Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 958 kJ / 3 097 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 210,52 g |
| Tuky | 98,59 g |
| Vláknina | 39,28 g |
| Cholesterol | 1,34 g |
| Sodík | 2,63 g |
| Sůl | 5,62 g |
| Sacharidy | 324,02 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny smícháme, uděláme bochánek a párkrát s ním bouchneme, aby v něm nebyl vzduch. Na vál dáme folii, na ní uděláme čtverec, vysoký nejméně 15 mm. Potřeme plnotučnou hořčicí. Šunku dáme dva plátky, konci přes sebe, aby nám vznikl obdélník, o něco menší než maso, na to dáme tímto způsobem sýr, pak vejce a srolujeme malou roládku. Uděláme dvě. Nejdříve na kraj dáme mrkev, roládku, mrkev, roládku, mrkev, žampiony.
Vše dáváme pevně k sobě. Posolíme, popepříme, pokmínujeme žampiony a pomocí folie přehneme. Pevně spojíme, na koncích zaděláme k sobě. Roládu položíme na silně vymaštěný plech tuhým sádlem, na třech místech nožem uděláme otvor, vytlačíme vzduch, zmáčknutím po bocích. Otvory zaděláme, potřeme bílkem a poklademe plátky sádla a dáme péct. Já jí peču v remosce, asi 1 a 1/4 hodiny. Jindy pokladu maso šunkou, sýrem, zeleninou a sroluji roládu. Krok 2: Zelí nakrájíme na tenké proužky. Dáme do kastrolku, nalijeme do výšky 1 cm horkou vodu, osolíme, okmínujeme a dusíme. Hlídáme vodu, aby se odpařila, až bude zelí měkké. Podle chuti přidáme ocet. Krok 3: Jemně nastrouhané brambory (nesmí být na jemné nudličky), přelijeme horkým mlékem, promícháme a dáme do cedníčku. Mléko úplně vymačkáme, až zbudou jen suché brambory. Přidáme mouky, vejce, sůl a umícháme těsto. Do vroucí osolené vody dáme na zkoušku jeden knedlíček, bude-li dobrý, naházíme lžičkou všechny knedlíčky, jinak přidáme hrubou mouku. Po vyplavání vaříme asi 7- 8 minut. Scedíme, propláchneme a zamícháme do zelí. Tyto chlupaté knedlíky dělám, když je nedávám do kyselého zelí, aby nezmodraly, proto to horké mléko.
Vše dáváme pevně k sobě. Posolíme, popepříme, pokmínujeme žampiony a pomocí folie přehneme. Pevně spojíme, na koncích zaděláme k sobě. Roládu položíme na silně vymaštěný plech tuhým sádlem, na třech místech nožem uděláme otvor, vytlačíme vzduch, zmáčknutím po bocích. Otvory zaděláme, potřeme bílkem a poklademe plátky sádla a dáme péct. Já jí peču v remosce, asi 1 a 1/4 hodiny. Jindy pokladu maso šunkou, sýrem, zeleninou a sroluji roládu. Krok 2: Zelí nakrájíme na tenké proužky. Dáme do kastrolku, nalijeme do výšky 1 cm horkou vodu, osolíme, okmínujeme a dusíme. Hlídáme vodu, aby se odpařila, až bude zelí měkké. Podle chuti přidáme ocet. Krok 3: Jemně nastrouhané brambory (nesmí být na jemné nudličky), přelijeme horkým mlékem, promícháme a dáme do cedníčku. Mléko úplně vymačkáme, až zbudou jen suché brambory. Přidáme mouky, vejce, sůl a umícháme těsto. Do vroucí osolené vody dáme na zkoušku jeden knedlíček, bude-li dobrý, naházíme lžičkou všechny knedlíčky, jinak přidáme hrubou mouku. Po vyplavání vaříme asi 7- 8 minut. Scedíme, propláchneme a zamícháme do zelí. Tyto chlupaté knedlíky dělám, když je nedávám do kyselého zelí, aby nezmodraly, proto to horké mléko.
Zveřejněno 10. 3. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněná mletá roláda s chlupatými knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lwv6
Moje poznámka
Plněná mletá roláda s chlupatými knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lwv6
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 4 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 4 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 4 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 6 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 7 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 10 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 10 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 10 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 10 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 11 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 11 hodinami
Tématické fráze:
mleta rolada,
chlupatý knedlík,
roláda z mlete,
mlete ve prove s knedlíky,
mlete roláda,
mletá plněná roláda,
rolada z mletého masa plněna zelím
Suroviny:
kýta vepřová,
slanina,
vejce,
mouka polohrubá,
strouhanka,
houska,
mléko,
cibule,
česnek,
pepř,
sůl,
hořčice plnotučná,
šunka,
sýr,
vejce,
mrkev,
žampióny,
kmín mletý,
petrželka,
brambory,
mouka hrubá,
mouka hladká,
vejce,
sůl,
mléko,
zelí,
kmín celý,
sůl,
ocet
Komentáře (1)