Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 381 kJ / 3 198 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 119,42 g |
| Tuky | 280,00 g |
| Vláknina | 11,69 g |
| Cholesterol | 368 mg |
| Sodík | 483 mg |
| Sůl | 0,80 g |
| Sacharidy | 46,99 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misky přilijeme olivový olej, smícháme prolisovaný česnek, sůl, pepř a celý kmín.
Maso pokrájíme na kůži tak, abychom do zářezů mohli vetřít výše uvedenou směs. Krok 2: Na dno pekáče vložíme 6 větviček rozmarýnu, na které pak položíme bůček a vetřeme směs a na horní část bůčku položíme 2 větvičky rozmarýnu.
Pokud máte čas, nechte maso odležet v lednici cca na 2 hodiny.
Před pečením maso podlijeme cca 50 ml vody Krok 3: Maso vložíme do předehřáté trouby na cca 170°C , přikryjeme (alobalem) a pečeme 1,5 h.
Následně 30 minut pečeme odkryté. Krok 4: V mezičase připravíme do malého kastrůlku povidla s cca 2 lžicemi oleje a rozehřejeme.
Po dvou hodinách pečení maso vyndáme z trouby a odřízneme kůži. Poté maso potřeme povidlovou omáčkou a pečeme 15 minut. Krok 5: Servírujeme a podáváme nejlépe s chlebem.
Maso pokrájíme na kůži tak, abychom do zářezů mohli vetřít výše uvedenou směs. Krok 2: Na dno pekáče vložíme 6 větviček rozmarýnu, na které pak položíme bůček a vetřeme směs a na horní část bůčku položíme 2 větvičky rozmarýnu.
Pokud máte čas, nechte maso odležet v lednici cca na 2 hodiny.
Před pečením maso podlijeme cca 50 ml vody Krok 3: Maso vložíme do předehřáté trouby na cca 170°C , přikryjeme (alobalem) a pečeme 1,5 h.
Následně 30 minut pečeme odkryté. Krok 4: V mezičase připravíme do malého kastrůlku povidla s cca 2 lžicemi oleje a rozehřejeme.
Po dvou hodinách pečení maso vyndáme z trouby a odřízneme kůži. Poté maso potřeme povidlovou omáčkou a pečeme 15 minut. Krok 5: Servírujeme a podáváme nejlépe s chlebem.
Zveřejněno 15. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený bůček se švestkovými povidly a rozmarýnem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j4Mv
Moje poznámka
Pečený bůček se švestkovými povidly a rozmarýnem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j4Mv
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 2 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 16 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 20 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 13 minutami
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 29 minutami
Vánočka III
Marcela.Ma. před 2 hodinami
Kapří hranolky
loing před 11 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 11 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 11 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 11 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 12 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 13 hodinami
Tématické fráze:
bůček na červeném víně s povidly,
pečený bůček,
omáčka z povidel k bůčku,
rozmarýn recepty,
pečený bůček s povidlím a se zelím,
vepřový bůček s povidly,
bůček na povidlech,
peceny bucek se švestkovou omáčkou
Suroviny:
bůček,
olej olivový,
povidla švestková,
sůl,
pepř,
kmín celý,
česnek,
rozmarýn
Komentáře (1)