Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 998 kJ / 2 629 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 56,36 g | 
| Tuky | 220,33 g | 
| Vláknina | 7,65 g | 
| Cholesterol | 1,63 g | 
| Sodík | 253 mg | 
| Sůl | 0,57 g | 
| Sacharidy | 102,20 g | 
Postup přípravy
Z očištěných pomletých jater, do kterých jsme vmíchali vejce a změklé máslo a která jsme ochutili solí, pepřem, česnekem, muškátovým květem a majoránkou (libečkem) vmícháme tolik strouhanky, aby knedlíčky byly vláčné, ne příliš tuhé a šly z nich dobře tvarovat malé kuličky, případně odkrajovat lžičkou nočky. Krok 3: Ty pak povaříme v osolené vodě zhruba 5 minut (nejlepší je, jeden ochutnat na zkoušku) a cedníkem vyndáme. Kdo chce, může je zavařit přímo ve vývaru. Krok 4: Jíšku připravíme na rozpuštěném másle s troškou muškátového květu, na které nasypeme hladkou mouku, kterou osmažíme dorůžova za častého promíchání a pak odstavíme. Krok 5: Vývar (potřebujeme cca 1,5-2 litry) scedíme, zahustíme jíškou a dochutíme dle vlastní chuti a necháme pozvolna provařit. Krok 6: Pokud chceme maso a zeleninu v polévce - kaldounu, tak maso obereme a zeleninu s masem pokrájíme a přidáme dle chuti do vývaru. Krok 7: Na talíři dozdobíme nasekanou pažitkou nebo petrželkou a můžeme podávat.
Zveřejněno 10. 11. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Králičí zapražená polévka - kaldoun
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g4q6
Moje poznámka
					
				
Králičí zapražená polévka - kaldoun
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g4q6
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 21 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 9 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 11 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 12 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 12 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 13 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 14 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 14 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 15 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 15 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 15 hodinami
						Tématické fráze:
						
							králiči polevka, 
						
						
							kralici polevka s ryzi polevka, 
						
						
							králičí polévka recept, 
						
						
							polivky z kraličiho masa recepty, 
						
						
							polévka kaldoun recept, 
						
						
							polévky recepty, 
						
						
							kaldoun z králičích hlav
						
					
						Suroviny:
						
							mrkev, 
						
						
							celer, 
						
						
							bobkový list, 
						
						
							koření nové koření, 
						
						
							pepř, 
						
						
							sůl, 
						
						
							voda, 
						
						
							máslo, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							květ muškátový, 
						
						
							játra králičí, 
						
						
							máslo, 
						
						
							vejce, 
						
						
							česnek, 
						
						
							libeček, 
						
						
							květ muškátový, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							strouhanka, 
						
						
							pažitka
						
					
	
			
	
	
	
Komentáře (5)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0