Třešňová marmeláda z DP
Suroviny
Porce: 7 skleniček od přesnídávky
Nutriční hodnoty
Energie | 10 770 kJ / 2 574 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,00 g |
Tuky | 4,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 615,50 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 6. 2012 09:32
Markéta: Pokud použiješ cukr 3:1, tak dáváš 3 díly ovoce na 1 díl cukru tzn. na 500g cukru dáš 1,5 kg ovoce a pokud máš menší pekárnu, tak se ti to tam nevejde
Ve složení problém není. Můžeš dát i normální cukr a přidat Gelfix nebo jiný želírovací přípravek. Já dávám (někdy taky ne) 1 lžičku kyseliny citr. navíc jen pro jistotu, ale není to nutné.
Ve složení problém není. Můžeš dát i normální cukr a přidat Gelfix nebo jiný želírovací přípravek. Já dávám (někdy taky ne) 1 lžičku kyseliny citr. navíc jen pro jistotu, ale není to nutné.
17. 6. 2012 18:50
Všechny moc zdravím, chtěla jsem se zeptat, v čem je prosím rozdíl, použiju-li želírovací cikr 3:1? Jak se dívám do složení, je tam už kyselina citrónová, tzn. že do receptu ji už dávat nemusím? Moc díky, s marmeládami teprve začínám!
14. 6. 2012 16:40
Co s peckama.... Rozmačkat třešně mačkadlem na brambory a jen přebrat pecky od třešní. Jde to rychle !!!!!!!
1. 7. 2011 07:35
Jardo - chápu, také jsem je ručně vypeckovávala a není to zrovna milá práce.
Vloni jsem si koupila vypeckovačku (cca 250 Kč)
Vloni jsem si koupila vypeckovačku (cca 250 Kč)
30. 6. 2011 22:06
Třešňová marmeláda bez vypeckování.
Manželka dělala dle Vašeho receptu marmeládu. Dostal jsem za úkol vypeckovat a odštopkovat třešně. Tato práce mi vydržela asi dvě minuty. Využil jsem půlhodinové nepřítomnosti manželky, omyté třešně i se stopkami jsem zalil malým množstvím vody, asi jako na brambory. Třešně jsem nechal asi 10-15 min. vařit. Po krátkém zchladnutí jsem třešně krátce,asi 2 vteřiny, rozmiksoval. Packy zůstaly nedotčeny, po snadném propasírování v cedníku zůstaly jen pecky a trochu šlupek. Ze vzniklého protlaku jsme dle Vašeho receptu vyrobili výbornou marmeládu. Tento postup při zpracování většího množství třešní vám ušetří nejen čas. Dobrou chuť.jaroslavtvrznik@seznam.cz
Manželka dělala dle Vašeho receptu marmeládu. Dostal jsem za úkol vypeckovat a odštopkovat třešně. Tato práce mi vydržela asi dvě minuty. Využil jsem půlhodinové nepřítomnosti manželky, omyté třešně i se stopkami jsem zalil malým množstvím vody, asi jako na brambory. Třešně jsem nechal asi 10-15 min. vařit. Po krátkém zchladnutí jsem třešně krátce,asi 2 vteřiny, rozmiksoval. Packy zůstaly nedotčeny, po snadném propasírování v cedníku zůstaly jen pecky a trochu šlupek. Ze vzniklého protlaku jsme dle Vašeho receptu vyrobili výbornou marmeládu. Tento postup při zpracování většího množství třešní vám ušetří nejen čas. Dobrou chuť.jaroslavtvrznik@seznam.cz
26. 6. 2011 10:52
Jéééé ... to mně mrzí, že jsem nebyla na příjmu.
Maris - koukám, že se dílo podařilo. Já jsem před DP nikdy marmeládu na sporáku nevařila, ale takhle je to v pohodě. Cukr si můžeš koupit jaký chceš - prodávají 1:1, 2:1, 3:1 ... podle toho, jak sladkou marmeládu chceš a jak sladké je ovoce, ze kterého jí děláš.
Maris - koukám, že se dílo podařilo. Já jsem před DP nikdy marmeládu na sporáku nevařila, ale takhle je to v pohodě. Cukr si můžeš koupit jaký chceš - prodávají 1:1, 2:1, 3:1 ... podle toho, jak sladkou marmeládu chceš a jak sladké je ovoce, ze kterého jí děláš.
18. 6. 2011 13:14
Dílo dokonáno, dala jsem kilo ovoce a marmeláda vypadá nádherně a chutná skvěle. Třešně jsem jen vypeckovala a jinak nechala v celku. Máme to tak rádi. Markétko díky za recept, přidávám Ti fotku a posílám samozřejmě bodík+
18. 6. 2011 10:13
maris:Maruško,určo dělej podle papričky..záleží i na druhu ovoce,ale u těch třešní bych to viděla takto
hezký den a marmošce zdar
hezký den a marmošce zdar
18. 6. 2011 09:56
magdalenka: cukr mám stejný, vyloupala jsem kilo třešní a dám ho tam - děj se vůle Boží, jen mám strach. aby mi to nepřeteklo, ale doufám, že mají chybu oni, protože tam uvádí i stejné množství cukru a ten je podle návodu na něm na kilo ovoce.
18. 6. 2011 09:35
Maris, máš ten želírovací cukor, čo udáva paprika hore v rec.?
Ja by som verila jej...
Že ma tento džem nenapadol, už máme po čerešniach...doteraz som varila iba na sporáku.
Ja by som verila jej...
Že ma tento džem nenapadol, už máme po čerešniach...doteraz som varila iba na sporáku.
18. 6. 2011 09:20
Pomoc !!! tady v receptech používáte 1 kg ovoce a já mám v receptech od DP - mám Bifinet - jen 500 g a stejné množství cukru. Tak teď nevím, ale je fakt, že ty recepty u ní nejsou moc dobré. Může mi někdo poradit ?
23. 7. 2009 21:08
Vlaďko - OPRAVDU !!! Dělala jsem letos poprvé ve svém životě marmeládu a nic jednoduššího jsem si nemohla přát. V DP se to nepřipaluje (jak mi tvrdila kamarádka) a má to opravdu ovockou chuť a vůni - to se s kupovanou marmeládou nedá vůbec srovnat. Neboj se, zkus to a uvidíš
23. 7. 2009 07:03
Děláme marmelády z ledačeho, protože u kupovaných není moc ovoce, ake je rosol(aspik). A aby se nám nekazily ( a to platí i o okurkách, kompotech, apod) vmícháváme na závěr přípravek od "Dr.Oetkera" Proti kvašení a plísni. (stojí cca 5 Kč ale vyplatí se).Co ho používáme nemáme problém, ani když se do okurek sáhna. Dříve rychle začali plesnivět. Máminka užívala Petkin nebo nějak tak, ale ten byl takový peprný a změnil chuť džemu. Tento ne. Václav
23. 7. 2009 06:34
U nás taky nehrozí, že by se to zkazilo-nesnědlo.Když marmeládu máme-když je-tak se jí.Děti jí milujou na toustový chlebá-mírně opečený v topinkovači.Teď jsem dělala broskvovo-meruňkovou-ta PIKANTNÍ CHUŤ..HMMMMM.Ale moc mě to baví, dělám si na ně popisky barvou na sklo a je to i pěkné jako malý dáreček-když je v pěkné skleničce...a tak jsem se ptala,jak dlouho vydrží, jestli je můžu-KLIDNĚ -dělat do zásoby na zimu.Skutečeně se do skleničky nalije horká marmeláda, zavře se-zaklapne, otočí a tím je do hotové???Už se nepřevařuje?Děkuji a přeji krásný marmeládový den.
11. 7. 2009 11:29
Vlaďkatak mi to nedalo a projela jsem si marmeládové zásoby ve špajzu a našla jsem třešňovou z roku 2003!,po otevření je úplně stejná jako ta čerstvá,stejně voní i chutná,nezcukernatěla,neztratila barvu.Tak jsem jí hned použila na právě upečený cuperník a je dobrá
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Smažená kuřecí prsa plněná šunkou a nivou
Přidáno před 2 hodinami
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 8 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 21 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno 28. 3. 2024 16:08
Právě bylo uvařeno:
Pikantní směs na topinky
JirkaPotok uvařil před 10 minutami
Zeleninový boršč se zakysanou smetanou
JirkaPotok uvařila před 11 minutami
Polévka z uzeného jazyka
Petaja uvařila před 24 minutami
Znojemská pečeně podle Kluků v akci
Petaja uvařila před 24 minutami
Mléčné francouzské houstičky
Wanilor uvařila před 27 minutami
Vepřové na houbách
Peggy72 uvařila před 33 minutami
Nádivka velikonoční
Palecek uvařila před 41 minutami
Jidáše, jidášky…
Eva_H uvařila před 1 hodinou
Asijská kachní prsa
PepaD uvařila před 1 hodinou
Další recepty
Tématické fráze: třešňová marmeláda z pekárny zpracování třešní domácí třešňová marmeláda jak zpracovat třešně třešňová marmeláda z domácí pekárny recept na třešňovou marmeládu třešňový džem z domácí pekárny třešňová marmeláda v domácí pekárně domácí marmeláda z třešní vypeckování třešní třešňový džem bez chemie třešňový džem třešňová přesnídávka zpracování třešní recepty třešňový džem recept domácí třešňová marmeláda recept recepty na zpracování třešní marmeláda s třešní v domácí pekárně jak vypeckovat třešně třešně zpracování
Suroviny: třešně, cukr želírovací, kyselina citronová
Třešňová marmeláda z DP
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BgqY
25 názorů