Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Očkovaný chleba

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

24. 1. 2018 11:53

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 834 kJ / 1 872 kcal
Bílkoviny56,65 g
Tuky10,43 g
Vláknina25,48 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 18 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy375,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Prvním takovým chlebem asi byla páně Cuketkova nehnětená šumava. Mouky lze téměř libovolně kombinovat (až do 50% podílu žita), při použití celozrnných mouk a velké části žita bude potřeba více vody.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mysulka mysulka

7. 2. 2018 15:03

cathleen: Vodu jsem přidávala a určitě ještě upeču :yes:

cathleen cathleen

7. 2. 2018 13:53

mysulka: krásný chlebík, Leni :-K a děkuji za fotku!:yes:
Pokud budeš ještě zkoušet, přidej k celozrnce maličko více vody ;-)

mysulka mysulka

7. 2. 2018 10:26

Ivi přidala jsem fotku ;-), nemám tak velká očka - namíchala jsem si i celozrnné mouky. Chlebík je moc dobrý :yes:, děkuji za recept :-K.

KUKI1

30. 1. 2018 13:47

Je to možné, porovitý byl a dobrý taky. Ale člověk jí i očima:-p Budu zkoušet dál. Děkuji moc za Vaše rady

cathleen cathleen

30. 1. 2018 13:36

KUKI1: pokud byl nízký a přesto pórovitý, nemohl být jen překynutý?

KUKI1

30. 1. 2018 13:07

Děkuji za odpověď. Ještě mám dotaz ohledně stupní pečení. Měla jste v některém receptu nebo článku pěkně popsané, na kolik stupňů péct kváskový chléb (nemohu ho najít:-O). Většinou peču 10 min na 230-240, pak snížím teplotu na 200 a dopeču podle barvy. Stalo se mi u pečení "denního chleba", že byl nízký a kůrka pořád světlá. Neporadila byste mi, kde je chyba? Děkuji

cathleen cathleen

30. 1. 2018 12:08

KUKI1: ne, není. Záleží na hustotě těsta, jaké uděláte. Přeložením těsta na lince mu také pomůžete udržet tvar a konečnou tečkou je pak vysoká teplota při pečení ;-)

KUKI1

30. 1. 2018 12:01

Tento chléb peču dost často, je jednoduchý a moc dobrý. Vždy jsem ho ale pekla ve skleněné nádobě (podle původního receptu) - nejdříve 10 minut přikrytý, dopéct odkrytý. Tady v receptu je sázený rovnou na plech, takže nádoba není třeba? Děkuji

bofinka

24. 1. 2018 20:39

Tez se na nej chystam <3

mysulka mysulka

24. 1. 2018 20:14

<3 Určitě vyzkouším :yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: očkovaný kváskovy chleba chleba recepty jak upect provzdusneny chleba s očkama tvary chleba pšenično žitný kváskový chléb jak udržet chlebový kvásek recept na pečení chleba pečení chleba přikrytý nebo odkrytý nadoba kuki jak udržet tvar chleba

Suroviny: kvas žitný, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, voda, kmín drcený, sůl

TopRecepty.cz

Očkovaný chleba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/llP7