Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 625 kJ / 3 734 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 238,66 g |
Tuky | 223,99 g |
Vláknina | 20,96 g |
Cholesterol | 610 mg |
Sodík | 3,88 g |
Sůl | 9,40 g |
Sacharidy | 66,69 g |
Postup přípravy
bobkovým listem, kousky pomerančové kůry, solí a pepřem. Zalijte červeným vínem a dejte na 12 hodin do lednice. Krok 4: Vezměte kousky masa a dejte je na savý papír. Oloupejte dvě cibule, a nakrájejte je na kostičky. Slaninu nakrájejte na kousky. Krok 5: V kastrolu na středním příkonu tepla orestujte po dobu 5 minut na olivovém oleji cibuli s trochou soli a pravidelně míchejte. Krok 6: Přidejte nakrájenou slaninu a zarestujte. Pak přidejte kousky masa a opékejte je ze všech stran 5 minut. Přidejte mouku, rajčatový protlak a chvíli restujte. Pak přidejte scezenou marinádu z naložení masa, nechejte uvolnit výpek ze dna kastrolu, snižte teplotu, přikryjte poklicí a vařte tři hodiny.
Zveřejněno 9. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Provensálský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR2vz
Moje poznámka
Provensálský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR2vz
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 3 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 4 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 12 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenátová polévka
brtna před 57 minutami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 1 hodinou
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 1 hodinou
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 2 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 2 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 3 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 4 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 5 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 5 hodinami
Lehký rýžový salát s ledovým salátem
jelima091 před 5 hodinami
Suroviny:
hovězí zadní,
mrkev,
cibule,
česnek,
víno červené,
koření hřebíček,
tymián,
bobkový list,
kůra pomerančová,
slanina uzená,
protlak rajčatový,
mouka hladká,
olej olivový,
petrželka,
sůl,
pepř
Komentáře (2)
Ve Francii se mu rika daube, odvozeno od od keramicke nadoby - daubière, ve ktere se od nepameti pripravoval www.remember-provence.com/fr/cuisine/poterie-culinaire-de-vallauris/daubiere-en-terre-fabriquee-a-vallauris-poterie-culinaire.html