Kuřecí prsa á la bažant
Jestli nevíte, jak připravit kuřecí maso k nedělnímu obědu, vyzkoušejte recept na způsob bažanta. Výsledný pokrm nádherně voní po divokém koření a rozmarýnu. Podávat jej můžete například s rýží.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 079 kJ / 975 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 166,59 g |
Tuky | 15,03 g |
Vláknina | 4,50 g |
Cholesterol | 405 mg |
Sodík | 398 mg |
Sůl | 0,98 g |
Sacharidy | 18,66 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Špek nakrájíme na proužky.
Krok 2: Kuřecí prsa rozkrojíme na tři díly a protáhneme každý kousek špekem. Nejlépe to jde, když je špek zmražený. Pak maso osolíme a opepříme.
Krok 3: Špek nakrájíme na malé kostičky a rozškvaříme, přidáme trošku oleje a cibuli. Restujeme dozlatova.
Krok 4: Vložíme maso, přidáme koření a rozmarýn a zprudka opečeme z obou stran. Pak podlijeme vývarem a podusíme doměkka.
Krok 5: Měkké maso vyjmeme a uložíme do tepla.
Krok 6: Výpek vysmahneme, zaprášíme moukou, opražíme a podlijeme vínem a vývarem nebo vodou. Povaříme asi 20 -30 minut, pak vyjmeme rozmarýn a bobkový list a tyčovým mixérem rozmixujeme.
Krok 7: Nakonec přecedíme a vložíme 2 kolečka citronu a lžičku másla. Necháme chvilku odpočinout a podáváme.
Zveřejněno 3. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí prsa á la bažant
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADM87
Moje poznámka
Kuřecí prsa á la bažant
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADM87
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Domácí brusinková granola
Přidáno před 24 minutami
Quinoa jako salát
Přidáno před 1 hodinou
Kvašené zelí
Přidáno před 16 hodinami
Cuketová bábovka s kakaem a banánem
Přidáno před 23 hodinami
Pečený holandský řízek
Přidáno 13. 9. 2025 21:36:51
Banánové muffiny s kousky čokolády
Přidáno 13. 9. 2025 15:01:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché vepřo-knedlo-zelo
Kajkajak před 11 hodinami
Švestkové buchty z kynutého těsta
mrazule před 12 hodinami
Škvarečky z bedel
lukadu před 13 hodinami
Honzovy buchty (jemné a vláčné)
xlindadivis před 13 hodinami
Vepřové na kmíně
Zbynek Hladik před 14 hodinami
Bramborový koláč s meruňkami
Alamatej před 14 hodinami
Nebe v hubě
Kookina před 15 hodinami
Domácí kečup
Fitulka před 15 hodinami
Rychlý švestkový koláč
maminka Machulka před 16 hodinami
Hovězí kližka na česneku a majoránce
kimil před 16 hodinami
Suroviny:
prsa kuřecí,
špek,
cibule,
olej,
sůl,
pepř mletý,
bobkový list,
pepř,
koření nové koření,
jalovec,
rozmarýn,
víno červené,
vývar masový,
mouka hladká,
máslo,
citron
Komentáře (3)