Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory s mrkví, dušené na másle a rozmarýnu

Lahodná zeleninová příloha s vůní másla a rozmarýnu, to jsou dušené brambory s mrkví. Perfektně doplní pečené maso i rybu v libovolné úpravě. Vykouzlete za pár korun přílohu, která oslní všechny vaše strávníky.

Hodnocení receptu je 4,7 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 573 kJ /
615 kcal
Bílkoviny12,71 g
Tuky17,57 g
Vláknina22,94 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 253 mg
Sůl0,55 g
Sacharidy91,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory a mrkev oloupeme a nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Rozmarýn také nasekáme najemno. Krok 2: Rozehřejeme lžíci másla a zpěníme na něm cibuli, česnek a nasekaný rozmarýn. Přidáme mrkev a brambory a restujeme pár minut. Krok 3: Podlijeme vývarem do poloviny výšky zeleniny tak, aby se zelenina dusila. Přidáme sůl, bylinky a pepř. Dle potřeby podléváme a dusíme do změknutí asi 15-20 minut. Krok 4: Ke konci necháme ze zeleniny vydusit všechnu tekutinu. Vmícháme druhou lžíci másla a obalíme v něm zeleninu. Už jen krátce prohřejeme. Krok 5: Podáváme jako přílohu k různě upraveným masům nebo rybě.

TIP: Využití rozmarýnu v kuchyni

Zveřejněno 29. 12. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Brambory s mrkví, dušené na másle a rozmarýnu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7mWr

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Brambory s mrkví, dušené na másle a rozmarýnu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7mWr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Pozor na množství vody, nepřehánět to.

:-)<3:yes::yes:moje oblíbené, maso k nim nemusím ale nikdy jsem je neměla tak krásné :yes::-K

Neměla jsem rozmarýn tak jsem dala tymián, i tak to bylo velmi chutné. Jako lehčí jídlo stačí i samotné bez masa.
:yes:

To dělám často, ještě k tomu přidám zmražené fazolky a frknu to do papiňáku. To pěti minut mám přílohu hotovou.

Tématické fráze:
dušená mrkev brambory, dušená mrkev na másle, dušená mrkev s bramborem, brambor s mrkvi, brambory s mrkví, dušená mrkev, dušená zelenina na masle s bramborem, dušena mrkev s bramborama, dušená mrkev a brambory, brambory a mrkev recept, recepty z bílých fazolí, dušená mrkev k k rybě, parmice dušená, dušená mrkev na másle s bramborem, recepty z vařených brambor a mrkve, dušená mrkev s rozmarýnu, recepty z mrkve, dušená mrkev s rozmarýnem, dušená mrkev recept, brambory dušená mrkev

Suroviny:
brambory, mrkev, cibule, česnek, máslo, rozmarýn, petrželka sušená, vývar zeleninový, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu