Špekáčky a brambory grilované v marinádě se zázvorovým pivem

Ivace64 Kuchařka: Ivace64

Grilování 2 názory

Suroviny

4- 5 větších brambor
4 - 6 špekáčků
Na směs :
1,5 PL worcesteru
1 PL tmavé sojové omáčky
1 malý pórek
1 velká cibule
100 ml oleje
200 ml zázvorového piva
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Špekáčky nařízneme z obou stran na "ježečka" (na malé kostičky).
    Brambory omyjeme a pokrájíme na širší kolečka (cca 7 mm).

  2. Smícháme všechny suroviny na směs (sojová omáčka, zázvorové pivo, olej, worcester, pokrájený pórek a podle potřeby sůl).

  3. Do velké krabice s víkem vložíme brambory, špekáčky i marinádu. Krabici dobře uzavřeme, několikrát s ní zatřepeme a vše necháme v chladu přes noc.

  4. Druhý den vložíme na plech s pečícím papírem nejdříve naložené plátky brambor, chvíli je grilujeme na programu gril v rozehřáté troubě a pak přidáme grilovat i špekáčky. Vše grilujeme dozlatova a do propečení. Nakonec na plech vložíme ještě kroužky nakrájené cibule a také krátce grilujeme dozlatova. Podáváme s pečivem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 32 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Špekáčky a brambory grilované v marinádě se zázvorovým pivem

Tématické fráze: grilované špekáčky špekáčky recepty grilovane spekacky špekáčky naložené s worčestrem grilovaé špekáčky plechové krabice na brambory jak grilovat špekáčky špekáčky netradičně

Zapomněl/a jsem heslo