Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 017 kJ / 1 916 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,46 g |
Tuky | 69,02 g |
Vláknina | 33,30 g |
Cholesterol | 585 mg |
Sodík | 164 mg |
Sůl | 0,24 g |
Sacharidy | 264,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pšeno (jáhly) zalejeme vodou, pridáme štipku soli a povaríme 10 minút. Necháme trocha prechladnúť a ešte do teplého pridáme maslo a miešame, aby sa rozpustilo.
Krok 2: Pridáme žĺtky, tvaroh, med, škoricu, sekané orechy a hrozienka. Dobre premiešame.
Krok 3: Jablkám odkrojíme vŕšky a jadrovníky vydlabeme. Naplníme ich pšenovou zmesou a prikryjeme vŕškami.
Krok 4: Uložíme na vymastený plech a pečieme na 180°C asi 25 minút.
Vyberieme a ihneď podávame.
Vyberieme a ihneď podávame.
Zveřejněno 19. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablka plněná jáhlovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mrJG
Moje poznámka
Jablka plněná jáhlovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mrJG
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 6 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 10 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 14 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 5 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 5 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 8 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 9 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 10 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 10 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 11 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 11 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 12 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 13 hodinami
Suroviny:
jablko,
jáhly,
voda,
sůl,
máslo,
žloutek,
tvaroh,
med,
skořice,
ořechy sekané,
rozinky
Komentáře (2)
Jáhly nespařujete horkou vodou?