Staročeské rachotkrumple, kudlánky, šmorn...
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 297 kJ / 1 266 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,38 g |
Tuky | 18,57 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 520 mg |
Sodík | 217 mg |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 221,87 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zpracujeme tuhé těsto a nastrouháme na hrubém struhadle. Nasypeme do vroucí a osolené vody, vaříme asi 3 minuty. Scedíme, necháme okapat a rozprostřeme na pekáč.
Krok 2: Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nasekaný česnek, nakrájenou kapii a maso a orestujeme.
Přidáme na pekáč k uvařenému drobení, přidáme ještě nasekanou petrželku nebo pažitku, opepříme,přisolíme , promícháme a zapečeme. Během pečení promícháme.
Přidáme na pekáč k uvařenému drobení, přidáme ještě nasekanou petrželku nebo pažitku, opepříme,přisolíme , promícháme a zapečeme. Během pečení promícháme.
Zveřejněno 11. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Staročeské rachotkrumple, kudlánky, šmorn...
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7KyQ
Moje poznámka
Staročeské rachotkrumple, kudlánky, šmorn...
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7KyQ
Nejnovější recepty
Pohanka s jablky
Přidáno před 12 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 14 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 18 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 22 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 3 hodinami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 10 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 10 hodinami
Krenex
dragomirac před 12 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 12 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 12 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 13 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 13 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 13 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 14 hodinami
Tématické fráze:
šmorn recept,
recept na šmorn,
smorn,
staročeské recepty,
staročeské názvy jídel,
staroceske nazvy,
kudlánky polévka,
názvy staročeských jídel,
názvy staročeských jídel,
jak.se.dela smorn,
bramborový smorn,
tipy staročeských jídel,
kudlany recept,
kudlánky jidlo,
recepty staročeských jídel,
staročeský bramborový trhanec,
staročeské pokrmy recepty,
nazvy staroceskych polevek,
staročeská jídla,
cesto šmorn
Suroviny:
mouka hrubá,
sůl,
vejce,
mléko,
sádlo,
česnek,
kapie,
petrželka,
pepř
Komentáře (13)
Alespoň vím, co bych v Čechách dostala pod názvem kudlanky, ne, že bych si představovala, že chytají ten hmyz, ale to slovo mi zní jako rozšlehané vajíčko v polévce.
To je velká pravda a o to jde. Mám takové recepty moc rád.