Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 530 kJ / 2 756 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,50 g |
Tuky | 192,57 g |
Vláknina | 32,86 g |
Cholesterol | 299 mg |
Sodík | 2,61 g |
Sůl | 5,15 g |
Sacharidy | 174,65 g |
Postup přípravy
Na másle zpěníme cibuli a přidáme rozebraný květák. Zalijeme vývarem a vaříme doměkka. Menší růžičky vyjmeme, zbytek rozmixujeme nebo propasírujeme přes sítko, dochutíme solí, bílým pepřem, zalijeme smetanou, ve které rozpustíme solamyl. Omáčka se hodí ke smaženým pokrmům. (Podle mne by omáčka ještě chtěla dochutit alespoň pár kapkami citr. šťávy, možná i přikořenit např. muškátem.) Krok 2: Mandlová omáčka - podáváme k vařenému a pečenému masu:
Mandle posekáme nadrobno, osmahneme na másle, přidáme najemno postrouhanou karotku, citrónovou šťávu, trochu vody a dusíme doměkka. Směs zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou, dochutíme solí a cukrem, povaříme do zhoustnutí. Krok 3: Mandlový rakouský křen:
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, kterou zředíme mlékem a za stálého míchání přivedeme k varu, povaříme a dochutíme solí, cukrem worčestrem a mandlemi. Omáčku povaříme a nakonec vmícháme jemně strouhaný křen. Pokud je omáčka hustá, zředíme ji vývarem a dobře promícháme. Krok 4: Mistrovská omáčka:
Tuto pikantní omáčku připravíme tak, že smícháme všechny přísady a za stálého míchání je povaříme. Krok 5: Mozečková omáčka:
Na sádle zpěníme posekanou cibuli, odblaněný mozeček osolíme, okořeníme a jemně osmahneme. Připravenou jíšku zředíme vývarem z kostí, přidáme k mozečku, společně povaříme i s mozečkem a pečlivě rozmixujeme nebo protlačíme přes sítko. Dochutíme a zjemníme smetanou.
Zveřejněno 13. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Omáčky K, M (květáková, mandlová, mandlový rakouský křen, mistrovská a mozečková)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m34n
Moje poznámka
Omáčky K, M (květáková, mandlová, mandlový rakouský křen, mistrovská a mozečková)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m34n
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 2 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 17 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 20 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 20 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťavnaté zapečené kotlety
librz před 34 minutami
Ovocné tvarohové knedlíky
Ashelin před 1 hodinou
Bramborové knedlíky
essinKa před 1 hodinou
Honzovy kynuté buchty
Ellen1 před 1 hodinou
Zelná polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Dršťková polévka I
Ellen1 před 2 hodinami
Residential Properties
ResidentialProperties před 2 hodinami
Katův šleh po mém
Adams-alena před 3 hodinami
Zapečený sýrový květák
BabiEva před 3 hodinami
Pomazánka z krabích tyčinek 2
Sahula před 3 hodinami
Tématické fráze:
mozeckova omacka se smetanou
Suroviny:
květák,
cibule,
pepř bílý,
máslo,
vývar,
smetana,
solamyl,
mandle,
mouka hladká,
máslo,
karotka,
cukr,
voda,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
křen,
mandle loupané,
cukr,
omáčka worcesterová,
vývar masový,
omáčka sojová,
cukr,
voda,
olej,
zázvor,
cibule,
česnek,
víno červené dezertní,
škrob,
vývar,
sádlo,
cibule,
mozeček vepřový,
pepř,
mouka,
kost,
smetana
Komentáře (13)
Děkuji za vyzkoušení nejmíň na stokrát
Já mám s fotografováním pořád ještě problémy, když něco vyfotím, tak se mi fotky do počitače stáhnou nejdřív za tři neděle,
Ještě jeden dík