Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 625 kJ / 3 734 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 238,66 g |
Tuky | 223,99 g |
Vláknina | 20,96 g |
Cholesterol | 610 mg |
Sodík | 3,88 g |
Sůl | 9,40 g |
Sacharidy | 66,69 g |
Postup přípravy
bobkovým listem, kousky pomerančové kůry, solí a pepřem. Zalijte červeným vínem a dejte na 12 hodin do lednice. Krok 4: Vezměte kousky masa a dejte je na savý papír. Oloupejte dvě cibule, a nakrájejte je na kostičky. Slaninu nakrájejte na kousky. Krok 5: V kastrolu na středním příkonu tepla orestujte po dobu 5 minut na olivovém oleji cibuli s trochou soli a pravidelně míchejte. Krok 6: Přidejte nakrájenou slaninu a zarestujte. Pak přidejte kousky masa a opékejte je ze všech stran 5 minut. Přidejte mouku, rajčatový protlak a chvíli restujte. Pak přidejte scezenou marinádu z naložení masa, nechejte uvolnit výpek ze dna kastrolu, snižte teplotu, přikryjte poklicí a vařte tři hodiny.
Zveřejněno 9. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Provensálský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR2vz
Moje poznámka
Provensálský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR2vz
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 3 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno před 13 hodinami
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 15 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 18 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 20 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí salát s jogurtem
ZboSy před 1 hodinou
Tilapie pečená s bramborami
nikkyshade před 2 hodinami
Jablečný koláč
Silvie.Gemini před 4 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 13 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 15 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 15 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 15 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 15 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 15 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 16 hodinami
Suroviny:
hovězí zadní,
mrkev,
cibule,
česnek,
víno červené,
koření hřebíček,
tymián,
bobkový list,
kůra pomerančová,
slanina uzená,
protlak rajčatový,
mouka hladká,
olej olivový,
petrželka,
sůl,
pepř
Komentáře (2)
Ve Francii se mu rika daube, odvozeno od od keramicke nadoby - daubière, ve ktere se od nepameti pripravoval www.remember-provence.com/fr/cuisine/poterie-culinaire-de-vallauris/daubiere-en-terre-fabriquee-a-vallauris-poterie-culinaire.html