Staročeské rachotkrumple, kudlánky, šmorn...
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 297 kJ / 1 266 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 48,38 g |
| Tuky | 18,57 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 520 mg |
| Sodík | 217 mg |
| Sůl | 0,45 g |
| Sacharidy | 221,87 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zpracujeme tuhé těsto a nastrouháme na hrubém struhadle. Nasypeme do vroucí a osolené vody, vaříme asi 3 minuty. Scedíme, necháme okapat a rozprostřeme na pekáč.
Krok 2: Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nasekaný česnek, nakrájenou kapii a maso a orestujeme.
Přidáme na pekáč k uvařenému drobení, přidáme ještě nasekanou petrželku nebo pažitku, opepříme,přisolíme , promícháme a zapečeme. Během pečení promícháme.
Přidáme na pekáč k uvařenému drobení, přidáme ještě nasekanou petrželku nebo pažitku, opepříme,přisolíme , promícháme a zapečeme. Během pečení promícháme.
Zveřejněno 11. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Staročeské rachotkrumple, kudlánky, šmorn...
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7KyQ
Moje poznámka
Staročeské rachotkrumple, kudlánky, šmorn...
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7KyQ
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 5 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 5 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 10 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 16 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 1 hodinou
Domácí piškoty
Marjet před 3 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 4 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 5 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 5 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 6 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 6 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 6 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 6 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 7 hodinami
Tématické fráze:
šmorn recept,
recept na šmorn,
smorn,
staročeské recepty,
staročeské názvy jídel,
staroceske nazvy,
kudlánky polévka,
názvy staročeských jídel,
názvy staročeských jídel,
jak.se.dela smorn,
bramborový smorn,
tipy staročeských jídel,
kudlany recept,
kudlánky jidlo,
recepty staročeských jídel,
staročeský bramborový trhanec,
staročeské pokrmy recepty,
nazvy staroceskych polevek,
staročeská jídla,
cesto šmorn
Suroviny:
mouka hrubá,
sůl,
vejce,
mléko,
sádlo,
česnek,
kapie,
petrželka,
pepř
Komentáře (13)
Alespoň vím, co bych v Čechách dostala pod názvem kudlanky, ne, že bych si představovala, že chytají ten hmyz, ale to slovo mi zní jako rozšlehané vajíčko v polévce.
To je velká pravda a o to jde. Mám takové recepty moc rád.