Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Filet z pstruha na fenyklu a pórku

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

terezicka1 terezicka1

Náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Filet z pstruha na fenyklu a pórku je delikátní jídlo, které kombinuje jemnost rybího masa s aromatickými tóny fenyklu a sladkostí pórku. Tato lehká a zdravá varianta rybího pokrmu je ideální volbou pro milovníky jednoduchých, ale chutných receptů.

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 573 kJ /
1 093 kcal
Bílkoviny80,08 g
Tuky57,84 g
Vláknina17,70 g
Cholesterol 344 mg
Sodík 249 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy54,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rybu osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Grilujeme z obou stran aspoň 6 minut. Krok 2: Brambory jen očistíme a nakrájíme na kolečka, které uvaříme v osolené vodě. Krok 3: Na pánvi rozehřejeme kousek másla a orestujeme na něm nasekaný česnek a nasekanou papričku. Krátce orestujeme a přidáme nakrájený pórek, fenykl, sůl, pepř a kurkumu. Restujeme asi 5-6 minut. Krok 4: Pak přidáme na půlky překrojená rajčátka a ještě asi 3 minuty restujeme. Vypneme. Krok 5: Brambory scedíme a servírujeme na talíř, poklademe pórkovou směsí s fenyklem a navrch položíme grilovanou rybu. Krok 6: V menším kastrůlku rozpustíme kousek másla a přidáme bylinky (já použila sušenou petrželku, pažitku a libeček). Ochuceným máslem ještě přelijeme rybu.

TIP: Ryby na grilu: Jaké použít bylinky a marinády

Zveřejněno 29. 12. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filet z pstruha na fenyklu a pórku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DKwA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filet z pstruha na fenyklu a pórku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DKwA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

:-)<3:yes::yes: Fenykl máme moc rádi, musím zkusit a určitě bude chutnat :-K

Koncert chutí,<3:-D:-K brambory jsem připravil v mikrovlnce na funkci dual crisp. Doplněno bylinkami jako koriandr a rukola. Ozdobeno citronem z vlastní produkce

:yes::yes::yes:

Pěkně upravená ryba:-D:yes:

Mě by chutnalo.:yes:

Tématické fráze:
mořská štika filety recept, filety a pórek, recept na mořskou štiku, pstruh na pórku a žampionech, pstruh na fenyklovem luzku, pórek, fenykl, okoun na fenyklu, recept na fenyklové lůžko

Suroviny:
pstruh, pórek, fenykl, rajče cherry, brambory, sůl, pepř mletý, chilli paprika čerstvá, česnek, máslo, bylinky, kurkuma, citron

Přidat fotografie receptu