Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 271 kJ / 3 411 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 150,06 g |
| Tuky | 297,68 g |
| Vláknina | 16,20 g |
| Cholesterol | 460 mg |
| Sodík | 688 mg |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 29,10 g |
Postup přípravy
Můžeme postupovat i opačně, že první uděláme mřížku a pak nakrájíme na porce. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky, mrkev očistíme a pokrájíme na kolečka a oloupaný česnek na plátky. Krok 3: Vše dáme do pekáčku a promícháme se solí, mletým pepřem a nasekaným rozmarýnem. Krok 4: Do pekáčku přidáme porce bůčku kůží dolů a podlijeme skleničkou vody. Zakryjeme alobalem a pečeme v troubě na cca 200 °asi 1 hodinu. Krok 5: Pak sundáme alobal a necháme maso opéct do červena, poté obrátíme kůží nahoru a pečeme dál, dokud kůžička není opečená (celkem asi 30 min).
Zveřejněno 24. 7. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bůček pečený na rozmarýnu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vMxL
Moje poznámka
Bůček pečený na rozmarýnu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vMxL
Nejnovější recepty
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 2 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 3 hodinami
Domácí vlašský salát na chlebíčky
Přidáno před 4 hodinami
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí prsa na smetaně s paprikami
Přidáno před 18 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablkový závin
Lucy27 před 21 minutami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 49 minutami
Moji utopenci
marky79 před 1 hodinou
Pudinkové cukroví
adela. před 2 hodinami
Kokosové strojkové cukroví
adela. před 2 hodinami
Sachr cukroví
adela. před 2 hodinami
Hrnková buchta
Helenecka 21 před 3 hodinami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
tomas.rejzek před 3 hodinami
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 4 hodinami
Nejlepší marokánky
Terka.Ambrozkova před 4 hodinami
Tématické fráze:
pečený bůček v celku,
vepřový bůček na rozmarýnu,
pečený bůček s rozmarýnem,
bucek na rozmarinu,
bucek s rozmarynem,
krájený pečený bůček,
peceny bucek vcelku s nadivkou v alobalu,
pečený bůček krajeny,
pečený bůček,
pečený buček top recept,
pečený bůček v troubě,
pečený bůček vcelku,
jak se dela pečený bůček,
krájený búček,
plátky z bůčku pečené v troubě,
pečený bůček a krůtí,
pečený krájený bůček,
jak upeci bucek,
pomalu pečený bůček do zlatova,
pwčený bůček s rozmarýnem
Suroviny:
bůček vepřový,
cibule,
česnek,
mrkev,
rozmarýn,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (4)
"Kožuch" taky nařezávám, ale maso peču VCELKU
No, ale ta fotečka je obzvláště vypečená
***
Kolegyně Marika by vám patrně dala kartáč: https://www.toprecepty.cz/recept/4648-hrbate-maso/
Kdyby ale nebyl po ruce Al obal, asi by bylo lze nádobu na pečení zadeklovat i jen poklicí (je-li jaká vhodná k mání) jak se to dělá od nepaměti, že?
a s poklicí to samozřejmě jde taky