Marinovaná křidélka
Jste milovníci masa? Tato křidýlka pak nesmí na vašem stole chybět. S vynikající marinádou budou dokonalá. Hodí se k letnímu obědu z grilu i k zimní pohodové večeři. Tento recept se bude jistě v rodinném jídelníčku opakovat.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 848 kJ / 1 876 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 133,80 g |
| Tuky | 143,60 g |
| Vláknina | 3,59 g |
| Cholesterol | 360 mg |
| Sodík | 3,16 g |
| Sůl | 7,55 g |
| Sacharidy | 11,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupaný česnek utřeme a promícháme se surovinami na marinádu.
Krok 2: Křídla omyjeme, osušíme a odkrojíme špičky v kloubu (ty použijeme třeba do vývaru).
Krok 3: Maso osolíme a po chvíli vložíme do pekáčku a zalijeme marinádou.
Krok 4: Křidélka důkladně v marinádě obalíme a necháme alespoň dvě hodiny odležet.
Krok 5: Troubu předehřejeme na 200 °C. Křidélka před pečením poklademe kousky másla, zakryjeme a pečeme 30–35 minut.
Krok 6: Poté pekáček odkryjeme a dopečeme pár minut do křupava. Během celého pečení poléváme výpekem.
Zveřejněno 26. 8. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marinovaná křidélka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gqEr