Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zadělávané kedlubny s novými brambory a salámem v sýrové těstíčku

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

30. 5. 2009 15:59

Suroviny

Porce: 2 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie973 kJ / 233 kcal
Bílkoviny16,24 g
Tuky7,92 g
Vláknina10,80 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 182 mg
Sůl0,57 g
Sacharidy18,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Tak vařívala zadělávané kedlubny moje babička i maminka. Dnes jsem je uvařil k obědu.

Recept na domácí koprový ocet: používám odrostlý kopr, který odkvetl a začíná tvořit semínka. Nevadí když stonek začíná "dřevnatět". Otevřu litrový ocet, postavím do dřezu, stonky kopru nařežu na délku, aby se mi vlezly do octové flašky a láduju, kolik se vleze. Skladuji v temnu a použitelný je již za čtrnáct dnů.

Používám ho do zeleninových salátů, podmáslové polévky a moc mi s ním chutná tlačenka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jahoda jahoda

9. 8. 2010 21:55

Další lákadlo na zpracování kedluben. Ale objevila jsem novinku (aspoň pro mne) - kedluben Troja, nedřevnatí a dorosta až do 18cm v průměru. Tak už se těším na zdejší recepty vč. tohoto:-p:yes:

Boubelinda

30. 5. 2009 21:25

Před chvílí jsem koukala do ledničky abych popřemýšlela co k zítřejšímu obědu. Našla jsem tam i ty 2 kedlubny, šunkovou a zbytek se taky najde. Takže si myslím, pokud dostanu povolení od manžela, že toto jídlo zítra bude u nás k obídku.:-* Už se těším.:-*;-)

Eliza Eliza

30. 5. 2009 21:05

V Albertu v přihrádce s kedlubnami měli dnes v podvečer už jen oškubané natě :-(( (asi hodně lidí četlo tento receptík...:-D ), tak snad jindy... Tchán jich prý letos zasel celý záhon, tak na tvůj recept, Jendo, určitě dojde...:-) Ale později.

JanaDorazinova JanaDorazinova

30. 5. 2009 19:54

Jendo, když ne berušky, tak zas jetel, bože:-D:-)) Moc hezké a taky docela jednoduché a omáčky jsou vždy u nás vítané, takže, + ;-)

Jenda1 Jenda1

30. 5. 2009 16:23

Eli, recept jsem vkládal skutečně jako tip;-):-8, protože sám jsem několikrát tady narazil na recept, který jsem dlouho nedělal a na druhý den jsem realizoval:-).

Eliza Eliza

30. 5. 2009 16:13

Vypadá to moc dobře, moje babička dělala kedlubny také tak, jen bez kopru do octa a s vařeným hovězím, kterému jsem se vyhýbala...;-) Kedlubny bych si dala hned (právě jsem polkla naprázdno :-*), už jsem je hrozně dlouho neměla. Super tip, to bude jíst snad i synek "skorovegoš" - pro něj bez salámu, samozřejmě. Dík!!

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: sýrové těstíčko kedlubny recepty kedlubny s bramborem zadělávaný kedluben zpracovani kedluben salám v těstíčku kedluben s brambory recepty z kedlubny kedlubna s bramborem kedlubny co uvařit z kedlubny kedlubny na husto kedlubny recept co uvařit z kedluben jak zpracovat kedlubny recepty z kedluben kedlubny recept kedlubny na smetaně kedluben v těstíčku zpracování kedlubny

Suroviny: kedlubna, smetana sladká, bujón, mouka hladká, máslo, cukr, ocet, pepř bílý mletý, pepř mletý, květ muškátový, ořech muškátový, sůl, salám šunkový, vejce, mouka hladká, mléko, sýr uzený, koriandr sušený, brambory rané

TopRecepty.cz

Zadělávané kedlubny s novými brambory a salámem v sýrové těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z4DE