Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kovbojské brambory

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 170 kJ /
758 kcal
Bílkoviny32,96 g
Tuky39,21 g
Vláknina17,65 g
Cholesterol 80 mg
Sodík 1,23 g
Sůl3,00 g
Sacharidy62,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupané brambory nakrájíme na centimetrové kostičky, vhodíme do vařící osolené vody a 5 minut necháme vařit. Pak je ihned scedíme a odložíme. Krok 2: Cibule nakrájíme na tenká kolečka, oloupané česnekové stroužky nasekáme nahrubo, papriku nakrájíme na malé kousky, chorizo překrájíme a klobásu nakrájíme na kolečka. Krok 3: Ve velké pánvi rozehřejeme olej, vhodíme povařené brambory a necháme je opékat. Když bramborové kostičky začnou zlátnout, přihodíme kolečka cibule, promícháme a necháme asi 2 minuty spolu smažit. Krok 4: Pak přidáme do pánve i papriku, česnek, chorizo i klobásu a asi 5 minut vše restujeme, často při tom mícháme. Krok 5: Nakonec do směsi přidáme scezené fazole, osolíme, opepříme a vmícháme i papriku, podle chuti můžeme přidat i špetku pálivé. Už jen prohřejeme a můžeme vypnout. Krok 6: Nakonec jídlo posypeme petrželkou nasekanou na větší kousky. Krok 7: Podáváme s kyselou okurkou.

Zveřejněno 11. 8. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kovbojské brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XODm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kovbojské brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XODm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Rád bych věděl, proč jste to nazvala kovbojské, když to kolem kovbojů ani nešlo? S přítomností choriza bych to spíš nazval mexické, nebo španělské, ale ne kovbojské.
Kovbojové byli honáci krav, novousedlíci z Evropy, ne Mexičania. Kovbojské fazole je název úplně jiného jídla, charakteristického pro kovboje. Jde o fazole, vejce a slaninu.

:-)<3:yes::yes: Výborné. :-K

Tématické fráze:
kovbojské fazole s brambory, kovbojské jídlo, jídlo brambory a fazole, top recepty z brambor, recepty z cervenych brambor, brambory recepty, jídla z červených brambor, fazole s brambory, recept červených brambor, brambory smažené s cibulí klobasou, kovbojské brmbory, co vařit, fazole klobása brambory, brambor klobása fazole, recepty z brambor, klobasa brambor fazole, brambory, klobása a červená paprika, chorizo s bramborami a falemi, fazole s chorizem a bramborami, kovbojské pečené brambory

Suroviny:
brambory, cibule, česnek, paprika čerstvá červená, fazole červené ve slaném nálevu, chorizo, klobása, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, petrželka hladkolistá, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu