Pečená hovězí žebra se zeleninou, vínem a pivem
Suroviny
Porce: 4 - 6
Nutriční hodnoty
Energie | 65 096 kJ / 15 558 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 815,42 g |
Tuky | 163,47 g |
Vláknina | 2 434,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 49,79 g |
Sůl | 108,20 g |
Sacharidy | 1 457,43 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Inspirovala jsem se receptem pana Romana Dolejše.
Tento recept i s fotopostupem najdete http://www.varimesmarcelou.cz/hovezi-maso/pecena-h...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 10. 2022 08:58
žebírka vypadají velmi dobře a určitě i tak chutnají
4. 2. 2017 12:10
noskovice: Děkuji, je to výborné jídlo
3. 2. 2017 10:57
Konečně recept bez kečupu a jiných ......, ale s rajským protlakem. Moc se mi líbí.
3. 2. 2017 10:54
Komentáře, které zabočovaly velmi daleko od tohoto receptu, byly smazány
1. 2. 2017 19:59
Skvělé.
1. 2. 2017 18:20
Tééda!!! No, žebra moc vidět nejsou, ale u nás se za docela dobrý peníz prodává takzvaná hovězí surovina. Jsou to žebra, která na sobě mají za tu cenu 38 Kč docela dost masa a kupujeme je hlavně na polévku, ale tohle by se mi moc líbilo!!
1. 2. 2017 18:07
magdalenka:
1. 2. 2017 16:48
Krásny recept...žiaľ, tiež často nevídam rebrá u mäsiara...teda, v predajni na pulte...
1. 2. 2017 16:47
Ja nepochybuji, ze kvalitni cervene (zvlaste tezsi), je dobre nechat pred konzumaci vydychat.
Ale neztraci to na vyznamu, kdyz to projde tepelnou upravou?
Ale neztraci to na vyznamu, kdyz to projde tepelnou upravou?
1. 2. 2017 16:42
maris: Asi může být i bez piva a množství tekutiny nahradit vývarem. Maris
1. 2. 2017 16:33
casino: Víno je živý organizmus a je s ním proto nutné také tak zacházet. Pro chuť kvalitního červeného vína je po otevření lahve velice důležitý jeho kontakt s kyslíkem. Proto všichni sommeliéři doporučují lahev otevírat minimálně hodinu před podáváním či použitím. Víno po kontaktu s kyslíkem začne totiž měnit svoji chuť. Po otevření je ideální trochu vína z lahve odlít, aby se plocha kontaktu vína se vzduchem zvětšila. Uvolní se tak vůně vína, jeho příchutě a zjemní se ve víně obsažené drsné třísloviny. Vína se takzvaně „zakulatí“, já říkám „vydýchá“.
http://ekonomika.idnes.cz/sommelier-cervene-vino-j...
http://ekonomika.idnes.cz/sommelier-cervene-vino-j...
1. 2. 2017 16:17
Krásný recept, já bych ale prosila bez toho piva
1. 2. 2017 14:29
"víno nalijeme do skleničky, by se vydýchalo. "
No, tak to jste mě dostala...
Nebo to tak praktikuje pan Roman Dolejš?
No, tak to jste mě dostala...
Nebo to tak praktikuje pan Roman Dolejš?
1. 2. 2017 14:01
Musím říci, že ani u nás se nedají jen tak sehnat. Občas je mají, ale jsou silně prorostlá tukem. Ta na obrázku jsem koupila v Makru, ale ani tam je vždycky nemají.
zizala , cathleen
zizala , cathleen
1. 2. 2017 13:51
Parádní (U nás se masitá žebra naštěstí prodávají běžně.)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí kostky na červeném víně a řapíkovém celeru
Přidáno před 7 hodinami
Slunečnicový chléb s kefírem
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 12 hodinami
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 14 hodinami
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno 6. 5. 2024 13:01
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno 6. 5. 2024 12:15
Právě bylo uvařeno:
Bramborovo - kuřecí guláš
czvlakan77 uvařila před 3 minutami
Tvarohové lívance
Jitex uvařil před 2 hodinami
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Danoouch uvařila před 2 hodinami
Česneková omáčka ke grilovanému masu
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Mexický kuřecí guláš
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
JitkaSchusterova uvařila před 3 hodinami
Kakaový zákusek s tvarohem a meruňkami
Miska2 uvařila před 4 hodinami
Domácí kmínový chleba
knedlifek uvařila před 5 hodinami
Hrníčkový ovocný koláč
Miiichiii21 uvařil před 5 hodinami
Brownie
Terinkacicinka uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Slavná americká pink lemonade se připravuje z citronů, skvěle osvěží a typicky růžovou barvu jí dodá netradiční surovina
Mrkvová hrnková bábovka: Neuvěřitelně vláčný moučník božsky chutná a švih mu dodá citronová poleva
Další recepty
Tématické fráze: pečena hovězí žebra pečené hovězí zebro pečená hovězí žebra v troubě pečené hovězí žebra hovezi zebra pecena hovězí žebro na pečení pecena hovězí žebra recept hovězí žebro pečené pečená zebra hovězí žebra recepty hovezí žebra hověží žebro pečené zebra pecene hovezi recept pečená hovězí žebra recept na pečená hovězí žebra recepty pečená hovězí žebra recept na hovězí žebro hovězí pečená žebra žebra na pivu
Suroviny: žebro hovězí, cibule šalotka, bobkový list, protlak rajčatový, cukr třtinový, mouka hladká, paprika sušená pálivá, celer, mrkev, rozmarýn, tymián, víno červené suché, pivo černé, cibulka jarní, sůl, pepř mletý, vývar, ghee,
Pečená hovězí žebra se zeleninou, vínem a pivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pq81
16 názorů