Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinovaná křidélka

Jste milovníci masa? Tato křidýlka pak nesmí na vašem stole chybět. S vynikající marinádou budou dokonalá. Hodí se k letnímu obědu z grilu i k zimní pohodové večeři. Tento recept se bude jistě v rodinném jídelníčku opakovat.

Hodnocení receptu je 4,8 (38×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min Bez doby marinování

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava, Bez doby marinování)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 848 kJ /
1 876 kcal
Bílkoviny133,80 g
Tuky143,60 g
Vláknina3,59 g
Cholesterol 360 mg
Sodík 3,16 g
Sůl7,55 g
Sacharidy11,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupaný česnek utřeme a promícháme se surovinami na marinádu. Krok 2: Křídla omyjeme, osušíme a odkrojíme špičky v kloubu (ty použijeme třeba do vývaru). Krok 3: Maso osolíme a po chvíli vložíme do pekáčku a zalijeme marinádou. Krok 4: Křidélka důkladně v marinádě obalíme a necháme alespoň dvě hodiny odležet. Krok 5: Troubu předehřejeme na 200 °C. Křidélka před pečením poklademe kousky másla, zakryjeme a pečeme 30–35 minut. Krok 6: Poté pekáček odkryjeme a dopečeme pár minut do křupava. Během celého pečení poléváme výpekem.

TIP: Jak naporcovat kuře

Zveřejněno 26. 8. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Marinovaná křidélka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gqEr

Další recepty

TopRecepty.cz

Aj, něco se připálilo a teď to nefunguje… (chyba 500)

Omlouváme se. Při zpracování požadavku nastala chyba a tato stránka nemůže být zobrazena.
Prosíme opakujte požadavek nebo zkuste stránku zobrazit to později.

Přejít na hlavní stránku