Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kovbojské brambory

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 170 kJ /
758 kcal
Bílkoviny32,96 g
Tuky39,21 g
Vláknina17,65 g
Cholesterol 80 mg
Sodík 1,23 g
Sůl3,00 g
Sacharidy62,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupané brambory nakrájíme na centimetrové kostičky, vhodíme do vařící osolené vody a 5 minut necháme vařit. Pak je ihned scedíme a odložíme. Krok 2: Cibule nakrájíme na tenká kolečka, oloupané česnekové stroužky nasekáme nahrubo, papriku nakrájíme na malé kousky, chorizo překrájíme a klobásu nakrájíme na kolečka. Krok 3: Ve velké pánvi rozehřejeme olej, vhodíme povařené brambory a necháme je opékat. Když bramborové kostičky začnou zlátnout, přihodíme kolečka cibule, promícháme a necháme asi 2 minuty spolu smažit. Krok 4: Pak přidáme do pánve i papriku, česnek, chorizo i klobásu a asi 5 minut vše restujeme, často při tom mícháme. Krok 5: Nakonec do směsi přidáme scezené fazole, osolíme, opepříme a vmícháme i papriku, podle chuti můžeme přidat i špetku pálivé. Už jen prohřejeme a můžeme vypnout. Krok 6: Nakonec jídlo posypeme petrželkou nasekanou na větší kousky. Krok 7: Podáváme s kyselou okurkou.

Zveřejněno 11. 8. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kovbojské brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XODm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kovbojské brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XODm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Rád bych věděl, proč jste to nazvala kovbojské, když to kolem kovbojů ani nešlo? S přítomností choriza bych to spíš nazval mexické, nebo španělské, ale ne kovbojské.
Kovbojové byli honáci krav, novousedlíci z Evropy, ne Mexičania. Kovbojské fazole je název úplně jiného jídla, charakteristického pro kovboje. Jde o fazole, vejce a slaninu.

:-)<3:yes::yes: Výborné. :-K

Tématické fráze:
kovbojské fazole s brambory, kovbojské jídlo, jídlo brambory a fazole, top recepty z brambor, recepty z cervenych brambor, brambory recepty, jídla z červených brambor, fazole s brambory, recept červených brambor, brambory smažené s cibulí klobasou, kovbojské brmbory, co vařit, fazole klobása brambory, brambor klobása fazole, recepty z brambor, klobasa brambor fazole, brambory, klobása a červená paprika, chorizo s bramborami a falemi, fazole s chorizem a bramborami, kovbojské pečené brambory

Suroviny:
brambory, cibule, česnek, paprika čerstvá červená, fazole červené ve slaném nálevu, chorizo, klobása, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, petrželka hladkolistá, olej

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu