Kynuté povidlové frgály s drobenkou
Valašské frgály jsou vynikající koláče z kynutého těsta a drobenky. Že byste si netroufli na takovou specialitu? S tímto receptem se nemusíte ničeho bát a můžete pohostit celou rodinu tímto báječným moučníkem.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 465 kJ / 3 696 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 60,78 g |
| Tuky | 158,56 g |
| Vláknina | 15,18 g |
| Cholesterol | 866 mg |
| Sodík | 490 mg |
| Sůl | 1,19 g |
| Sacharidy | 478,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čerstvé droždí nadrobíme do mísy, zalijeme vlažným mlékem (ne horkým), přidáme lžičku cukru, zamícháme a necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Poté k němu přidáme zcela změklé máslo, přisypeme moučkový cukr a vše promícháme.
Krok 3: Dále přidáme dva žloutky a nakonec mouku se solí.
Krok 4: Těsto důkladně několik minut hněteme. Pokud bude třeba, ještě během hnětení podsypeme moukou.
Krok 5: Vypracujeme nelepivé těsto, které dáme na teplé místo odpočinout, aby zdvojnásobilo svůj objem (kyne přibližně hodinu).
Krok 6: Drobenka: ze změklého másla mouky a cukru umícháme drobenku.
Krok 7: Vykynutý bochánek těsta rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou kulatou placku.
Krok 8: Obě rovnoměrně pomažeme povidly a posypeme drobenkou.
Krok 9: Troubu zapneme na 180 °C a během toho, co se zahřívá, necháme ještě koláče nakynout.
Krok 10: Pečeme je zhruba 30-40 minut pěkně do zlatova.
Krok 11: Okraje hotových, horkých koláčů potřeme rozehřátým máslem s rumem. Můžeme je tím pokapat po celé ploše.
Zveřejněno 25. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté povidlové frgály s drobenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m3JR
Moje poznámka
Kynuté povidlové frgály s drobenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m3JR
Nejnovější recepty
Těstoviny zapečené s brokolicí a šunkou
Přidáno před 1 hodinou
Kapustová polévka s houbami
Přidáno před 3 hodinami
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 6 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 7 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 8 hodinami
Kari korma
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koláč linecký s tvarohem a jablky - i pro CRISP
Wilma před 24 minutami
Cop s jablečno-kokosovou náplní
Wanilor před 1 hodinou
Maminčiny palačinky
kimlo před 1 hodinou
Jablkové hrnkové lívanečky
Kristina1 před 1 hodinou
Polévka šup-šup
Danulka52 před 2 hodinami
Nálev na červenou řepu
Kajabova před 3 hodinami
Nakládané vepřové řízky
Danulka52 před 4 hodinami
Pikantní rajčatová polévka s fazolemi
Verunkavh před 4 hodinami
Krkovice na houbách a kapiích
jarmila58 před 4 hodinami
Bramborovo-kuřecí špízy z horkovzdušné fritézy
Danulka52 před 4 hodinami
Tématické fráze:
kynuté frgaly,
frgál recept,
posypka na frgály,
recept na povidlové kynuté buchty,
kolače kynute frgaly,
frgály recept,
kynuty frgal,
valašské frgály podrobný recept,
kynuté buchty\frgály,
recepty frgály,
recepty na frgály,
recept na frgály,
drobenka recept,
kynuté na šrouby,
kynutá s povidly,
frgály recepty,
kynuté frgale,
kynuté koláče frgály,
kynuty koláč frgál,
zmolenka na frgaly
Suroviny:
mouka polohrubá,
mléko,
droždí čerstvé,
cukr moučkový,
máslo,
žloutek,
sůl,
povidla švestková,
máslo,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
rum,
máslo
Komentáře (25)
Recept ještě nebyl hodnocen 1,0