Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 237 kJ / 2 447 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,31 g |
Tuky | 56,45 g |
Vláknina | 30,80 g |
Cholesterol | 300 mg |
Sodík | 1,76 g |
Sůl | 4,21 g |
Sacharidy | 405,55 g |
Postup přípravy
Uzená stehna (počet podle porcí ) opláchneme, vložíme do pekáčku a přikrytá poklicí dáme péct na 40 minut do předehřáté trouby. Krok 2: Ve větším rendlíku rozehřejeme sádlo a osmažíme nasekanou cibuli. Přidáme nastrouhané zelí, osolíme, podlijeme vínem a posypeme1 lžící cukru. Promícháme a necháme dusit zelí na skus. Přidáme oloupané jablko zbavené jádřince, nakrájené na kostičky a oprané rozinky. Ještě chvilku dusíme, dochutíme octem a podle chuti i cukrem. Krok 3: Brambory oloupeme, nakrájíme, uvaříme do měkka a slijeme. (Vařím jen s 1 lžící vody v Mvt 2x 6,5 minuty /800W). Do horkých přidáme sádlo a šťouchadlem rozšťoucháme dohladka. Do mírně zchladlých brambor dáme mouku, solamyl, sůl, vejce a promícháme. Krok 4: Vyklopíme na vál a zpracujeme rychle rukama těsto (čím déle se hněte, tím víc řídne), dle potřeby a podle druhu brambor můžeme přidat trochu mouky nebo solamylu. Z těsta vytvoříme 3 šišky, vložíme do vroucí osolené vody, vařečkou zvedneme, aby se nepřichytily ke dnu a vaříme 15 minut. Hotové knedlíky nakrájíme strunovým kráječem, nití nebo nožem na plátky.
Podáváme knedlíky omaštěné sádlem s osmaženou cibulkou, s červeným zelím a uzeným kuřecím stehnem.
Zveřejněno 20. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Červené zelí na víně, bramborový knedlík a uzené kuřecí stehno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XZLl
Moje poznámka
Červené zelí na víně, bramborový knedlík a uzené kuřecí stehno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XZLl
Nejnovější recepty
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno před 7 hodinami
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 17 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno 15. 9. 2025 10:13:03
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno 15. 9. 2025 08:44:53
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno 15. 9. 2025 08:31:48
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno 15. 9. 2025 08:16:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Treska na másle
Houmicek před 12 minutami
"Gulášovka"z cukety
Jaruskaa před 1 hodinou
Polévka z červené čočky se slaninou a hruškou
kokronilla před 3 hodinami
Pečená rajčatová směs
Marfyk před 5 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 17 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 18 hodinami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 18 hodinami
Cuketové placičky
kachlicka77 před 18 hodinami
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Sony.P před 19 hodinami
Karamelový dezert
thekumsen před 19 hodinami
Suroviny:
zelí červené,
sádlo,
cibule,
cukr,
víno červené,
ocet vinný červený,
sůl,
jablko,
rozinky,
brambory,
sádlo,
mouka hrubá,
solamyl,
vejce,
sůl,
stehno kuřecí uzené,
cibulka
Komentáře (1)