Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 612 kJ / 624 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,32 g |
Tuky | 19,55 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 100 mg |
Sodík | 349 mg |
Sůl | 0,83 g |
Sacharidy | 39,37 g |
Postup přípravy
Krok 1: Listové těsto jsem vyválela, natlačila do dortové formy a udělala mu zhruba 1 cm vysoký okraj. Těsto jsem propíchala vidličkou, zatížila fazolemi a předpekla v troubě při 180°C v programu horký vzduch 15 minut.
Krok 2: Mezitím jsem připravila náplň. Šalotky jsem oloupala, překrojila napůl a osmažila na pánvi s olivovým olejem. Po chvíli jsem směs zalila vínem a nechala vyvařit.
Potom jsem do pánve ještě přidala tymián, sůl, pepř, balzamikový ocet a třtinový cukr. Po rozpuštění cukru jsem pánev odstavila.
Mozzarellu jsem nakrájela na plátky. Krok 3: Z těsta jsem sundala fazole a naskládala na něj mozzarellu. Na mozzarellu jsem navrstvila osmažené šalotky.
Koláč jsem v troubě nechala dopéct zhruba 10-15 minut.
Potom jsem do pánve ještě přidala tymián, sůl, pepř, balzamikový ocet a třtinový cukr. Po rozpuštění cukru jsem pánev odstavila.
Mozzarellu jsem nakrájela na plátky. Krok 3: Z těsta jsem sundala fazole a naskládala na něj mozzarellu. Na mozzarellu jsem navrstvila osmažené šalotky.
Koláč jsem v troubě nechala dopéct zhruba 10-15 minut.
Zveřejněno 1. 3. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šalotkový slaný koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vynm
Moje poznámka
Šalotkový slaný koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vynm
Nejnovější recepty
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 16 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 18 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 18 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 19 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 19 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketová buchta
mamina58 před 11 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 13 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 14 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 15 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 15 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 15 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 16 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Konstantin. před 16 hodinami
Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem
Konstantin. před 16 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mici76@seznam.cz před 16 hodinami
Tématické fráze:
šalotka koláč,
šalotkove zelím,
slaný koláč
Suroviny:
těsto listové,
sýr mozzarella,
cibule šalotka,
víno červené,
pepř,
cukr třtinový,
ocet balsamiko,
tymián,
olej olivový
Komentáře (6)
...nesmí jich být moc a zove se to "Pečení naslepo"
Těsto listuje, ale povrch je relativně rovný
No a to předpékání je při použití listového těsta smysluplný způsob jak ho použít jako podkladu pod těžší náplně, že