezy recept,
francouzké řezy recept,
francouzský řezy s pudinkem,
francozke rezy,
francouzské zákusky recepty,
velmi jemné francouzské řezy,
orechy šlehačka dezert,
francouzské jablkové řezy
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
voda,
olej,
mouka polohrubá,
kakao,
prášek do pečiva,
mléko plnotučné,
cukr krystal,
pudink vanilkový,
mouka hladká,
žloutek,
bílek,
máslo,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
ztužovač
Komentáře (12)