Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 726 kJ / 1 130 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,47 g |
Tuky | 6,10 g |
Vláknina | 24,43 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 232,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřovou hlavu uvaříme ve vodě se solí a pepřem, maso obereme (část na talíř s chlebem, zbytek přijde pokrájet do polévky).
Krok 2: Zvlášť ve vodě uvaříme kroupy, pak je propláchneme studenou vodou a smícháme s vepřovou krví.
Krok 3: Kroupy s krví vlijeme za stálého míchání do vřící polévky, dobře provaříme, přidáme krájené maso, rozetřený česnek a v dlaních rozemnutou majoránku.
Dosolíme podle chuti a podáváme.
Dosolíme podle chuti a podáváme.
Zveřejněno 10. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Terlouka (černá polévka)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XBpV
Moje poznámka
Terlouka (černá polévka)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XBpV
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 16 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 20:28:55
Pohanková kaše s tofu
Přidáno 21. 10. 2025 18:04:03
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 15:33:40
Vanilkový máslový korpus
Přidáno 21. 10. 2025 13:00:02
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno 21. 10. 2025 11:35:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybí filé v těstíčku
Sahula před 16 minutami
Jablečná polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Lasagne se sójovým masem
FranTisket před 5 hodinami
Buchta z jogurtu
iva.satkova před 5 hodinami
Jablkový závin pro chlapy
Noumik před 6 hodinami
Šunkofleky II
Honza62 před 6 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
ZboSy před 6 hodinami
Holandský řízek
Kristina1 před 6 hodinami
Srdíčka na smetaně
brtna před 9 hodinami
Rozstřelení ptáčci z vepřového masa
Martas6 před 10 hodinami
Tématické fráze:
krvavá polévka,
polevka z krve,
jak zavařit prdelačku,
jak dlouho varit krvavou polevku,
jak zavařit polévku,
jak varit cernou polivku,
krvavá zabijačková polévka,
černá polévka,
polévka z vepřové krve,
jak dlouho vařit krev,
jak dlouho varit prdelacku,
vepřová krev polévka,
zabijačková polévka krvavá,
krvava polivka,
krvavá polevka z jelítka,
jak uvarit cernou polevku pri zabijení,
jak zavařit černou polevku,
polévka z čerstvé krve,
jak dlouho varit krev vpolevce,
jak zavařit krev do prdelačky
Suroviny:
hlava vepřová,
kroupy ječné,
krev vepřová,
sůl,
pepř,
majoránka,
česnek
Komentáře (11)
Ale i dnes, při jakékoliv příležitosti (vaření kolena, ovaru nebo různých jiných vepřových pochutin) neopomenu následně ve vývaru zavařit prejt nebo jelitka a skvělou napodobeninu oné prdelačky si připravit
Děkuji Ti, Cathleen, za navození atmosféry času minulých
Tahle musela být opravdu povedená, protože nad ní manžel několikrát zopakoval, že už dlouho tak dobrou nejedl. Možná to chce ten vývar z hlavy, možná pomohla i ta čerstvá krev....
O predaji krvi v našich končinách tiež neviem. Z krvavničiek som už experimentálne varila polievku, samozrejme, bez bravčovej hlavy. Veľmi sa mi páči tvoja polievka...
Zabíjačku jsme nedělali už spoustu let, ale občas ve výslužce polívku dostaneme. Manžel si tuhle moc pochvaloval, že už dlouho tak dobrou nejedl (a tím mě samozřejmě potešil)