Suroviny
Porce: 4 plátky = 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 515 kJ / 2 752 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,48 g |
Tuky | 300,27 g |
Vláknina | 5,65 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 646 mg |
Sůl | 1,60 g |
Sacharidy | 9,30 g |
Postup přípravy
Nejprve ho zbavíme přebytečného tuku, dobře omyjeme a dáme vařit do vroucí osolené vody tak, aby bylo celé ponořené.
Přidáme cibuli, očištěnou kořenovou zeleninu a koření a vaříme do změknutí (cca 2 - 3 hodiny, záleží na stáří dobytčete). Krok 2: Měkké vemínko buď necháme vychladnout nebo zchladíme ve studené vodě, potom ho nakrájíme podle další úpravy na plátky nebo na kousky velikosti sousta. Krok 3: Na řízky ho nakrájíme na plátky silné cca 1 cm, jemně osolíme, opepříme, obalíme v trojobalu a usmažíme dozlatova jako řízky.
Podáváme se stejnými přílohami jako řízky (bramborová kaše, brambory, bramborový salát, ...) a můžeme si přidat i tatarku.
Zveřejněno 1. 12. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí vemínko smažené
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XOWl
Moje poznámka
Hovězí vemínko smažené
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XOWl
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 12 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chléb z ovesných vloček
vikinka09 před 3 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Klar98 před 3 hodinami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Elen0766 před 5 hodinami
Pikantní medová žebra
jirkastu před 5 hodinami
Křehký jablkový koláč
Theodora před 5 hodinami
Maková náplň
mismi před 6 hodinami
Znojemská omáčka s rýží
Wenaneta před 7 hodinami
Kuřecí polévka s nudlemi
Kajkajak před 8 hodinami
Žampionovo-kuřecí guláš
Jan Nemec před 8 hodinami
Tématické fráze:
veminko recepty,
vařené vemínko,
recepty uprava hovězího vemínka,
priprava veminka hovězí,
vaření veminka,
jak vařit hovězí vemínko,
vemínka,
jak uvařit veminko,
veminko,
kde koupit veminko,
jak vařit vemínko
Suroviny:
tuk,
sůl,
cibule,
celer,
mrkev,
petržel,
bobkový list,
pepř,
koření nové koření,
koření hřebíček,
sůl,
pepř,
mouka,
vejce,
houska,
sádlo
Komentáře (4)