Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kroupová s houbami

Kroupová polévka s houbami je poctivá a sytá česká klasika, která zahřeje tělo i duši. Spojení jemných krup s voňavými lesními houbami tvoří dokonalou souhru chutí, ideální zejména pro chladnější dny.

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jikotka Jikotka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min bez doby namáčení krup

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava, bez doby namáčení krup)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kroupy předem namočíme minimálně na půl hodiny (nejlépe přes noc) do čisté vody. Krok 2: Potom vodu slijeme a v čisté vodě se solí vaříme asi 20 minut. Po uvaření v sítku propláchneme čistou vodou. Krok 3: Kořenovou zeleninu očistíme, nastrouháme a osmahneme na tuku. Přidáme vodu, nakrájené houby a vaříme, dokud nejsou měkké. Krok 4: Ke konci vaření přidáme jemně nastrouhaný brambor, vařené kroupy, petrželovou nať a ve smetaně rozkvedlané vejce. Vše dobře provaříme.

TIP: Oblíbené houbové polévky

Zveřejněno 1. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kroupová s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mQy3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kroupová s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mQy3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
kroupový kuba, kroupové rizoto, kroupový kuba recept, recept kroupové rizoto, kroupova kuba, kroupová polévka s houbami, kroupové recepty, kroupové rizoto recept, houbový kuba recept, maminčiny recepty houbový kuba, kroupoví kuba, polevka kuba, recepty s houbami, kroupvy kubaa, kroupové rizito, recept kroupový kuba, kuba z krup, kroupové, kroupová kuba recept, kroupové rizoto recepty

Suroviny:
kroupy ječné, zelenina kořenová, houby čerstvé, brambory, smetana na vaření, žloutek, nať petrželová, sůl, kmín celý, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu