Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bagety s prefermentem a kváskem

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 077 kJ /
2 169 kcal
Bílkoviny60,36 g
Tuky36,75 g
Vláknina20,76 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,41 g
Sůl16,00 g
Sacharidy388,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Asi 12 hodin předem zaděláme na preferment: smícháme vodu s droždím a moukou a zakryté proti osýchání a prachu necháme kynout v teplé místnosti. Krok 2: Druhý den přidáme kvásek a všechny ostatní suroviny, vymísíme těsto a necháme ho v teple bez průvanu nakynout – přibližně 70-90 minut. Krok 3: Propracujeme, rozdělíme na 4 díly, ze kterých vytvarujeme bagety a dáme je na plech kynout (60-90 min). Vykynuté pak upečeme ve vyhřáté troubě (190°C/asi 20-25 mniut).

Zveřejněno 9. 2. 2017

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bagety s prefermentem a kváskem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PqEW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bagety s prefermentem a kváskem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PqEW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

cathleen: dík. :-8

magdalenka: :-) aktivní kvásek, který neleží bez nakrmení v lednici týden a déle...

cathleen: prosím, čo v tomto prípade znamená "čerstvý kvások"?

Já bych chtěl strávit aspoň den v tvé kuchyni :-p

Drobek: :-D a já u tebe na zahradě, pěkně u rozpáleného grilu....

Krásné :yes:

Tématické fráze:
bagety z kvásku, domaci bageta s kvásku, domácí bagety z kvásku, bageta z kvásku, francouzská bageta z kvásku, recepty s kvaskem, bagetka recept, francouzské bagety recept z kvásku, recepty na bagetu, domácí bagetky z kvásku, domácí bageta z kvásku, bagetky z domácího kvásku, francouzská bageta s prefermentem, recept na domácí bagety z kvásku, bageta s kvasku, recepty na bagety z zitneho kvasku, bagety recept s droždím

Suroviny:
voda, mouka hladká, droždí čerstvé, voda, mouka žitná chlebová, voda, olej, cukr, sůl, vločky ovesné, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu