Cizrnový falafel podle Majkla (Dělená strava podle LK - Kytičky, velmi volný graf)
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 678 kJ / 640 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,99 g |
| Tuky | 8,75 g |
| Vláknina | 51,14 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 23 mg |
| Sůl | 0,03 g |
| Sacharidy | 84,10 g |
Postup přípravy
Ráno ji scedíme, přidáme petrželku a cibuli a umeleme vše mlýnkem na maso na střední šajbě. Přisypeme všechno koření i sůl, mouku a řádně promícháme. Vodu použijeme podle savosti mouky, nemusíme dát celých 5 lžic. Hmota na falafel nemá být řídká, aby se nerozpadala při smažení. Hustotou mi připomínala těsto na játrové noky do polévky. Vše promícháme a necháme minimálně hodinku odležet v chladu. Nechávám i přes noc. Krok 2: Pak tvoříme v rukou kuličky velikosti švestky, lehce zploštíme a vkládáme do vysoké vrstvy horkého oleje. Smažíme dorůžova až světle hněda, z obou stran. Jsou krásně křupavé, uvnitř měkké a voní, jako by ani nebyly luštěninové. Po usmažení necháme tuk odsát na ubrousku. Krok 3: Zkoušela jsem sekat cizrnu v mixéru podle původního receptu. Je to dost časově náročné, protože musíte neustále zapínat a vypínat mixér a shrnovat nalepenou hmotu ze stěn do středu nádoby. V mlýnku je to záležitost 3 minut a zrnitost je stejná. Krok 4: Dip: česnek prolisujeme, smícháme s jogurtem. Solí, pepřem a citronem doladíme chuť dle svého gusta.
Zveřejněno 5. 10. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cizrnový falafel podle Majkla (Dělená strava podle LK - Kytičky, velmi volný graf)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AJBp
Moje poznámka
Cizrnový falafel podle Majkla (Dělená strava podle LK - Kytičky, velmi volný graf)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AJBp
Nejnovější recepty
Extra pistáciový Paris-Brest podle Heleny Fléglové
Přidáno před 8 hodinami
Bezlepkové rohlíčky
Přidáno před 11 hodinami
Krkovice na černém pivu se zeleninou a nivovou přikrývkou
Přidáno před 12 hodinami
Éclair Tiramisu podle Heleny Fléglové
Přidáno před 12 hodinami
Vánoční vídeňské dortíčky
Přidáno před 21 hodinami
Čokoládová kolečka s mandlemi
Přidáno 27. 11. 2025 16:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelný salát s pomerančem
Limek před 1 hodinou
Borůvkový koláč s tvarohem
Rennna před 1 hodinou
Dýňový koláč
[email protected] před 3 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
magdalenka před 4 hodinami
Domácí houskový knedlík
Maestra před 5 hodinami
Štrúdlíci ze zakysané smetany
lecho před 5 hodinami
Čokoládové slzičky
malaneta před 6 hodinami
Květákový mozeček s bramborami z jedné pánve
Filomenka před 7 hodinami
Valašské frgály
Radimjumbo před 7 hodinami
Suroviny:
cizrna,
cibule,
petrželka,
mouka hladká,
voda,
skořice mletá,
koriandr sušený,
zázvor mletý,
sůl,
pepř černý,
pepř bílý,
prášek do pečiva,
soda jedlá,
jogurt vegan,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
šťáva citronová
Komentáře (1)