Kuřecí čína se žlutou rýží
Krásně žlutá rýže a směs kuřecího masa se zeleninou potěší už na první pohled svou krásnou, barevnou kompozicí. A co teprve, až ji ochutnáte. Příprava není složitá a vaši strávníci si jistě velmi pochutnají.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 301 kJ / 1 267 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,85 g |
| Tuky | 24,38 g |
| Vláknina | 10,57 g |
| Cholesterol | 38 mg |
| Sodík | 5,44 g |
| Sůl | 12,31 g |
| Sacharidy | 231,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí maso nakrájíme na nudličky velikosti soust, dáme do misky, promícháme se Solamylem a světlou sójovou omáčkou.
Krok 2: Rýži několikrát dobře propereme a scedíme. Dáme do rýžovaru nebo nádoby, ve které jsme zvyklé rýži vařit. Přidáme sůl a zalijeme vodou, ve které jsme dobře rozmíchali kurkumu. Dáme vařit jak jsme zvyklí, (já vařím 9 minut v mikrovlnné troubě).
Krok 3: Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na tenké nudličky, zázvor, česnek a papričku jemně nasekáme.
Krok 4: Rozpálíme Wok nebo hlubokou pánev a dáme do ní olej. Rychle, krátce necháme rozvonět česnek, zázvor a chilli podle chuti, přidáme maso a opečeme ze všech stran.
Krok 5: Přidáme zeleninu a chvilku mícháme, dáme cukr, ocet, rybí a sójovou omáčku. (Začneme jednou lžící od každé omáčky a dle chuti přidáváme). Směs mícháme, nakonec vložíme bambusové výhonky.
Krok 6: Pokud chceme více tekutiny, rozmícháme další lžičku Solamylu v 50 ml vody, přilijeme a krátce převaříme. Zelenina by měla zůstat stále křupavá. Podáváme s rýží, posypané lístky koriandru (kdo nemá rád, posype nasekanou zelenou jarní cibulkou).
Zveřejněno 3. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí čína se žlutou rýží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A0Nj
Moje poznámka
Kuřecí čína se žlutou rýží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A0Nj
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 19 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 7 hodinami
Sváteční kakao
Kajkajak před 8 hodinami
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 8 hodinami
Bramborová pomazánka
Kamuna před 9 hodinami
Sýrová kolečka
zonoro před 10 hodinami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 12 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 14 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 14 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 15 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 15 hodinami
Suroviny:
sojová omáčka světlá,
škrob kukuřičný,
olej,
zázvor čerstvý,
česnek,
chilli paprika čerstvá,
mrkev,
cuketa,
cibulka jarní,
zelí pekingské,
bambusové výhonky,
cukr,
ocet rýžový,
omáčka rybí,
omáčka sojová,
koriandr čerstvý,
rýže,
voda,
sůl,
kurkuma
Komentáře (3)