Suroviny
Porce: 8 a více
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 779 kJ / 2 337 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 114,72 g |
Tuky | 53,24 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 1,10 g |
Sodík | 802 mg |
Sůl | 1,84 g |
Sacharidy | 343,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hrnku dobře rozkvedláme mléko s vejci a špetkou soli.
Krok 2: Postupně za stálého míchání nasypeme mouku.
Krok 3: Těsto naleváme naběračkou na vyhřátou pánev pomastěnou sádlem. Otáčíme pohybem zápěstí.
Krok 4: Pečeme z obou stran.
Zveřejněno 28. 7. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Placky neboli palačinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9zj8
Moje poznámka
Placky neboli palačinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9zj8
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 20 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 21 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 22 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 14 minutami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 30 minutami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 44 minutami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 1 hodinou
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 1 hodinou
Jahodové poháry
Nickusek před 2 hodinami
Sušená rajčata v olejové lázni
jana71 před 2 hodinami
Rychlovka z čínských nudlí a zeleniny
Honza1351 před 3 hodinami
Párky v domácím pizza těstě
Ivka I. před 3 hodinami
Kefírový koláč
Renata1101 před 3 hodinami
Tématické fráze:
palacinky s hladke mouky,
palačinky bez žmolků
Suroviny:
mléko,
vejce,
mouka hladká,
sůl
Komentáře (4)
Lenunka:
Žmolky?
Každý dělá jinak...
Z osáté! mouky a trošky mléka (mléko liji do mouky) umíchám zahoustlé těstíčko, potom vmíchám vejce (snáze se rozmíchají) a posléze doředím zbytkem mléka
OT
Kdysi jsem zkoušel smažit vedle sebe z čerstvého a odleželého těsta: žádný rozdíl jsem nepoznal...
No, tímto ale netvrdím, že francouzští soudruzi to od nepaměti dělají blbě, že