Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 161 kJ / 1 711 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,68 g |
Tuky | 164,70 g |
Vláknina | 24,66 g |
Cholesterol | 143 mg |
Sodík | 842 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 34,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Porce králíka prošpikujeme, osolíme, posypeme tlučeným jalovcem a opečeme ze všech stran na sádle.
Krok 2: Opečená stehna přendáme do zapékací nádoby a do výpeku na pánev přidáme nakrájenou cibuli, zbytek slaniny a nasekaný česnek.
Krok 3: Orestujeme do světle hněda a přidáme ke stehnům, dále přidáme koření a zalijeme vývarem. Přikryjeme pokličkou a pečeme asi 2 hodiny na 190 °C. Maso musí být měkké a oddělovat se od kosti.
Krok 4: V polovině pečení maso obrátíme a přidáme očištěné nakrájené houby. Dále pečeme již odkryté.
Krok 5: Měkké maso vyjmeme, z výpeku odstraníme koření, vysmahneme a zaprášíme moukou, opražíme a podlijeme trochu vývarem, povaříme. Vrátíme stehna a prohřejeme.
Krok 6: Jako příloha se hodí malé bramboráčky.
Zveřejněno 12. 3. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krakonošův králík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERlNW
Moje poznámka
Krakonošův králík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERlNW
Nejnovější recepty
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 5 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 6 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 7 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 7 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 8 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketová buchta
mamina58 před 7 minutami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 2 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 2 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 4 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 4 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 4 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 4 hodinami
Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem
Konstantin. před 5 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mici76@seznam.cz před 5 hodinami
Suroviny:
stehno králičí,
slanina,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř,
cibule,
česnek,
houby čerstvé,
sůl,
jalovec,
sádlo,
vývar masový,
mouka hladká
Komentáře (5)