Topinky z trouby s ďábelskou játrovou směsí
Topinky nemusíme vždy smažit na pánvi, stejně dobře je upečeme i v troubě, na plechu s pečicím papírem. A když k nim připravíme pikantní směs z jatýrek, cibule, papriky a koření, dušenou na bílém víně, nikdo neodolá.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 065 kJ / 494 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,18 g |
Tuky | 23,26 g |
Vláknina | 5,68 g |
Cholesterol | 352 mg |
Sodík | 1,19 g |
Sůl | 2,88 g |
Sacharidy | 27,29 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krajíce chleba potřeme z obou stran rozpuštěným sádlem, na kterém orestujeme do hněda cibulku, přidáme játra nakrájená na kostičky a restujeme, až se zatáhnou.
Krok 2: Veškeré ostatní tuhé suroviny nakrájíme na středně velké kousky a přidáme k játrům i se sójovou omáčkou, po chvilce podlijeme.
Krok 3: Mezitím dáme sádlem potřené krajíce na pečicí papír do vyhřáté trouby na 250 °C a průběžně kontrolujeme a otáčíme, raději vícekrát.
Krok 4: Do játrové směsi přidáme zbylé suroviny a necháme probublat do požadované hustoty. Vytáhneme topinky z trouby, potřeme česnekem, dáme na ně směs, dozdobíme a je hotovo.
Zveřejněno 28. 3. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Topinky z trouby s ďábelskou játrovou směsí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Rvx0
Moje poznámka
Topinky z trouby s ďábelskou játrovou směsí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Rvx0
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 2 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 13 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 17 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 21 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 32 minutami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 37 minutami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 2 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 2 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 12 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 12 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 16 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 16 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 18 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 18 hodinami
Tématické fráze:
dábelská směs na topinky příprava,
játrová směs na topinky,
topinky pečené v troubě,
topinky s jatrovou smesi,
smes na topinky veprove jatra,
vepřová ďábelská směs na topinky,
topinky s omáčkou,
ďábelská směs na topinky,
recepty-topinky do trouby,
kureci topinky v troubě,
vepřové játra na směs na topinky,
veprova jatra na topince,
jatra na topinky,
směs na topinky z jater,
vepřová játra s ďábelskou směsí,
vepřova jatra na směs na topinky,
játra směs na na topinky,
recept na topinky v troibe,
topinka pečená v troubě,
směska na topinky z vepřových jater
Suroviny:
chléb,
játra vepřová,
slanina anglická,
cibule,
kapie,
cibulka jarní,
sádlo,
hořčice,
omáčka sojová,
chilli paprika čerstvá,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
víno bílé
Komentáře (5)
proč nezdravá??
Stran požívání jater pamatuji doby, kdy draze vyškolení příslušníci záchranných složek byli žádáni, že aby se játrům ze zdravotních důvodů vyhýbali!
No, tehdy byla např. i vejce jednou škodlivá více a jindy méně...