Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maminčin jablečný štrúdl

Když se peče štrúdl, jeho vůně nás láká už z dálky. Nejen podzimní dny jsou touto vůní protkané. Sladké těsto, jablka, rum, skořice a jemná vanilka. To vše je ukryto v tomto jablečném štrúdlu jako od maminky.

Hodnocení receptu je 4,8 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 kusy

4kusy

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 910 kJ /
3 564 kcal
Bílkoviny74,93 g
Tuky94,29 g
Vláknina39,00 g
Cholesterol 267 mg
Sodík 329 mg
Sůl0,70 g
Sacharidy584,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z uvedených surovin zpracujeme hladké těsto a rozdělíme ho na 4 díly. Krok 2: Každý díl rozválíme na délku plechu a šířku 15 cm. Rozválený díl přeneseme pomocí válečku na plech s pečicím papírem. Krok 3: Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Pokud obsahují hodně šťávy, přebytečnou šťávu vymačkáme. Krok 4: Na jednotlivé pláty poklademe rozinky, strouhaná jablka a nalámané ořechy. Posypeme skořicí a vanilkovým cukrem dle chuti. Volné okraje přehneme a přitlačíme k nádivce. Krok 5: Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 30 minut, podle zkušeností s vlastní troubou. Krok 6: Po upečení můžeme vlažné štrúdly pokapat rumem.

TIP: Oblíbené jablečné záviny a štrúdly

Zveřejněno 4. 6. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maminčin jablečný štrúdl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mwPE

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maminčin jablečný štrúdl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mwPE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes::yes: výborný štrúdl a krásné provedení :-K

tak upečeno a musím uznat že je to dobrota:-D
jablka nikdy necukruju,jen sypu skořicí.jsou sladka dost a když ne,přijde vhod jejich kyselost ve sladkém těstě;-)

no nevím podle surovin,jak můžete udělat 4 záviny.ja mám 2 přes celý plech.Ale těsto je trochu tužší,ikdyž se s ním dobře pracuje(vím že můžu přidat mléko dle potřeby),ale neni to "tažený závin"??
Už jsou v troubě,tak jsem zvědavá na výsledek:-))jestli budou chutnat dětem

Jana Barešová 1. 5. 2014 17:54
Už se peče toto voní a doufejme že bude k sežrání...:-pjanci.baresova@seznam.cz

zkusím to a uvidím jaké to je :-)

výborný štrůdl,s těstem se moc dobře pracovalo, chutnal všem

Jiří Majdl 22. 7. 2012 11:57
moc dobry recept,zvladne ho i muz jako ja,vsem chutnal:-K

Vcera jsem pekla je suprovej:-)

Taky jsem vyzkoušela a musím moc pochválit, je křehký a lahodný :yes::yes::yes:

Miroslav Pavelek 31. 7. 2011 10:15
Super štrůdl,akorát jsem místo ořechů,opražil na pánvičce trošku madle:-) a po vychlazení jsem je nastrouhal a posypal na jablka.A dovnitř jsem dal pár kapek rumu na aroma:-D.Zkrátka se mi povedl.
Všichni mí známi se olizovali a chtěli můj recept:yes::yes:www.fapamir.com

Skvělý recept, dnes jsem pekla ke kafíčku:-p, nádherný a móóóc dobrý výsledek, přidávám bod:yes::yes::yes::-K

Vyzkoušeno ;-)
Krásně vypadá, dobře chutná :yes:

ten se mi líbí, takový jiný než znám:-O:yes::yes:

Tak tohle mi vehnalo slzy do očí... Přesně takový "závin" dělávala moje babička z Kopřivnice a pak už jsem nikdy nejedla lepší...:-p

Tématické fráze:
strudl, štrůdl recept, recept na výborný jablečný štrůdl, strudl na plech, štrůdl z hery, recept na štrůdl, štrudl podle pohlreicha, dobrý štrůdl, maminčiny dobroty, maminčiny recepty, strudl s pudinkem, recept na dobrý štrůdl, strudl s jablky, dobrý recept na štrůdl, výborný jablečný štrůdl, štrůdl video, recepty štrudl, jablečný štrůdl s ořechy, recept štrudl, štrúdl s jablky a pudinkem

Suroviny:
mouka hladká, tuk hera, cukr krupice, vejce, mléko, kypřící prášek do pečiva, jablko, rozinky, skořice mletá, cukr vanilkový, ořechy vlašské, rum

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu