Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Provensálský guláš

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

rascy

Náročný

Doba přípravy 220 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 180 min bez doby marinování masa

220 min (40 min příprava + 180 min tepelná úprava, bez doby marinování masa)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 625 kJ /
3 734 kcal
Bílkoviny238,66 g
Tuky223,99 g
Vláknina20,96 g
Cholesterol 610 mg
Sodík 3,88 g
Sůl9,40 g
Sacharidy66,69 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí maso nakrájejte na kostky. Krok 2: Lehce rozdrťte stroužky česneku, mrkev oloupejte a nakrájejte na plátky. Oloupejte a nakrájejte jednu cibuli na čtvrtky a každou čtvrtinu propíchněte hřebíčkem. Krok 3: V salátové míse smíchejte kousky hovězího masa s mrkví, cibulí, stroužky česneku, tymiánem,
bobkovým listem, kousky pomerančové kůry, solí a pepřem. Zalijte červeným vínem a dejte na 12 hodin do lednice. Krok 4: Vezměte kousky masa a dejte je na savý papír. Oloupejte dvě cibule, a nakrájejte je na kostičky. Slaninu nakrájejte na kousky. Krok 5: V kastrolu na středním příkonu tepla orestujte po dobu 5 minut na olivovém oleji cibuli s trochou soli a pravidelně míchejte. Krok 6: Přidejte nakrájenou slaninu a zarestujte. Pak přidejte kousky masa a opékejte je ze všech stran 5 minut. Přidejte mouku, rajčatový protlak a chvíli restujte. Pak přidejte scezenou marinádu z naložení masa, nechejte uvolnit výpek ze dna kastrolu, snižte teplotu, přikryjte poklicí a vařte tři hodiny.

TIP: Dělení hovězího masa. Přední bývá šťavnatější, zadní libové

Zveřejněno 9. 1. 2023

Poznámka autora rascy

Recept mám od kamaráda z Francie, několikrát jsem ho vařil a je to skvělé. Proto se s vámi o něj rád podělím.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Provensálský guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR2vz

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Provensálský guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR2vz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Pekny recept, jen by to chtelo upravit jeho nazev, protoze gulas to samozrejmne neni, nebot v nem chybi to zasadni pro tento pokrm, tedy paprika!
Ve Francii se mu rika daube, odvozeno od od keramicke nadoby - daubière, ve ktere se od nepameti pripravoval www.remember-provence.com/fr/cuisine/poterie-culinaire-de-vallauris/daubiere-en-terre-fabriquee-a-vallauris-poterie-culinaire.html

Suroviny:
hovězí zadní, mrkev, cibule, česnek, víno červené, koření hřebíček, tymián, bobkový list, kůra pomerančová, slanina uzená, protlak rajčatový, mouka hladká, olej olivový, petrželka, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu