Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 652 kJ / 3 741 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 54,63 g |
Tuky | 110,00 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 319 mg |
Sodík | 130 mg |
Sůl | 0,96 g |
Sacharidy | 625,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny sypké suroviny smícháme. Formu na koláč (měla jsem 30 cm průměr) vymažeme a vysypeme kokosem.
Krok 2: Dno formy posypeme směsí tak, aby nebylo vidět. Na to ukládáme vyloupané švestky slupkou dolů, posypeme je podle kyselostí cukrem a skořicí.
Krok 3: Na ně opět vrstva sypké směsi, tak aby švestky byly pokryté. Na to dáme nastrouhaná jablka a skořici. Zasypeme to zbytkem směsi.
Krok 4: Na připravený koláč nastrouháme studené máslo. Pečeme na 200 st asi 35-40 minut. Já jsem ho po určité době přikryla alobalem.
Zveřejněno 17. 8. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vrstvený koláč se švestkami i jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZQV6
Moje poznámka
Vrstvený koláč se švestkami i jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZQV6
Nejnovější recepty
Kuřecí závin à la kebab
Přidáno před 7 hodinami
Linecký koláč s cuketou
Přidáno před 21 hodinami
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno 4. 7. 2025 09:01
Meruňková buchta s drobenkou
Přidáno 3. 7. 2025 13:01
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou
smyslnaorchidej před 24 minutami
Falešný španělský ptáček
hlavek.lukas před 32 minutami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
1anoli1 před 36 minutami
Letní moučník
Marcela0123 před 1 hodinou
Jogurtový koláč s tvarohem, ovocem a drobenkou
Ennia před 2 hodinami
Bramborová polévka s fazolovými lusky a koprem
limosek před 2 hodinami
Ovocné řezy s pudinkem
Birdmann před 2 hodinami
Rýnská roštěná
evosheek před 2 hodinami
Boloňské špagety
Hahan před 3 hodinami
Tématické fráze:
svestkovy koláč s jablky,
vrstvený jablkový koláč,
švestkový koláč,
kolac se svestkami a jablky,
koláče se švestkami,
sypaný švestkový koláč,
koláč s jablky a svestkami,
švestky s jablky,
vrstvený koláč,
koláč z trnek,
švestkový koláč s jablky a tvarohem,
výborný švestkový koláč s jablky,
vrstvený koláč z jablek,
sypany kolac se švestkami,
vrstvený švestkový koláč,
posypkový koláč s tvarohem a ovocem,
koláč se švestkami,
buchta s jabkama a švestkami,
posypkový koláč,
jednoduchý vrstvený jablkový koláč se skořicí
Suroviny:
mouka hladká,
krupice dětská,
cukr,
prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
kůra citronová,
máslo,
švestky,
skořice,
cukr,
jablko,
kokos
Komentáře (20)
a koláč nám moc chutná, díky!
Toto není ani klasický posypkový a stejně jako autorka v poznámce, tak i já byl k výsledku spíše skeptický
Chyba
Je to fantazie
***
Rcp jsem dodržel do mrtě (vyjma použití kůry)
Švestky (TOPTASTE) velikosti velkých vajec, jabka neloupaná, nahrubo strouhaná, nevymačkaná. I tak jsem měl obavy, že koláč bude suchý - drolivý
Rád jsem se opět mýlil
***
Polovinu jsem pokladl studeným máslem, na druhou polovinu jsem dal povolené ghí
Uvedená teplota 200°C se mi zdála moc, ale nakonec jsem ji dodržel a pekl jsem dokonce 45´ a bez nadkrývání byl krásně zlatý
Koláč byl krátce po vychladnutí chrumkavý
Naslepo jsme hodnotili vliv ghí na chuť: Polovině mančaftu chutnalo více s čerstvým máslem
(a půlku zkusím s ghí; já na něm nějak začínám ujíždět