Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 144 kJ / 2 664 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 90,82 g |
| Tuky | 101,32 g |
| Vláknina | 36,46 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4,10 g |
| Sůl | 10,22 g |
| Sacharidy | 328,88 g |
Postup přípravy
Zároveň s umícháním rozkvasu uděláme záparu - odměříme do misky semínka a zalijeme je vřící vodou. Dobře promícháme, zakryjeme a po zchládnutí uložíme do lednice. Krok 2: K vykvašenému rozkvasu přidáme semínkovou záparu a zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho vykynout (podle okolní teploty 1-2 hodiny). Krok 3: Vykynuté těsto z misky vyškrábneme na pomoučený stůl, pokud jde, přeložíme (semínek je opravdu hodně, při delším potažení má těsto snahu se trhat) a vytvarujeme bochník, který uložíme do pomoučené ošatky, kde ho necháme nakynout (1-2 hodiny, v závislosti na okolní teplotě). Krok 4: Vykynutý bochník s oporou ruky opatrně vykulíme na plech s pečící fólií, postříkáme vodou z rozprašovače a upečeme ve vyhřáté troubě.
Troubu nahřívám i s dlaždicí, na kterou pak z plechu bochník i s fólií sešoupnu a upeču – při 220°C cca 45-50 minut.
Zveřejněno 19. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chleba pro Popelku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8nog
Moje poznámka
Chleba pro Popelku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8nog
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v troubě
Přidáno před 3 hodinami
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 7 hodinami
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 8 hodinami
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 8 hodinami
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nebeský koláč
Janja před 2 hodinami
Domácí kmínový chleba
BarboraEis před 3 hodinami
Jogurtový dip s česnekem
Kajkajak před 3 hodinami
Pizza šneky
Kajkajak před 4 hodinami
Mléčná polévka
Kajkajak před 4 hodinami
Květáková omáčka Alfredo
adelaku před 5 hodinami
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
DavidVolvo před 5 hodinami
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 5 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 5 hodinami
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 6 hodinami
Tématické fráze:
teplo na rozkvas,
kváskový chleba pro popelku,
rozkvas na chléb recept,
semínková zápara,
zápara do chleba,
odměříme do misky semínka a zalijeme je vřící vodou,
pekárnománie - teplota pečení
Suroviny:
kvas žitný,
mouka žitná chlebová,
mouka chlebová pšeničná,
voda,
semínka lněná,
slunečnice loupaná,
semínka dýňová,
semínka sezamová,
vločky ovesné,
voda,
voda,
mouka chlebová pšeničná,
sůl,
kmín drcený
Komentáře (5)
Moc děkuji za recept