Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 271 kJ / 3 411 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 150,06 g |
Tuky | 297,68 g |
Vláknina | 16,20 g |
Cholesterol | 460 mg |
Sodík | 688 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 29,10 g |
Postup přípravy
Můžeme postupovat i opačně, že první uděláme mřížku a pak nakrájíme na porce. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky, mrkev očistíme a pokrájíme na kolečka a oloupaný česnek na plátky. Krok 3: Vše dáme do pekáčku a promícháme se solí, mletým pepřem a nasekaným rozmarýnem. Krok 4: Do pekáčku přidáme porce bůčku kůží dolů a podlijeme skleničkou vody. Zakryjeme alobalem a pečeme v troubě na cca 200 °asi 1 hodinu. Krok 5: Pak sundáme alobal a necháme maso opéct do červena, poté obrátíme kůží nahoru a pečeme dál, dokud kůžička není opečená (celkem asi 30 min).
Zveřejněno 24. 7. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bůček pečený na rozmarýnu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vMxL
Moje poznámka
Bůček pečený na rozmarýnu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vMxL
Nejnovější recepty
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Rychlý Lotus cheesecake s lyofilizovanými jahodami
Přidáno před 3 hodinami
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 21 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 22 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno 14. 6. 2025 12:28
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 1 hodinou
Výborné lasagne
Hansenka před 1 hodinou
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 1 hodinou
Ražniči v zapékací misce
Valis před 2 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 2 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 3 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 3 hodinami
Jahodové poháry
Nickusek před 4 hodinami
Sušená rajčata v olejové lázni
jana71 před 4 hodinami
Rychlovka z čínských nudlí a zeleniny
Honza1351 před 4 hodinami
Tématické fráze:
pečený bůček v celku,
vepřový bůček na rozmarýnu,
pečený bůček s rozmarýnem,
bucek na rozmarinu,
bucek s rozmarynem,
krájený pečený bůček,
peceny bucek vcelku s nadivkou v alobalu,
pečený bůček krajeny,
pečený bůček,
pečený buček top recept,
pečený bůček v troubě,
pečený bůček vcelku,
jak se dela pečený bůček,
krájený búček,
plátky z bůčku pečené v troubě,
pečený bůček a krůtí,
pečený krájený bůček,
jak upeci bucek,
pomalu pečený bůček do zlatova,
pwčený bůček s rozmarýnem
Suroviny:
bůček vepřový,
cibule,
česnek,
mrkev,
rozmarýn,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (4)
"Kožuch" taky nařezávám, ale maso peču VCELKU
No, ale ta fotečka je obzvláště vypečená
***
Kolegyně Marika by vám patrně dala kartáč: https://www.toprecepty.cz/recept/4648-hrbate-maso/
Kdyby ale nebyl po ruce Al obal, asi by bylo lze nádobu na pečení zadeklovat i jen poklicí (je-li jaká vhodná k mání) jak se to dělá od nepaměti, že?
a s poklicí to samozřejmě jde taky