Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 826 kJ / 914 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,62 g |
Tuky | 95,36 g |
Vláknina | 2,88 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 13 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 11,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozehřejeme troubu na 200°C, lilek položíme na plech a pečeme dokud nezměkne.
Krok 2: Rajčata spaříme, oloupeme, odstraníme jadérka a nakrájíme na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno.
Krok 3: Vychladlý lilek rozkrojíme, vydlabeme dužinu a vidličkou ji rozmělníme. Smícháme s nakrájenou cibulí a rajčaty, osolíme, opepříme a zašleháme olej, který přiléváme tenkým praménkem.
Krok 4: Dáme vychladit a před podáváním posypeme čerstvě nakrájenou petrželkou.
Zveřejněno 30. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilek jako kaviár II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1jzo
Moje poznámka
Lilek jako kaviár II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1jzo
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 9 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 6 hodinami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 8 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 8 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 8 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 8 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 8 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 9 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 9 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 10 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 10 hodinami
Tématické fráze:
kaviár z lilku,
kaviár chudých,
lilek recepty,
kaviár,
recepty z lilku,
falesny kaviar z lilku,
kaviár recepty,
recept lilek,
falešný kaviár,
zeleninový kaviár,
kaviar pro chude,
kaviár z lilku recept,
recepty kaviar,
kaviár recept,
kapří kaviár,
lilek recept,
kaviár chudých recept,
recepty kaviár z lilku,
lilek-kaviár,
recepty lilek
Suroviny:
lilek,
rajče,
cibule šalotka,
olej olivový,
sůl,
pepř
Komentáře (7)
Plátky světlého toustového chleba potírám máslem, popráším směsí provensálských bylinek a česneku a peču při 200°C deset minut.
Namažu vychladlou směs na horké topinky a říkáme tomu "tatarák z lilku".