Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 841 kJ / 440 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,66 g |
Tuky | 24,81 g |
Vláknina | 2,90 g |
Cholesterol | 116 mg |
Sodík | 172 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 6,09 g |
Postup přípravy
Osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a rozmarýnem.
Maso vložíme do misky, přidáme lžíci olivového oleje a necháme stát cca 1 hodinu. Krok 2: V nepřilnavé pánvi roztopíme máslo, přidáme panenku, očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a asi 10 minut opékáme, panenku obracíme.
Pak přidáme na plátky nakrájené žampiony a ještě asi 5 minut opékáme, až žampiony mírně změknou. Krok 3: Směs podlijeme troškou vody nebo vývarem a už jen krátce provaříme.
Podáváme s bramborovou kaší.
Zveřejněno 7. 3. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová panenka s mrkví a žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wWom
Moje poznámka
Vepřová panenka s mrkví a žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wWom
Nejnovější recepty
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno před 6 hodinami
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 7 hodinami
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno před 8 hodinami
Salsa zavařená na zimu
Přidáno před 8 hodinami
Steaky z kapra
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky
barypb před 1 hodinou
Hrušková povidla na frgále
LeoBart před 1 hodinou
Bramborové knedlíky
Alamatej před 3 hodinami
Cikánské cukroví
Annnn před 3 hodinami
Koláč s jablečnou nádivkou
Evajira před 3 hodinami
Rajská omáčka s plněnými paprikami
Evajira před 3 hodinami
Cuketové polévka s vepřovým vývarem
Kajkajak před 4 hodinami
Myšky z ředkvičky
Sahula před 4 hodinami
Výborný piškotový korpus na dorty
Barbuna před 4 hodinami
Bílá zelňačka s koprem
Sahula před 4 hodinami
Tématické fráze:
vepřové na žampionech s mrkví,
vepřové na žampionech a mrkví,
veprova panenka s mrkví
Suroviny:
panenka vepřová,
mrkev,
žampióny,
máslo,
olej olivový,
sůl,
pepř,
tymián,
rozmarýn
Komentáře (1)