Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníková buchta

Perník je buchta, která vás vždy zachrání, když nemáte moc času na pečení. Jednoduše smícháme sypké suroviny, které vmícháme do tekutých a upečeme. Hotovou buchtu podáváme posypanou cukrem nebo politou čokoládovou polevou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Denisa

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 25x35 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 808 kJ /
3 061 kcal
Bílkoviny79,51 g
Tuky82,06 g
Vláknina28,50 g
Cholesterol 279 mg
Sodík 370 mg
Sůl1,02 g
Sacharidy486,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 170 °C. Plech vymažeme tukem a vysypeme strouhankou nebo vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Všechny sypké suroviny promícháme v misce. Ve druhé misce prošleháme mléko, vejce a rozpuštěný tuk zchladlý na pokojovou teplotu. Pak do tekuté směsi přidáme sypkou směs a promícháme dohladka. Krok 3: Těsto vylijeme na plech. Pečeme předehřáté troubě na 170 °C přibližně 30 minut. Špejlí zkusíme píchnout do těsta, pokud se těsto nenalepí na špejli, je perník hotový.

TIP: Jak připravit čokoládovou polevu

Zveřejněno 27. 5. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníková buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qjXR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníková buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qjXR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Kookina: záleží, jaké máte kakao. Já jsem dělala sušenky Oreo s černým kakaem, to byla barvička!

Krásně tmavá, mý jsou vždy světlý

No moc mi nevyšel :-(

:no: Damy kucharky. Slova chvaly bych nechala az nakonec. Recept neni nic moc. Po smichani vsech surovin vam vyjde prilis husta hmota a chutove nic moc. Pernikove testo musi trosicku tect. Jinak s nim na plechu moc nehnete. Celkove je v nem malo cukru (pro ty co moc nesladi dobry, jinak spis bez chuti), malo oleje a taky mleka. Dal doporucuji alespon lzici pernikoveho koreni (pro fajnsmekry smes cerstveho a mleteho koreni, ktere urcite mate doma), ktere prasek do perniku rozhodne nenahradi. Diabetikum doporucuji nahradit cukr jinou alternativou jako je xylitol. Po upravach se recept uz da pouzit. Ale je to jen pro zkusene. Ja to musela doladit "od oka". Pro nezkusene - pouzijte jiny, presnejsi recept. Preju hodne stesti.

Arnošt:já dala čtvrt litra...možná to pisatelka taky tak myslela... uvidíme, co z toho vzejde.:-O

Kolik se tam dává, prosim Vás, toho mléka? Myslíte jako 1/3 litru nebo čeho? Děkuji za odpověď:-K

hofikovka 19. 5. 2010 14:01
právě se peče, tak jsem zvědavá...:):-8

Právě se dělá v troubě. Dávám bod a přidám fotečku
Trochu mi to popraskalo, ale nevadí, důležitá je chuť :-p

Denisko buchta vypadá báječně, jen se zakousnut, ukládám do oblíbených a co nejdříve bude v troubě:-p:-p,posílám bok.:yes::yes:

dextra přidal novou fotografii! 31. 7. 2009 16:40

Tématické fráze:
perníková buchta, domácí perníková buchta, perníková buchta na plech, rychlá perníková buchta, recept na pernikovou buchtu, recept perníková buchta, pernikova buchta recept, pečeme perník, recepty pernikova buchta, těsto na pernikovou buchtu, perníková buchta s krémem, buchta z perníkového koření, perníkové buchty, perníková buchta bez mléka, buchta pernikova, pernikovábuchta, recepty na perníkovou buchtu, peceme pernik na plech, perníkové těsto na plech, pečení perníková buchta

Suroviny:
mouka hladká, tuk, cukr, mléko, kakao, vejce, prášek do perníku, kypřící prášek do pečiva, tuk, strouhanka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu