Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 998 kJ / 2 629 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 56,36 g |
| Tuky | 220,33 g |
| Vláknina | 7,65 g |
| Cholesterol | 1,63 g |
| Sodík | 253 mg |
| Sůl | 0,57 g |
| Sacharidy | 102,20 g |
Postup přípravy
Z očištěných pomletých jater, do kterých jsme vmíchali vejce a změklé máslo a která jsme ochutili solí, pepřem, česnekem, muškátovým květem a majoránkou (libečkem) vmícháme tolik strouhanky, aby knedlíčky byly vláčné, ne příliš tuhé a šly z nich dobře tvarovat malé kuličky, případně odkrajovat lžičkou nočky. Krok 3: Ty pak povaříme v osolené vodě zhruba 5 minut (nejlepší je, jeden ochutnat na zkoušku) a cedníkem vyndáme. Kdo chce, může je zavařit přímo ve vývaru. Krok 4: Jíšku připravíme na rozpuštěném másle s troškou muškátového květu, na které nasypeme hladkou mouku, kterou osmažíme dorůžova za častého promíchání a pak odstavíme. Krok 5: Vývar (potřebujeme cca 1,5-2 litry) scedíme, zahustíme jíškou a dochutíme dle vlastní chuti a necháme pozvolna provařit. Krok 6: Pokud chceme maso a zeleninu v polévce - kaldounu, tak maso obereme a zeleninu s masem pokrájíme a přidáme dle chuti do vývaru. Krok 7: Na talíři dozdobíme nasekanou pažitkou nebo petrželkou a můžeme podávat.
Zveřejněno 10. 11. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králičí zapražená polévka - kaldoun
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g4q6
Moje poznámka
Králičí zapražená polévka - kaldoun
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g4q6
Nejnovější recepty
Pudinková buchta se skořicí
Přidáno před 2 hodinami
Vepřová krkovička s játry
Přidáno před 12 hodinami
Hermelín pečený v troubě
Přidáno před 16 hodinami
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 20 hodinami
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 21 hodinami
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zdravé cottage lívance
janatka před 16 minutami
Žitný chléb
janatka před 24 minutami
Kuřecí játra v skoro bramborákovém těstíčku
[email protected] před 28 minutami
Pomazánka z pohanky
janatka před 33 minutami
Polévka z hlávkového zelí
Vasek93 před 37 minutami
Šunkofleky II
Valis před 46 minutami
Šunkofleky s bazalkou
Valis před 46 minutami
Nejlepší marokánky
KrisZaezemi před 2 hodinami
Kuřecí prsa v zeleninové krémové omáčce
kaaackaaa před 3 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
Fuxinnka před 4 hodinami
Tématické fráze:
králiči polevka,
kralici polevka s ryzi polevka,
králičí polévka recept,
polivky z kraličiho masa recepty,
polévka kaldoun recept,
polévky recepty,
kaldoun z králičích hlav
Suroviny:
mrkev,
celer,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř,
sůl,
voda,
máslo,
mouka hladká,
květ muškátový,
játra králičí,
máslo,
vejce,
česnek,
libeček,
květ muškátový,
sůl,
pepř mletý,
strouhanka,
pažitka
Komentáře (5)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0