Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí na víně a kořenové zelenině

Hovězí maso a červené víno prostě patří k sobě. Víno dodá pokrmu jedinečnou chuť a kořenová zelenina celé jídlo skvěle doplní. Pokud zvolíme pro přípravu tlakový hrnec, ušetříme si i spoustu času. Podáváme s připravenou polentou.

Hodnocení receptu je 4,5 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava)

20. 6. 2016 23:27

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie10 489 kJ / 2 507 kcal
Bílkoviny37,49 g
Tuky122,42 g
Vláknina31,15 g
Cholesterol 308 mg
Sodík 400 mg
Sůl2,25 g
Sacharidy224,23 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka: Děkuji za postřehy. :-* :-K Člověk se pořád učí. :) Beru to tak, že když jsem napsala, že maso musí být zcela ponořené, že je to jen do jeho výšky. :D Ale opravím tedy. :-Q Jinak na tento recept to je zhruba 0,5 l vína, s přihlédnutím na to, že 2 dcl si naleji jako kontrolní vzorek. :-D Já beru, že kvalitní víno je v 0,75l, ale momentálně mám 5l demižon vynikajícího vína z Moravy a vůbec netuším, co to je, ale je teda hodně pitelné.:-8:yes: Ale každému chutná něco jiného, takže výběr nechám na každém.

spagetka spagetka

21. 6. 2016 13:28

Jo kontrolně musí býti ochutnáno :-p, dělám podobně, jen prosím tě, na to množství, dáváš lahev vína? Litr, 750 ml? I když píšeš "podlijte červeným vínem, tak, aby bylo maso zcela ponořené" - takže jen toto množství, chápu dobře ;-) - spíš ale uprav do surovin kvůli některým rejpalům, třeba víno - jen do výšky masa, nebo tak nějak. Aby tam někdo nevychrstl lahev a pak tě neobvinil, že byl pod vlivem :-D:-D:-D:-D. Jinak :yes::yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hovězí na víně a kořenové zelenině hovězí na kořenove zelenině hovězí maso na zelenině a víně hovezi na zelenině hovězí na zelenine a vine hovězí na víně hovězí na víně s kořenovou zeleninou hovězí s korenovou zeleninou hovězí kližka na kořenové zelenině hovězí na vině a zelenině hovězí se zeleninou hovězí kostky na víně hovězí kostky na zelenině hovězí maso na víně hovězí klížka na víně hovězí na víně se zeleninou hovězí maso na kořenové zelenině a víně hovězi na kořenové zelenině a vine hovězí maso na kořenové zelenině hovězí na zelenině a vínu

Suroviny: mrkev, petržel, cibule, víno červené, bobkový list, koření nové koření, olej, máslo, mouka jáhlová, sůl, šťáva citronová, pepř mletý, mléko, polenta instantní, máslo

TopRecepty.cz

Hovězí na víně a kořenové zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gErY