Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sytá polévka z hnědých žampionů

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Ejdela

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 530 kJ /
366 kcal
Bílkoviny8,48 g
Tuky27,77 g
Vláknina5,65 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 146 mg
Sůl0,35 g
Sacharidy18,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na másle nebo oleji osmažíme cibuli se žampiony, které neloupeme. Když cibule trochu zesklovatí a houby se začnou smrskávat, přihodíme nadrobno nakrájenou zeleninu a znovu chvíli restujeme. Poté vše osolíme a okořeníme. Krok 2: Následně tuto směs lehce zasypeme moukou, zalijeme smetanou a počkáme, až to celé trochu zhoustne. Poté dolijeme vodou nebo vývarem do požadovaného množství a vaříme cca 15 minut. Krok 3: Na závěr přidáme prolisovaný česnek a čerstvou petrželku.

Zveřejněno 6. 4. 2021

Poznámka autorky Ejdela

Místo přidání mouky se polévka může rozmixovat a vytvořit z ní tak krém.

Navrch jsou rovněž skvělé krutonky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sytá polévka z hnědých žampionů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wQkg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sytá polévka z hnědých žampionů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wQkg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
žampióny, cibule, mrkev, petržel, smetana 12%, sůl, pepř, kmín celý, koriandr sušený, česnek, petrželka zelená

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu