Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zadělávané kedlubny s novými brambory a salámem v sýrovém těstíčku

Spojení jemně dušených kedluben, mladých brambor a křupavého salámu v sýrovém těstíčku nabízí netradiční, ale překvapivě harmonickou kombinaci chutí. Sytý a nápaditý pokrm, který potěší všechny milovníky domácí kuchyně s nápadem.

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie973 kJ /
233 kcal
Bílkoviny16,24 g
Tuky7,92 g
Vláknina10,80 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 182 mg
Sůl0,57 g
Sacharidy18,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V rendlíku uděláme světlou zasmážku, rozředíme vývarem nebo použijeme vodu a bujon (použil jsem vývar z uzených žebírek). Krok 2: Přidáme na nudličky nebo malé plátky nakrájené kedlubny, osolíme a dusíme. Krok 3: Když jsou kedlubny téměř měkké, přidáme nadrobno nasekané mladé střední kedlubnové lístky, lžičku cukru, lžíci octu (použil jsem domácí koprový), špetku muškátového květu a oříšku, opepříme a promícháme. Krok 4: Ve smetaně promícháme hladkou mouku (podle potřeby) a za stálého míchání přiléváme ke kedlubnům. Necháme chvíli probublat, případně ještě dochutíme a odstavíme. Krok 5: V hlubokém talířku rozšleháme vajíčko s hladkou moukou, mlékem, mletým koriandrem a vytvoříme středně husté těstíčko. Přidáme jemně nastrouhaný uzený sýr a promícháme. Krok 6: Plátky salámu oloupeme a po obvodu nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily. Namočíme do těstíčka a z obou stran smažíme dorůžova.

TIP: Jídla s kedlubnami - rady, tipy a bohatá inspirace

Zveřejněno 30. 5. 2009

Poznámka autora Jenda1

Tak vařívala zadělávané kedlubny moje babička i maminka. Dnes jsem je uvařil k obědu.

Recept na domácí koprový ocet: používám odrostlý kopr, který odkvetl a začíná tvořit semínka. Nevadí když stonek začíná "dřevnatět". Otevřu litrový ocet, postavím do dřezu, stonky kopru nařežu na délku, aby se mi vlezly do octové flašky a láduju, kolik se vleze. Skladuji v temnu a použitelný je již za čtrnáct dnů.

Používám ho do zeleninových salátů, podmáslové polévky a moc mi s ním chutná tlačenka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zadělávané kedlubny s novými brambory a salámem v sýrovém těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z4DE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zadělávané kedlubny s novými brambory a salámem v sýrovém těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z4DE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Další lákadlo na zpracování kedluben. Ale objevila jsem novinku (aspoň pro mne) - kedluben Troja, nedřevnatí a dorosta až do 18cm v průměru. Tak už se těším na zdejší recepty vč. tohoto:-p:yes:

Před chvílí jsem koukala do ledničky abych popřemýšlela co k zítřejšímu obědu. Našla jsem tam i ty 2 kedlubny, šunkovou a zbytek se taky najde. Takže si myslím, pokud dostanu povolení od manžela, že toto jídlo zítra bude u nás k obídku.:-* Už se těším.:-*;-)

V Albertu v přihrádce s kedlubnami měli dnes v podvečer už jen oškubané natě :-(( (asi hodně lidí četlo tento receptík...:-D ), tak snad jindy... Tchán jich prý letos zasel celý záhon, tak na tvůj recept, Jendo, určitě dojde...:-) Ale později.

Jendo, když ne berušky, tak zas jetel, bože:-D:-)) Moc hezké a taky docela jednoduché a omáčky jsou vždy u nás vítané, takže, + ;-)

Eli, recept jsem vkládal skutečně jako tip;-):-8, protože sám jsem několikrát tady narazil na recept, který jsem dlouho nedělal a na druhý den jsem realizoval:-).

Vypadá to moc dobře, moje babička dělala kedlubny také tak, jen bez kopru do octa a s vařeným hovězím, kterému jsem se vyhýbala...;-) Kedlubny bych si dala hned (právě jsem polkla naprázdno :-*), už jsem je hrozně dlouho neměla. Super tip, to bude jíst snad i synek "skorovegoš" - pro něj bez salámu, samozřejmě. Dík!!

Tématické fráze:
sýrové těstíčko, kedlubny recepty, kedlubny s bramborem, zadělávaný kedluben, zpracovani kedluben, salám v těstíčku, kedluben s brambory, recepty z kedlubny, kedlubna s bramborem, kedlubny, co uvařit z kedlubny, kedlubny na husto, kedlubny recept, co uvařit z kedluben, jak zpracovat kedlubny, recepty z kedluben, kedlubny recept, kedlubny na smetaně, kedluben v těstíčku, zpracování kedlubny

Suroviny:
kedlubna, smetana sladká 12%, vývar masový, mouka hladká, máslo, cukr, ocet, pepř bílý mletý, pepř mletý, květ muškátový, ořech muškátový, sůl, salám šunkový, vejce, mouka hladká, mléko, sýr uzený, koriandr sušený

Přidat fotografie receptu