Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trochu dietnější zeleninový boršč s masem

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

25. 9. 2020 14:30

Suroviny

Porce: nejméně 8 porcí

Nutriční hodnoty

Energie6 248 kJ / 1 493 kcal
Bílkoviny101,29 g
Tuky73,10 g
Vláknina19,69 g
Cholesterol 307 mg
Sodík 1,40 g
Sůl3,27 g
Sacharidy99,89 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

MamlajdaD MamlajdaD

27. 9. 2020 15:25

Jaromira18: Moc veliký dík za tu fotku, je skvělá :yes::yes:<3 a jestli dovolíš, použiju jí jako hlavní. Už i proto, že má všechny "náležitosti", hlavně včetně kopečku zakysanky! ;-):-8:-K Ještě jednou moc a moc děkuji za foto!:-K:-K:-K

Eja57 Eja57

27. 9. 2020 13:43

Jaromira18: "přesně podle receptu" mohu se zeptat jaké zelí? kysané? čerstvé?

Dobré bude určitě oboje- jen v tom receptu ani chuťově ani vůbec nechápu ten sterilovaný hrášek...

Jaromira18 Jaromira18

27. 9. 2020 13:26

:yes::yes::yes: Boršč jsem uvařila přesně podle receptu, strašně jsme si pochutnali, všem doporučuji, nemá chybu. :-K:-K:-K Ještě jednou děkuji za recept.:-K:-K:-K

MamlajdaD MamlajdaD

26. 9. 2020 16:50

casino: Dík za komentář. :-) Jsem ráda, že jsem vás pobavila, ;-):-D to úsloví o lišce neznám, ale vím, že se říkávalo, že "Každý cikán chválí svojí kobylu", což vyjde nastejno! :-8 Samopochvala je u spousty receptů, kdyby jste to psal ke každému, tak by jste měl spoustu práce. A že jste si vybral na to sdělení můj recept, to mě potěšilo a pobavilo (opravdu)! ;-):-8:-D Doufám, že mojí odpověď přijmete také s humorem. Zdravím! :-K:-K:-K

casino casino

26. 9. 2020 07:04

"Polévka..., ... je moc chutná."
Nic proti rcp :-K
Vždy mě ale pobaví, když autor chválí vlastní výtvor, byť by byl nastotisíckrát výborný ;-)
Kdo asi by vařil cosi co nestojí za psí štěk? :-O
No, každá liška chválí svůj ocas, že :-8

MamlajdaD MamlajdaD

25. 9. 2020 16:01

Jaromíra18: Moc děkuji za takovou pochvalu, a jestli vyzkoušíš bude to pro mne pocta! :-8:-K (Ale dobrá byla! ;-):-D) Dík za krásný komentář! :-K:-K:-K

MamlajdaD MamlajdaD

25. 9. 2020 16:01

Eja59: Tu polévku klidně uvařím jak z čerstvého, tak i zakysaného zelí (totéž platí i o řepě), podle toho, co je po ruce, a ano, bude mít pokaždé trochu jinou chuť. Ale pořád to bude zeleninovomasový boršč. ;-) Octu si každý musí dát podle chuti, někdo kyselí víc a někdo méně. A to platí i o soli a cukru. Jen u toho cukru jsem schválně dala množství, aby ho tam nezkušená hospodyňka nedala moc, a neudělala polévku příliš sladkou. Co se týká rajčatového protlaku - použila jsem rajčatové pyré od Otmy - 190 g a když myslíš, tak já to do receptu připíšu, aby se i nezkušená kuchařinka věděla, co je větší protlak. :-8 Děkuji za komentář. :-K

Eja57 Eja57

25. 9. 2020 15:11

Čerstvé zelí + čerstvá červená řepa X kysané zelí + sterilovaná červená řepa. ( viz suroviny)
To jsou dvě naprosto rozdílné chutě....a dva rozdílné recepty....
"Větší rajčatový protlak" ? to je kolik g? Kolik vývaru? 10 g cukru? Proč zrovna 10 g bez udání množství octa?
Zkušená kuchařka "taktrochuboršč" uvaří i bez receptu a nezkušená se v tomhle receptu ztratí ....

Jaromira18 Jaromira18

25. 9. 2020 15:01

:yes::yes::yes:Vynikající, zítra ho podle receptu máme na talíři, moc za něj děkuji.:-K:-K:-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: cibule, olej, maso kuřecí, zelí bílé, brambory, zelenina kořenová, protlak rajčatový, kmín drcený, pepř celý, bobkový list, koření hřebíček, řepa červená, hrášek sterilovaný, cukr, česnek, klobása, ocet, smetana kysaná

TopRecepty.cz

Trochu dietnější zeleninový boršč s masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pyE1