Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 612 kJ / 624 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,32 g |
| Tuky | 19,55 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 100 mg |
| Sodík | 349 mg |
| Sůl | 0,83 g |
| Sacharidy | 39,37 g |
Postup přípravy
Krok 1: Listové těsto jsem vyválela, natlačila do dortové formy a udělala mu zhruba 1 cm vysoký okraj. Těsto jsem propíchala vidličkou, zatížila fazolemi a předpekla v troubě při 180°C v programu horký vzduch 15 minut.
Krok 2: Mezitím jsem připravila náplň. Šalotky jsem oloupala, překrojila napůl a osmažila na pánvi s olivovým olejem. Po chvíli jsem směs zalila vínem a nechala vyvařit.
Potom jsem do pánve ještě přidala tymián, sůl, pepř, balzamikový ocet a třtinový cukr. Po rozpuštění cukru jsem pánev odstavila.
Mozzarellu jsem nakrájela na plátky. Krok 3: Z těsta jsem sundala fazole a naskládala na něj mozzarellu. Na mozzarellu jsem navrstvila osmažené šalotky.
Koláč jsem v troubě nechala dopéct zhruba 10-15 minut.
Potom jsem do pánve ještě přidala tymián, sůl, pepř, balzamikový ocet a třtinový cukr. Po rozpuštění cukru jsem pánev odstavila.
Mozzarellu jsem nakrájela na plátky. Krok 3: Z těsta jsem sundala fazole a naskládala na něj mozzarellu. Na mozzarellu jsem navrstvila osmažené šalotky.
Koláč jsem v troubě nechala dopéct zhruba 10-15 minut.
Zveřejněno 1. 3. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šalotkový slaný koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vynm
Moje poznámka
Šalotkový slaný koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vynm
Nejnovější recepty
Skořicové hvězdičky s polevou
Přidáno před 8 hodinami
Ořechy s jablečným karamelem podle Josefa Maršálka
Přidáno před 12 hodinami
Mleté maso na způsob kebabu
Přidáno před 12 hodinami
Dětský domácí punč
Přidáno před 20 hodinami
Linecké koláčky s malinovou marmeládou
Přidáno 1. 12. 2025 17:48:34
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno 1. 12. 2025 15:48:35
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křenová omáčka s uzeným
Sahula před 1 hodinou
Pomazánka ze zbylých bílků
Pecka před 1 hodinou
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Lucinka85 před 1 hodinou
Kuličky z medového těsta
jeklovav před 3 hodinami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Miky30 před 3 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Majkas před 4 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
lucyjezdikova před 5 hodinami
Bramboračka
artistichideaway před 6 hodinami
Vepřová bratislavská plec
kimlo před 7 hodinami
Tématické fráze:
šalotka koláč,
šalotkove zelím,
slaný koláč
Suroviny:
těsto listové,
sýr mozzarella,
cibule šalotka,
víno červené,
pepř,
cukr třtinový,
ocet balsamiko,
tymián,
olej olivový
Komentáře (6)
...nesmí jich být moc a zove se to "Pečení naslepo"
Těsto listuje, ale povrch je relativně rovný
No a to předpékání je při použití listového těsta smysluplný způsob jak ho použít jako podkladu pod těžší náplně, že