Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybízová bublanina s krémem

Klasickou buchtu s ovocem zná každý a jednoduše ji můžeme připravit kdykoliv se nám chce. Tato bublanina je také snadnou buchtou, ale přece jen, k dokonalosti vyšperkovanou hladkým smetanovým krémem na svém povrchu.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o rozměrech 30 x 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 094 kJ /
5 759 kcal
Bílkoviny124,89 g
Tuky328,71 g
Vláknina52,50 g
Cholesterol 2,21 g
Sodík 1,15 g
Sůl2,94 g
Sacharidy548,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rybíz přebereme, opláchneme a necháme okapat. Okapaný ho vidličkou obereme a posypeme jednou lžící mouky. Krok 2: Do pěny ušleháme máslo, cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Jakmile se cukr rozpustí, všleháme vejce. Krok 3: Mouku promícháme s mandlemi a kypřicím práškem. Vše přimícháme k našlehané pěně. Krok 4: Vymažeme plech a troubu včas předehřejeme na 160 °C. Těsto rozprostřeme na plech a navrch rozdělíme rybíz. Krok 5: Připravíme krém. Žloutky oddělíme od bílků. Ve smetaně rozšleháme žloutky a cukr. Z bílků ušleháme pevný sníh, který lehce přimícháme do žloutkové smetany a rybíz tímto krémem zalijeme. Krok 6: Vložíme do trouby a pečeme asi 40 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do bublaniny a po vytažení musí být suchá.

TIP: Desatero na rad na téma bublaniny. Jak upéct tu nejlepší?

Zveřejněno 19. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybízová bublanina s krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y2R

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybízová bublanina s krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y2R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Moc dobrá buchta! Recept jsem si trochu zjednodusila a nedávala jsem ani mandle, ale místo nich mouku a trochu mlíka... Kazdopádně díky za další tip, jak zpracovat rybíz!;-)

Výborný recept, díky za něj

nemám ji tak pěknou jako Boubelinda, protože jsem ji dělala z mraženého rybízu a ještě jsem ji kvůli tomu víc upekla (bála jsem se, že zmražený rybíz pustil moc šťávy a buchta se mi nepropeče), takže je i sušší, ale receptík chválím... moc mi v těstě chutnají ty mandle... :-p navrch jsem ji musela ještě pocukrovat, ale asi jsem měla kyselejší rybíz... :-)

Tématické fráze:
bublanina, bublanina s rybízem, rybízová šťáva recept od babičky, nejlepší rybízová buchta, rybiz recepty, bublanina s rybízem nejlepší, bublanina s rybízem nejlepší, bublanina bez vajec, bublanina s rybizem a drobenkou, bublanina od babičky s drobenkou, rybizová buchta s drobenkou, rybíz recept, recepty rybíz, moučník s rybízem, bublanina recept, moučníky z rybízu, recept rybíz, moučníky s rybízem, domácí bublanina, rybízová buchta

Suroviny:
rybíz, máslo, cukr, cukr vanilkový, sůl, vejce, mouka polohrubá, mandle mleté, kypřící prášek, vejce, cukr, smetana ke šlehání, tuk

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu