Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 271 kJ / 3 411 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 150,06 g |
| Tuky | 297,68 g |
| Vláknina | 16,20 g |
| Cholesterol | 460 mg |
| Sodík | 688 mg |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 29,10 g |
Postup přípravy
Můžeme postupovat i opačně, že první uděláme mřížku a pak nakrájíme na porce. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky, mrkev očistíme a pokrájíme na kolečka a oloupaný česnek na plátky. Krok 3: Vše dáme do pekáčku a promícháme se solí, mletým pepřem a nasekaným rozmarýnem. Krok 4: Do pekáčku přidáme porce bůčku kůží dolů a podlijeme skleničkou vody. Zakryjeme alobalem a pečeme v troubě na cca 200 °asi 1 hodinu. Krok 5: Pak sundáme alobal a necháme maso opéct do červena, poté obrátíme kůží nahoru a pečeme dál, dokud kůžička není opečená (celkem asi 30 min).
Zveřejněno 24. 7. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bůček pečený na rozmarýnu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vMxL
Moje poznámka
Bůček pečený na rozmarýnu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vMxL
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 12 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 13 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 13 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 15 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 17 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboračka
danal před 41 minutami
Dalmatské čufty
Ceesay před 8 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 11 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 12 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 13 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 14 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 15 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 16 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 17 hodinami
Tématické fráze:
pečený bůček v celku,
vepřový bůček na rozmarýnu,
pečený bůček s rozmarýnem,
bucek na rozmarinu,
bucek s rozmarynem,
krájený pečený bůček,
peceny bucek vcelku s nadivkou v alobalu,
pečený bůček krajeny,
pečený bůček,
pečený buček top recept,
pečený bůček v troubě,
pečený bůček vcelku,
jak se dela pečený bůček,
krájený búček,
plátky z bůčku pečené v troubě,
pečený bůček a krůtí,
pečený krájený bůček,
jak upeci bucek,
pomalu pečený bůček do zlatova,
pwčený bůček s rozmarýnem
Suroviny:
bůček vepřový,
cibule,
česnek,
mrkev,
rozmarýn,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (4)
"Kožuch" taky nařezávám, ale maso peču VCELKU
No, ale ta fotečka je obzvláště vypečená
***
Kolegyně Marika by vám patrně dala kartáč: https://www.toprecepty.cz/recept/4648-hrbate-maso/
Kdyby ale nebyl po ruce Al obal, asi by bylo lze nádobu na pečení zadeklovat i jen poklicí (je-li jaká vhodná k mání) jak se to dělá od nepaměti, že?
a s poklicí to samozřejmě jde taky