Maminčin jablečný štrúdl
Když se peče štrúdl, jeho vůně nás láká už z dálky. Nejen podzimní dny jsou touto vůní protkané. Sladké těsto, jablka, rum, skořice a jemná vanilka. To vše je ukryto v tomto jablečném štrúdlu jako od maminky.
Suroviny pro 4 kusy
4kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 910 kJ / 3 564 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,93 g |
Tuky | 94,29 g |
Vláknina | 39,00 g |
Cholesterol | 267 mg |
Sodík | 329 mg |
Sůl | 0,70 g |
Sacharidy | 584,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z uvedených surovin zpracujeme hladké těsto a rozdělíme ho na 4 díly.
Krok 2: Každý díl rozválíme na délku plechu a šířku 15 cm. Rozválený díl přeneseme pomocí válečku na plech s pečicím papírem.
Krok 3: Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Pokud obsahují hodně šťávy, přebytečnou šťávu vymačkáme.
Krok 4: Na jednotlivé pláty poklademe rozinky, strouhaná jablka a nalámané ořechy. Posypeme skořicí a vanilkovým cukrem dle chuti. Volné okraje přehneme a přitlačíme k nádivce.
Krok 5: Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 30 minut, podle zkušenosti s naší troubou.
Krok 6: Po upečení můžeme vlažné štrůdly pokapat rumem.
Zveřejněno 4. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Maminčin jablečný štrúdl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mwPE
Moje poznámka
Maminčin jablečný štrúdl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mwPE
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 14 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 15 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 17 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Vladik. před 42 minutami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
káťa před 8 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 11 hodinami
Ostravská kapustnice
Kajkajak před 12 hodinami
Brambory s brynzou a smetanou
Ana_Kreb před 13 hodinami
Velikonoční hlavička
ivka315 před 14 hodinami
Zapečené žampiony s nivou
oligarda před 15 hodinami
Kedlubnové zelí
vanilj před 15 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
Denade před 17 hodinami
Tématické fráze:
strudl,
štrůdl recept,
recept na výborný jablečný štrůdl,
strudl na plech,
štrůdl z hery,
recept na štrůdl,
štrudl podle pohlreicha,
dobrý štrůdl,
maminčiny dobroty,
maminčiny recepty,
strudl s pudinkem,
recept na dobrý štrůdl,
strudl s jablky,
dobrý recept na štrůdl,
výborný jablečný štrůdl,
štrůdl video,
recepty štrudl,
jablečný štrůdl s ořechy,
recept štrudl,
štrúdl s jablky a pudinkem
Suroviny:
mouka hladká,
tuk hera,
cukr krupice,
vejce,
mléko,
kypřící prášek do pečiva,
jablko,
rozinky,
skořice mletá,
cukr vanilkový,
ořechy vlašské,
rum
Komentáře (22)
jablka nikdy necukruju,jen sypu skořicí.jsou sladka dost a když ne,přijde vhod jejich kyselost ve sladkém těstě
Už jsou v troubě,tak jsem zvědavá na výsledek
Všichni mí známi se olizovali a chtěli můj recept
Krásně vypadá, dobře chutná