Trhané vepřové po česku
Trhané maso je vynikající! Šťavnaté kousky pečeného masa se rozplývají na jazyku a výborně se hodí do hamburgerových bulek. Pochutnáte si na nich ale i v kombinaci s vařenými nebo pečenými bramborami či se salátem. Určitě doporučujeme vyzkoušet.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 878 kJ / 210 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,56 g |
Tuky | 0,28 g |
Vláknina | 8,12 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 31,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kůži na koleni nakrájíme do mřížky, celé ho jemně osolíme (už je vařené v osolené vodě), okořeníme. Cibuli a česnek nakrájíme nahrubo a vložíme do pekáče. Já jsem použila na tuto úpravu pomalý hrnec, který je bezva pomocník. Na cibuli s česnekem položíme koleno kůží nahoru, podlijeme pivem, přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 180 st.C. Necháme péct hodinu a půl. Pokud je maso syrové, pečeme při teplotě cca 150 st.C asi 4 hodiny.
Krok 2: Poté odklopíme, zkusíme, zda je maso už dobře podušené a měkké tak, že jdou lehce vidličkou oddělovat vlákna. Pokud ne, ještě pečeme dál. V případě, že je měkké, vyjmeme ho na prkénko a dvěma vidličkami ho co nejvíce roztrháme na vlákna, případně posekáme . Vložíme zpět do pekáče, promícháme s výpekem, případně podlijeme trochou vody a již odkryté dopečeme.
Trhaným masem můžeme plnit bagety, sendviče, burgery nebo dát mezi dva chleby. Doplníme, čím máme rádi ... hořčicí, křenem, kyselou okurkou ...
Trhaným masem můžeme plnit bagety, sendviče, burgery nebo dát mezi dva chleby. Doplníme, čím máme rádi ... hořčicí, křenem, kyselou okurkou ...
Zveřejněno 16. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Trhané vepřové po česku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LVrj
Moje poznámka
Trhané vepřové po česku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LVrj
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 12 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno před 22 hodinami
Pohanková kaše s tofu
Přidáno 21. 10. 2025 18:04:03
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 15:33:40
Vanilkový máslový korpus
Přidáno 21. 10. 2025 13:00:02
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno 21. 10. 2025 11:35:44
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Lasagne se sójovým masem
FranTisket před 1 hodinou
Buchta z jogurtu
iva.satkova před 1 hodinou
Jablkový závin pro chlapy
Noumik před 2 hodinami
Šunkofleky II
Honza62 před 2 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
ZboSy před 3 hodinami
Holandský řízek
Kristina1 před 3 hodinami
Srdíčka na smetaně
brtna před 6 hodinami
Rozstřelení ptáčci z vepřového masa
Martas6 před 6 hodinami
Fazolková polévka
Kajkajak před 7 hodinami
Francouzský hruškový koláč
KrisZaezemi před 7 hodinami
Tématické fráze:
trhané vepřové,
trhané vepřové recept,
trhané vepřové maso,
trhaná krkovice,
trhaná vepřová krkovice,
trhaná krkovice na pivu,
trhané maso,
recept na trhané vepřové,
trhane veprove koleno,
trhaný burger,
burger z trhaneho masa,
trhané maso po česku,
trhané maso v bagete,
trhane maso na pivu,
trhane koleno,
trhany vepřový burger,
varene trhane maso,
vepřový trhany,
recepty trhané vepřové maso,
burgery z trhaneho masa
Suroviny:
koleno vepřové,
cibule,
česnek,
koření,
pivo černé,
sůl
Komentáře (11)
Hledala jsem něco úplně jiného a našla toto...krása...
Trhané pečené dobře okořeněné šťavnaté vyválené v sosu z pečení - vepřové, ale klidně kuřecí
Nezapomeň, na starou pravdu, kolik kuchařek tolik receptů.
Bod ti samozřejmě přidám, zasloužený.