Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 119 kJ / 3 613 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 225,77 g |
| Tuky | 268,74 g |
| Vláknina | 26,56 g |
| Cholesterol | 834 mg |
| Sodík | 7,04 g |
| Sůl | 17,15 g |
| Sacharidy | 64,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na plátky, nařízneme kraje, naklepeme ,osolíme, opepříme, potřeme slabě plnotučnou hořčicí.
Na každý plátek položíme plátek anglické slaniny, proužek salámu a kopeček syrového kysaného zelí. Svážeme závitky. Krok 2: Do kastrolu dáme sádlo-či olej , závitky zprudka opečeme, dáme stranou a následně přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme do růžova. Přidáme rajský protlak, po chvilce vrátíme zpět závitky, podlijeme, dusíme doměkka. Cibule musí být vydušená, často mícháme a postupně podléváme vroucí vodou nebo, masovým vývarem. Krok 3: Měkké závitky vyndáme a doděláme omáčku. Zahustíme záklechtkou z mouky a vody. Přibližně 250 ml vody, 2 lžíce polohrubé mouky, dolijeme vodou na požadované množství omáčky, provaříme, dochutíme solí pepřem a citronovou šťávou. Úplně nakonec přidáme smetanu ke šlehání, měla by mít pokojovou teplotu, aby se omáčka nesrazila. Ještě chvilku provaříme. Jako příloha je dobrá rýže nebo houskové knedlíky.
Na každý plátek položíme plátek anglické slaniny, proužek salámu a kopeček syrového kysaného zelí. Svážeme závitky. Krok 2: Do kastrolu dáme sádlo-či olej , závitky zprudka opečeme, dáme stranou a následně přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme do růžova. Přidáme rajský protlak, po chvilce vrátíme zpět závitky, podlijeme, dusíme doměkka. Cibule musí být vydušená, často mícháme a postupně podléváme vroucí vodou nebo, masovým vývarem. Krok 3: Měkké závitky vyndáme a doděláme omáčku. Zahustíme záklechtkou z mouky a vody. Přibližně 250 ml vody, 2 lžíce polohrubé mouky, dolijeme vodou na požadované množství omáčky, provaříme, dochutíme solí pepřem a citronovou šťávou. Úplně nakonec přidáme smetanu ke šlehání, měla by mít pokojovou teplotu, aby se omáčka nesrazila. Ještě chvilku provaříme. Jako příloha je dobrá rýže nebo houskové knedlíky.
Zveřejněno 26. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šumavský závitek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DmYK
Moje poznámka
Šumavský závitek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DmYK
Nejnovější recepty
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 1 hodinou
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 18 hodinami
Likérové kávy
Přidáno před 23 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno 12. 12. 2025 08:00:02
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno 12. 12. 2025 07:01:02
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno 11. 12. 2025 21:55:54
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborový salát s cizrnou
Evellinka před 38 minutami
Moje domácí tlačenka
bartonik před 44 minutami
Piškotový korpus
Michal19 před 2 hodinami
Masová paštika
Nanina před 3 hodinami
Vosí hnízda
kolarz90 před 11 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Sahula před 12 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné à la dršťková
H33inrich před 14 hodinami
Mramorová bábovka jak ji dělá moje babička
Slaninova.L. před 14 hodinami
Kapustová polévka
Topmoni před 15 hodinami
Suroviny:
kýta vepřová,
slanina anglická,
salám měkký,
zelí kysané,
cibule,
sádlo,
hořčice plnotučná,
pepř,
mouka polohrubá,
voda,
smetana ke šlehání,
šťáva citronová
Komentáře (2)