Kynuté povidlové frgály s drobenkou
Valašské frgály jsou vynikající koláče z kynutého těsta a drobenky. Že byste si netroufli na takovou specialitu? S tímto receptem se nemusíte ničeho bát a můžete pohostit celou rodinu tímto báječným moučníkem.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 465 kJ / 3 696 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,78 g |
Tuky | 158,56 g |
Vláknina | 15,18 g |
Cholesterol | 866 mg |
Sodík | 490 mg |
Sůl | 1,19 g |
Sacharidy | 478,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čerstvé droždí nadrobíme do mísy, zalijeme vlažným mlékem (ne horkým), přidáme lžičku cukru, zamícháme a necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Poté k němu přidáme zcela změklé máslo, přisypeme moučkový cukr a vše promícháme.
Krok 3: Dále přidáme dva žloutky a nakonec mouku se solí.
Krok 4: Těsto důkladně několik minut hněteme. Pokud bude třeba, ještě během hnětení podsypeme moukou.
Krok 5: Vypracujeme nelepivé těsto, které dáme na teplé místo odpočinout, aby zdvojnásobilo svůj objem (kyne přibližně hodinu).
Krok 6: Drobenka: ze změklého másla mouky a cukru umícháme drobenku.
Krok 7: Vykynutý bochánek těsta rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou kulatou placku.
Krok 8: Obě rovnoměrně pomažeme povidly a posypeme drobenkou.
Krok 9: Troubu zapneme na 180 °C a během toho, co se zahřívá, necháme ještě koláče nakynout.
Krok 10: Pečeme je zhruba 30-40 minut pěkně do zlatova.
Krok 11: Okraje hotových, horkých koláčů potřeme rozehřátým máslem s rumem. Můžeme je tím pokapat po celé ploše.
Zveřejněno 25. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté povidlové frgály s drobenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m3JR
Moje poznámka
Kynuté povidlové frgály s drobenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m3JR
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 16 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 17 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 19 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky s džemem
kacaba10 před 1 hodinou
Krkovička na česneku
Ostluzina před 1 hodinou
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Vladik. před 2 hodinami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
káťa před 10 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 13 hodinami
Ostravská kapustnice
Kajkajak před 14 hodinami
Brambory s brynzou a smetanou
Ana_Kreb před 15 hodinami
Velikonoční hlavička
ivka315 před 16 hodinami
Zapečené žampiony s nivou
oligarda před 17 hodinami
Tématické fráze:
kynuté frgaly,
frgál recept,
posypka na frgály,
recept na povidlové kynuté buchty,
kolače kynute frgaly,
frgály recept,
kynuty frgal,
valašské frgály podrobný recept,
kynuté buchty\frgály,
recepty frgály,
recepty na frgály,
recept na frgály,
drobenka recept,
kynuté na šrouby,
kynutá s povidly,
frgály recepty,
kynuté frgale,
kynuté koláče frgály,
kynuty koláč frgál,
zmolenka na frgaly
Suroviny:
mouka polohrubá,
mléko,
droždí čerstvé,
cukr moučkový,
máslo,
žloutek,
sůl,
povidla švestková,
máslo,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
rum,
máslo
Komentáře (25)
Recept ještě nebyl hodnocen 1,0