Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 110 kJ / 2 655 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 189,06 g |
Tuky | 155,39 g |
Vláknina | 27,92 g |
Cholesterol | 1,08 g |
Sodík | 3,92 g |
Sůl | 8,90 g |
Sacharidy | 113,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kapustu nevařím, nespařuji, nekrájím na nudličky, ani nemelu. Vykrojím košťál a po částech rozsekám v robotu, spolu s česnekem.
Do velké mísy robotu dám mleté maso, přidám vejce, Solamyl, mouku, strouhanku a nechám míchat, až se spojí do vláčné hmoty. Tu osolím, opepřím. Krok 2: Cibuli drobně nakrájím a na pánvi s rozehřátým sádlem nechám rozvonět kmín. Na tomto základu usmažím cibuli do zlatavé barvy. K masové hmotě nasypu kapustu a na ni naliji horkou cibuli. Opět nechám pracovat techniku, aby se kapusta spojila s masem a nakonec přidám strouhaný nebo drobně nasekaný sýr. Krok 3: Tímto vznikne hmota podobná sekané, jen o trochu řidší. Nechám ji chvíli odstát a zatím na malé pánvičce osmažím kousek jako vzorek. Ochutnám a podle toho, jak se jeví, buď dochutím nebo nechám být. Krok 4: Nyní vše vyklopím do pekáče, ten, který používám, nemastím, je nepřilnavý a tuk je v mase a smažené cibuli. Uhladím povrch a dám do vyhřáté trouby na 180 °C péci. Nejprve zakryté, pak sundám poklici a vršek dopeču na barvu.
Výsledkem je jídlo, které je kombinací sekané, kapustových karbanátků a hašé.
Do velké mísy robotu dám mleté maso, přidám vejce, Solamyl, mouku, strouhanku a nechám míchat, až se spojí do vláčné hmoty. Tu osolím, opepřím. Krok 2: Cibuli drobně nakrájím a na pánvi s rozehřátým sádlem nechám rozvonět kmín. Na tomto základu usmažím cibuli do zlatavé barvy. K masové hmotě nasypu kapustu a na ni naliji horkou cibuli. Opět nechám pracovat techniku, aby se kapusta spojila s masem a nakonec přidám strouhaný nebo drobně nasekaný sýr. Krok 3: Tímto vznikne hmota podobná sekané, jen o trochu řidší. Nechám ji chvíli odstát a zatím na malé pánvičce osmažím kousek jako vzorek. Ochutnám a podle toho, jak se jeví, buď dochutím nebo nechám být. Krok 4: Nyní vše vyklopím do pekáče, ten, který používám, nemastím, je nepřilnavý a tuk je v mase a smažené cibuli. Uhladím povrch a dám do vyhřáté trouby na 180 °C péci. Nejprve zakryté, pak sundám poklici a vršek dopeču na barvu.
Výsledkem je jídlo, které je kombinací sekané, kapustových karbanátků a hašé.
Zveřejněno 13. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapustové trio
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lryj
Moje poznámka
Kapustové trio
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lryj
Nejnovější recepty
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka
Komtesina před 6 hodinami
Koláč ze zakysané smetany s tvarohem a povidly
Lucka 12 před 6 hodinami
Srnčí guláš na červeném víně
Sahula před 6 hodinami
Hovězí roštěná na houbách s grilovanými bramborami
Sahula před 7 hodinami
Vepřová játra na zeleném pepři
Sahula před 7 hodinami
Rybičková pomazánka
Kajkajak před 7 hodinami
Zelná pečeně
radekfiala před 8 hodinami
Pečené zelníky se slaninou
radekfiala před 8 hodinami
Kuřecí roláda s játry
Sahula před 8 hodinami
Žampiony plněné vepřovým mozečkem
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 8 hodinami
Suroviny:
kapusta,
maso mleté,
sýr tvrdý,
vejce,
cibule,
česnek,
sádlo,
solamyl,
mouka hladká,
strouhanka,
pepř mletý,
Komentáře (19)
( Ale v případě nájezdu kobylek bych přípravu svěřila technice...najemno krájení zelí, kapusty apod. v množství větším než malém není moje oblíbená disciplína