Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cizrnový falafel podle Majkla (Dělená strava podle LK - Kytičky, velmi volný graf)

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Taevita Taevita

Náročný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 678 kJ /
640 kcal
Bílkoviny32,99 g
Tuky8,75 g
Vláknina51,14 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 23 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy84,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cizrnu namočíme do vařící vody přes noc, poměr voda : cizrna je 2:1. Nevaříme!
Ráno ji scedíme, přidáme petrželku a cibuli a umeleme vše mlýnkem na maso na střední šajbě. Přisypeme všechno koření i sůl, mouku a řádně promícháme. Vodu použijeme podle savosti mouky, nemusíme dát celých 5 lžic. Hmota na falafel nemá být řídká, aby se nerozpadala při smažení. Hustotou mi připomínala těsto na játrové noky do polévky. Vše promícháme a necháme minimálně hodinku odležet v chladu. Nechávám i přes noc. Krok 2: Pak tvoříme v rukou kuličky velikosti švestky, lehce zploštíme a vkládáme do vysoké vrstvy horkého oleje. Smažíme dorůžova až světle hněda, z obou stran. Jsou krásně křupavé, uvnitř měkké a voní, jako by ani nebyly luštěninové. Po usmažení necháme tuk odsát na ubrousku. Krok 3: Zkoušela jsem sekat cizrnu v mixéru podle původního receptu. Je to dost časově náročné, protože musíte neustále zapínat a vypínat mixér a shrnovat nalepenou hmotu ze stěn do středu nádoby. V mlýnku je to záležitost 3 minut a zrnitost je stejná. Krok 4: Dip: česnek prolisujeme, smícháme s jogurtem. Solí, pepřem a citronem doladíme chuť dle svého gusta.

Zveřejněno 5. 10. 2021

Poznámka autorky Taevita

Recept je upravený z Youtube : www.youtube.com/watch?v=6awCNnE-DZk.

Pokud budete fritovat v oleji, bude falafel vynikající, ale pro vysoký obsah tuku ho zařadíme do VVG - velmi volný graf.

Pokud osmažíte kuličky v horkovzdušné fritéze na 200 °C, 4 minuty po každé straně, nebude tak dobrý, ale bude patřit do hubnoucího PG - přísného grafu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cizrnový falafel podle Majkla (Dělená strava podle LK - Kytičky, velmi volný graf)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AJBp

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cizrnový falafel podle Majkla (Dělená strava podle LK - Kytičky, velmi volný graf)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AJBp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cizrna, cibule, petrželka, mouka hladká, voda, skořice mletá, koriandr sušený, zázvor mletý, sůl, pepř černý, pepř bílý, prášek do pečiva, soda jedlá, jogurt vegan, česnek, sůl, pepř mletý, šťáva citronová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu