Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 652 kJ / 3 741 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,63 g |
| Tuky | 110,00 g |
| Vláknina | 15,00 g |
| Cholesterol | 319 mg |
| Sodík | 130 mg |
| Sůl | 0,96 g |
| Sacharidy | 625,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny sypké suroviny smícháme. Formu na koláč (měla jsem 30 cm průměr) vymažeme a vysypeme kokosem.
Krok 2: Dno formy posypeme směsí tak, aby nebylo vidět. Na to ukládáme vyloupané švestky slupkou dolů, posypeme je podle kyselostí cukrem a skořicí.
Krok 3: Na ně opět vrstva sypké směsi, tak aby švestky byly pokryté. Na to dáme nastrouhaná jablka a skořici. Zasypeme to zbytkem směsi.
Krok 4: Na připravený koláč nastrouháme studené máslo. Pečeme na 200 st asi 35-40 minut. Já jsem ho po určité době přikryla alobalem.
Zveřejněno 17. 8. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vrstvený koláč se švestkami i jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZQV6
Moje poznámka
Vrstvený koláč se švestkami i jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZQV6
Nejnovější recepty
Koláčky s dvojí náplní zadělávané majonézou
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí kapsy plněné šunkou a uzeným sýrem, pečený květák a česnekový dip
Přidáno před 9 hodinami
Trhaná krkovice
Přidáno před 10 hodinami
Hráškový krém bez mouky se smetanou a křupavou slaninou
Přidáno před 11 hodinami
Plněná kuřecí kapsa broskví, šunkou a sýrem a sosík
Přidáno před 11 hodinami
Podzimní skořicové rolky s krémem
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboračka
JanaPav před 9 hodinami
Jednoduché kynuté těsto na cokoli - slané i sladké
Petraska před 11 hodinami
Maminčina ořechová bábovka
Priserka před 11 hodinami
Bábovka šlehačková čtyřvaječná
sab.pol@ před 12 hodinami
Domácí houstičky
Vratis před 12 hodinami
Babiččin trhanec s jablky
Jandulka18 před 12 hodinami
Piškotový svítek do polévky
Kajkajak před 12 hodinami
Salátový losos
Kajkajak před 12 hodinami
Nejsilnější zeleninový vývar
Kajkajak před 12 hodinami
Bublanina
pesskecupem před 13 hodinami
Tématické fráze:
svestkovy koláč s jablky,
vrstvený jablkový koláč,
švestkový koláč,
kolac se svestkami a jablky,
koláče se švestkami,
sypaný švestkový koláč,
koláč s jablky a svestkami,
švestky s jablky,
vrstvený koláč,
koláč z trnek,
švestkový koláč s jablky a tvarohem,
výborný švestkový koláč s jablky,
vrstvený koláč z jablek,
sypany kolac se švestkami,
vrstvený švestkový koláč,
posypkový koláč s tvarohem a ovocem,
koláč se švestkami,
buchta s jabkama a švestkami,
posypkový koláč,
jednoduchý vrstvený jablkový koláč se skořicí
Suroviny:
mouka hladká,
krupice dětská,
cukr,
prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
kůra citronová,
máslo,
švestky,
skořice,
cukr,
jablko,
kokos
Komentáře (20)
a koláč nám moc chutná, díky!
Toto není ani klasický posypkový a stejně jako autorka v poznámce, tak i já byl k výsledku spíše skeptický
Chyba
Je to fantazie
***
Rcp jsem dodržel do mrtě (vyjma použití kůry)
Švestky (TOPTASTE) velikosti velkých vajec, jabka neloupaná, nahrubo strouhaná, nevymačkaná. I tak jsem měl obavy, že koláč bude suchý - drolivý
Rád jsem se opět mýlil
***
Polovinu jsem pokladl studeným máslem, na druhou polovinu jsem dal povolené ghí
Uvedená teplota 200°C se mi zdála moc, ale nakonec jsem ji dodržel a pekl jsem dokonce 45´ a bez nadkrývání byl krásně zlatý
Koláč byl krátce po vychladnutí chrumkavý
Naslepo jsme hodnotili vliv ghí na chuť: Polovině mančaftu chutnalo více s čerstvým máslem
(a půlku zkusím s ghí; já na něm nějak začínám ujíždět