Staročeské rachotkrumple, kudlánky, šmorn...
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 297 kJ / 1 266 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,38 g |
Tuky | 18,57 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 520 mg |
Sodík | 217 mg |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 221,87 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zpracujeme tuhé těsto a nastrouháme na hrubém struhadle. Nasypeme do vroucí a osolené vody, vaříme asi 3 minuty. Scedíme, necháme okapat a rozprostřeme na pekáč.
Krok 2: Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nasekaný česnek, nakrájenou kapii a maso a orestujeme.
Přidáme na pekáč k uvařenému drobení, přidáme ještě nasekanou petrželku nebo pažitku, opepříme,přisolíme , promícháme a zapečeme. Během pečení promícháme.
Přidáme na pekáč k uvařenému drobení, přidáme ještě nasekanou petrželku nebo pažitku, opepříme,přisolíme , promícháme a zapečeme. Během pečení promícháme.
Zveřejněno 11. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Staročeské rachotkrumple, kudlánky, šmorn...
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7KyQ
Moje poznámka
Staročeské rachotkrumple, kudlánky, šmorn...
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7KyQ
Nejnovější recepty
Babiččin štrúdl z másla
Přidáno před 17 hodinami
Cibulová marmeláda s medem
Přidáno před 18 hodinami
Rajčatové bruschetty
Přidáno před 23 hodinami
Kroupy s kořenovou zeleninou a trhaným vepřovým masem
Přidáno 29. 8. 2025 11:07:37
Placka z cukety s příchutí máty
Přidáno 29. 8. 2025 10:08:42
Marinovaná krkovička v trojobalu smažená na sádle
Přidáno 29. 8. 2025 08:48:07
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasické křupavé domácí rohlíky
GProch před 1 hodinou
České buchty
Martas6 před 1 hodinou
Nepečený jablečný dort
EvaUl před 1 hodinou
Rychlá sušená rajčata
Hellda před 1 hodinou
Nadýchané kefírové lívance
Beruna před 1 hodinou
Česnečka s uzeným masem
Lucie1001 před 2 hodinami
Krůtí plátky s hráškovými lusky
Krajanekcestovatel před 2 hodinami
Francouzské palačinky
Javor před 3 hodinami
Plátky z krkovičky na česneku
Sahula před 3 hodinami
Cibulové chutney (čatní)
Stanas před 3 hodinami
Tématické fráze:
šmorn recept,
recept na šmorn,
smorn,
staročeské recepty,
staročeské názvy jídel,
staroceske nazvy,
kudlánky polévka,
názvy staročeských jídel,
názvy staročeských jídel,
jak.se.dela smorn,
bramborový smorn,
tipy staročeských jídel,
kudlany recept,
kudlánky jidlo,
recepty staročeských jídel,
staročeský bramborový trhanec,
staročeské pokrmy recepty,
nazvy staroceskych polevek,
staročeská jídla,
cesto šmorn
Suroviny:
mouka hrubá,
sůl,
vejce,
mléko,
sádlo,
česnek,
kapie,
petrželka,
pepř
Komentáře (13)
Alespoň vím, co bych v Čechách dostala pod názvem kudlanky, ne, že bych si představovala, že chytají ten hmyz, ale to slovo mi zní jako rozšlehané vajíčko v polévce.
To je velká pravda a o to jde. Mám takové recepty moc rád.