Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí vemínko smažené

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nadja Nadja

Náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 plátky = 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 515 kJ /
2 752 kcal
Bílkoviny1,48 g
Tuky300,27 g
Vláknina5,65 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 646 mg
Sůl1,60 g
Sacharidy9,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vemínko je před konečnou úpravou třeba uvařit.
Nejprve ho zbavíme přebytečného tuku, dobře omyjeme a dáme vařit do vroucí osolené vody tak, aby bylo celé ponořené.
Přidáme cibuli, očištěnou kořenovou zeleninu a koření a vaříme do změknutí (cca 2 - 3 hodiny, záleží na stáří dobytčete). Krok 2: Měkké vemínko buď necháme vychladnout nebo zchladíme ve studené vodě, potom ho nakrájíme podle další úpravy na plátky nebo na kousky velikosti sousta. Krok 3: Na řízky ho nakrájíme na plátky silné cca 1 cm, jemně osolíme, opepříme, obalíme v trojobalu a usmažíme dozlatova jako řízky.
Podáváme se stejnými přílohami jako řízky (bramborová kaše, brambory, bramborový salát, ...) a můžeme si přidat i tatarku.

Zveřejněno 1. 12. 2018

Poznámka autorky Nadja

Uvařené vemínko je možné dát do mrazáku, tak je vzhledem k době vaření výhodnější koupit větší kus, vařené naporcovat a zamrazit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí vemínko smažené

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XOWl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí vemínko smažené

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XOWl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
veminko recepty, vařené vemínko, recepty uprava hovězího vemínka, priprava veminka hovězí, vaření veminka, jak vařit hovězí vemínko, vemínka, jak uvařit veminko, veminko, kde koupit veminko, jak vařit vemínko

Suroviny:
tuk, sůl, cibule, celer, mrkev, petržel, bobkový list, pepř, koření nové koření, koření hřebíček, sůl, pepř, mouka, vejce, houska, sádlo

Přidat fotografie receptu