

Krokety z bramborového odpalovaného těsta
Suroviny
- 250 ml vody
- 150 ml sádla nebo másla
- asi 250 g polohrubé mouky
- 4 vejce
- asi 500 g uvařených brambor
- sůl
- bylinky
- prosátá strouhánka
- olej nebo sádlo na smažení
Postup přípravy receptu
V kastrole přiveďte k varu vodu se sádlem, až bude vařit, přisypte mouku a stále míchejte Vznikne hutná kaše, tu je třeba pomalu zahřívat a stále míchat tak dlouho, až se přestane lepit na stěny nádoby - klasické odpalované těsto.
Do zchladlé hmoty zašlehejte postupně celá vejce nebo jenom žloutky, sůl a vmíchejte předem uvařené na jemno nastrouhané brambory. Můžete zapracovat i bylinky, muškátový květ nebo smaženou sušenou cibulku.
Z těsta pomocí lžíce tvořte válečky, obalte je v jemné strouhance a smažte v rozpáleném oleji.
Poznámka od kuchařky
Inspirace podle rozhlasového "Kuchařského čarování"
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Krokety z bramborového odpalovaného těsta
K receptu nejsou žádné komentáře.