Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Třešňová marmeláda z DP

Třešňová marmeláda z domácí pekárny je dokonalým způsobem, jak zachytit letní chuť třešní v jedné skleničce. Tato marmeláda se vyznačuje svou bohatou, sladkokyselou chutí a jemnou konzistencí, kterou dosáhnete snadno díky domácí pekárně.

Hodnocení receptu je 4,3 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Paprika Paprika

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

7 skleniček od přesnídávky

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 770 kJ /
2 574 kcal
Bílkoviny9,00 g
Tuky4,00 g
Vláknina20,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 40 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy615,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vypeckované třešně nasekáme v robotu a dáme do nádoby DP. Přidáme želírovací cukr a kyselinu citronovou. Krok 2: Zapneme program zavařenina (u Mouli XXL je to č. 11). Krok 3: Horkou marmeládu plníme do skleniček (já měla 7 ks od přesnídávky). Otočíme dnem vzhůru a po 15 minutách otočíme zpět.

TIP: Na co si dát pozor při vaření třešňové marmelády

Zveřejněno 2. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Třešňová marmeláda z DP

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BgqY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Třešňová marmeláda z DP

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BgqY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Markéta: Pokud použiješ cukr 3:1, tak dáváš 3 díly ovoce na 1 díl cukru tzn. na 500g cukru dáš 1,5 kg ovoce a pokud máš menší pekárnu, tak se ti to tam nevejde ;-)
Ve složení problém není. Můžeš dát i normální cukr a přidat Gelfix nebo jiný želírovací přípravek. Já dávám (někdy taky ne) 1 lžičku kyseliny citr. navíc jen pro jistotu, ale není to nutné.

Všechny moc zdravím, chtěla jsem se zeptat, v čem je prosím rozdíl, použiju-li želírovací cikr 3:1? Jak se dívám do složení, je tam už kyselina citrónová, tzn. že do receptu ji už dávat nemusím? Moc díky, s marmeládami teprve začínám! :-K

Lenka Obertová 14. 6. 2012 15:40
Co s peckama.... Rozmačkat třešně mačkadlem na brambory a jen přebrat pecky od třešní. Jde to rychle !!!!!!!:-D

Jardo - chápu, také jsem je ručně vypeckovávala a není to zrovna milá práce:-S.
Vloni jsem si koupila vypeckovačku (cca 250 Kč) ;-)

Třešňová marmeláda bez vypeckování.
Manželka dělala dle Vašeho receptu marmeládu. Dostal jsem za úkol vypeckovat a odštopkovat třešně. Tato práce mi vydržela asi dvě minuty. Využil jsem půlhodinové nepřítomnosti manželky, omyté třešně i se stopkami jsem zalil malým množstvím vody, asi jako na brambory. Třešně jsem nechal asi 10-15 min. vařit. Po krátkém zchladnutí jsem třešně krátce,asi 2 vteřiny, rozmiksoval. Packy zůstaly nedotčeny, po snadném propasírování v cedníku zůstaly jen pecky a trochu šlupek. Ze vzniklého protlaku jsme dle Vašeho receptu vyrobili výbornou marmeládu. Tento postup při zpracování většího množství třešní vám ušetří nejen čas. Dobrou chuť.jaroslavtvrznik@seznam.cz

Jéééé ... to mně mrzí, že jsem nebyla na příjmu.
Maris - koukám, že se dílo podařilo.:yes: Já jsem před DP nikdy marmeládu na sporáku nevařila, ale takhle je to v pohodě. Cukr si můžeš koupit jaký chceš - prodávají 1:1, 2:1, 3:1 ... podle toho, jak sladkou marmeládu chceš a jak sladké je ovoce, ze kterého jí děláš.;-)

Dílo dokonáno, dala jsem kilo ovoce a marmeláda vypadá nádherně a chutná skvěle. Třešně jsem jen vypeckovala a jinak nechala v celku. Máme to tak rádi. Markétko díky za recept, přidávám Ti fotku a posílám samozřejmě bodík:yes:;-)+

maris:Maruško,určo dělej podle papričky..záleží i na druhu ovoce,ale u těch třešní bych to viděla takto;-):yes::-)
hezký den a marmošce zdar:-!:-D:yes:

magdalenka: cukr mám stejný, vyloupala jsem kilo třešní a dám ho tam - děj se vůle Boží, jen mám strach. aby mi to nepřeteklo, ale doufám, že mají chybu oni, protože tam uvádí i stejné množství cukru a ten je podle návodu na něm na kilo ovoce.:-)

Maris, máš ten želírovací cukor, čo udáva paprika hore v rec.?
Ja by som verila jej...
Že ma tento džem nenapadol, už máme po čerešniach...doteraz som varila iba na sporáku.

Pomoc !!! tady v receptech používáte 1 kg ovoce a já mám v receptech od DP - mám Bifinet - jen 500 g a stejné množství cukru. Tak teď nevím, ale je fakt, že ty recepty u ní nejsou moc dobré. Může mi někdo poradit ? :-)

Vlaďko - OPRAVDU !!! Dělala jsem letos poprvé ve svém životě marmeládu a nic jednoduššího jsem si nemohla přát. V DP se to nepřipaluje (jak mi tvrdila kamarádka) a má to opravdu ovockou chuť a vůni - to se s kupovanou marmeládou nedá vůbec srovnat.;-) Neboj se, zkus to a uvidíš :yes:

Děláme marmelády z ledačeho, protože u kupovaných není moc ovoce, ake je rosol(aspik). A aby se nám nekazily ( a to platí i o okurkách, kompotech, apod) vmícháváme na závěr přípravek od "Dr.Oetkera" Proti kvašení a plísni. (stojí cca 5 Kč ale vyplatí se).Co ho používáme nemáme problém, ani když se do okurek sáhna. Dříve rychle začali plesnivět. Máminka užívala Petkin nebo nějak tak, ale ten byl takový peprný a změnil chuť džemu. Tento ne. Václav

U nás taky nehrozí, že by se to zkazilo-nesnědlo.Když marmeládu máme-když je-tak se jí.Děti jí milujou na toustový chlebá-mírně opečený v topinkovači.Teď jsem dělala broskvovo-meruňkovou-ta PIKANTNÍ CHUŤ..HMMMMM.Ale moc mě to baví, dělám si na ně popisky barvou na sklo a je to i pěkné jako malý dáreček-když je v pěkné skleničce...a tak jsem se ptala,jak dlouho vydrží, jestli je můžu-KLIDNĚ -dělat do zásoby na zimu.Skutečeně se do skleničky nalije horká marmeláda, zavře se-zaklapne, otočí a tím je do hotové???Už se nepřevařuje?Děkuji a přeji krásný marmeládový den.

Tématické fráze:
třešňová marmeláda z pekárny, zpracování třešní, domácí třešňová marmeláda, jak zpracovat třešně, třešňová marmeláda z domácí pekárny, recept na třešňovou marmeládu, třešňový džem z domácí pekárny, třešňová marmeláda v domácí pekárně, domácí marmeláda z třešní, vypeckování třešní, třešňový džem bez chemie, třešňový džem, třešňová přesnídávka, zpracování třešní recepty, třešňový džem recept, domácí třešňová marmeláda recept, recepty na zpracování třešní, marmeláda s třešní v domácí pekárně, jak vypeckovat třešně, třešně zpracování

Suroviny:
třešně, cukr želírovací, kyselina citronová

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu