Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krakonošův králík

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 160 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 120 min

160 min (40 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 161 kJ /
1 711 kcal
Bílkoviny15,68 g
Tuky164,70 g
Vláknina24,66 g
Cholesterol 143 mg
Sodík 842 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy34,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Porce králíka prošpikujeme, osolíme, posypeme tlučeným jalovcem a opečeme ze všech stran na sádle. Krok 2: Opečená stehna přendáme do zapékací nádoby a do výpeku na pánev přidáme nakrájenou cibuli, zbytek slaniny a nasekaný česnek. Krok 3: Orestujeme do světle hněda a přidáme ke stehnům, dále přidáme koření a zalijeme vývarem. Přikryjeme pokličkou a pečeme asi 2 hodiny na 190 °C. Maso musí být měkké a oddělovat se od kosti. Krok 4: V polovině pečení maso obrátíme a přidáme očištěné nakrájené houby. Dále pečeme již odkryté. Krok 5: Měkké maso vyjmeme, z výpeku odstraníme koření, vysmahneme a zaprášíme moukou, opražíme a podlijeme trochu vývarem, povaříme. Vrátíme stehna a prohřejeme. Krok 6: Jako příloha se hodí malé bramboráčky.

TIP: Jak na ty nejlepší bramboráky?

Zveřejněno 12. 3. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krakonošův králík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERlNW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krakonošův králík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERlNW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Anna Kocikova: Moc děkuji :-K

RubyRom: Z dobrých surovin moc velká dobrota,mňam:-Q:-K

Marie Svarcova: :-K:-K to jo, děkuji :-K

:-)<3:yes::yes: Krakonoš by se u vás měl moc dobře :-K

Suroviny:
stehno králičí, slanina, bobkový list, koření nové koření, pepř, cibule, česnek, houby čerstvé, sůl, jalovec, sádlo, vývar masový, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu