Univerzální jogurtové těsto (na slané i sladké pečivo)
Jogurtové těsto je univerzální, hodí se na slané nebo sladké pečivo. Podle toho, co z těsta budete péct, v něm zvýšíte množství soli nebo cukru. Toto tvárné těsto se hodí na koláče, frgále i pizzy, všechno pečivo z něj zůstane dlouho vláčné.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 622 kJ / 3 973 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 97,86 g |
Tuky | 140,97 g |
Vláknina | 23,58 g |
Cholesterol | 25 mg |
Sodík | 3,33 g |
Sůl | 8,17 g |
Sacharidy | 566,37 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Univerzální jogurtové těsto (na slané i sladké pečivo)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEy2Y
Moje poznámka
Univerzální jogurtové těsto (na slané i sladké pečivo)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEy2Y
Nejnovější recepty
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 4 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 4 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 4 hodinami
Bramborák s masovou haší
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Hankadr před 6 minutami
Maso po Sečuánsku
DagmaRaba před 9 minutami
Bábovka bez vajec
Vladour před 20 minutami
Jogurtový koláč s drobenkou
Noumik před 26 minutami
Klasický rybí salát ze zavináčů
ricci před 1 hodinou
Citronová bábovka
petr.bernatik@centrum.cz před 1 hodinou
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 5 hodinami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 18 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 18 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 19 hodinami
Suroviny:
jogurt bílý,
olej,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
cukr,
sůl,
droždí čerstvé
Komentáře (9)
Sladké záviny, buchty...pečené aj parené...a pod.
.