Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 185 kJ / 283 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,05 g |
| Tuky | 21,31 g |
| Vláknina | 6,06 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 20 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 18,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Fazole scedíme, necháme dobře okapat a vsypeme do mísy.
Tuňáka vyjmeme z konzervy, rozlámeme na menší kousky a přidáme k fazolím. Rajčata nakrájíme na malé kousky, cibuli na tenká půlkolečka a oboje také přidáme do mísy. Osolíme, opepříme a vše lehce promícháme. Krok 2: Olej prošleháme s octem a troškou cukru, vzniklou emulzi vlijeme do salátu a opět opatrně promícháme.
Nakonec posypeme nahrubo nasekanou petrželkou.
Před podáváním necháme salát asi hodinu odležet v chladu.
Tuňáka vyjmeme z konzervy, rozlámeme na menší kousky a přidáme k fazolím. Rajčata nakrájíme na malé kousky, cibuli na tenká půlkolečka a oboje také přidáme do mísy. Osolíme, opepříme a vše lehce promícháme. Krok 2: Olej prošleháme s octem a troškou cukru, vzniklou emulzi vlijeme do salátu a opět opatrně promícháme.
Nakonec posypeme nahrubo nasekanou petrželkou.
Před podáváním necháme salát asi hodinu odležet v chladu.
Zveřejněno 19. 8. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Toskánský tuňákový salát s fazolemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l456
Moje poznámka
Toskánský tuňákový salát s fazolemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l456
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 1 hodinou
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 8 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka III
SenBri před 6 minutami
Sýrové pečivo k posezení
Panova před 7 minutami
Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem
Klar98 před 28 minutami
Putimské vepřové nudličky
Topmoni před 50 minutami
Maminčin vajíčkový salát
[email protected] před 1 hodinou
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
ZandaPanda před 1 hodinou
Rybí polévka
tomas.stoklasa před 2 hodinami
Vánoční štola z tvarohového těsta
beruna1 před 3 hodinami
Moravanské kuřecí nudličky
wimra před 4 hodinami
Sýrové karbanátky
Slaninova.L. před 4 hodinami
Tématické fráze:
fazolový salát,
fazolový salát s tunákem,
tunakovy salat,
fazolový salát recept,
fazolový salát recepty,
tunakovy salat s fazolemi,
tuňákový salát recept,
toskánský salát,
salát z tuňáka,
saláty recepty,
salát s tuňákem z konzervy,
salát s tuňákem,
recepty,
recept na fazolový salát,
tuňák recepty,
salát s s tunakem,
fazolový salát-recept,
recept na tuňákový salát recept,
recept na salát z tuňáka,
recept na tuňákový salát
Suroviny:
fazole ve slaném nálevu,
tuňák v konzervě,
cibule červená,
rajče,
ocet jablečný,
olej olivový,
sůl,
pepř,
cukr,
petrželka hladkolistá
Komentáře (9)
A dovolím si poznámku k předchozí diskusi: Toskánsko totiž není tak úplně typická Itálie (i po stránce kuchyně), takže toskánský recept se opravdu nemusí zdát každému Vlachovi (tj. Italovi) typicky italský.
No, ještě jsem nepotkal Vlacha, který by do octovo-olejové zálivky přidal cukr
Pokud tak učiním já, tak Italové, ti s vychováním, dělají že to nevidí a pokud jsou to mí přátelé, tak protočí panenky a oči pak vyvrátí v sloup